ZVEME: Na letišti se sjedou americké káry, děti mohou závodit na kolách

Hradecká V8 se letos přesouvá na letiště.
Hradecká V8 se letos přesouvá na letiště.

Přeposlední srpnový víkend bude v Hradci Králové nabitý zajímavými akcemi. Milovníci amerických aut se sejdou na srazu Hradecká V8 na hradeckém letišti. Děti budou mít na letišti v Parku 360 svůj vlastní festival Kinder fest nebo si mohou zazávodit na cyklistickém klání Junior Cup. V Jiráskových sadech budou tančit a hrát folklorní soubory z Česka i zahraničí, v Aldisu můžete obdivovat a kupovat minerály a šperky. Dobré divadlo vás zve na prohlídky historickým Hradcem.

ZÁVODY JUNIOR CUP

Již čtvrtý ročník prestižní cyklistické akce pro děti s názvem Junior Cup Vojenské pojišťovny 2022 přivítají tuto neděli Šimkovy sady. Na start se mohou mladí závodnící postavit dokonce dvakrát. V 10 hodin startuje nepovinná časovka pro ty, kteří si chtějí zazávodit více a současně si vyjet i výhodnou startovní pozici na hlavní závod. Ten začíná v pravé poledne. Na každého závodníka čeká sladká odměna a ti, kteří se pojedou hlavní závod s hromadným startem, dostanou ilustrovaná pamětní medaile. Tři nejlepší v každé kategorii získají také věcné ceny od partnerů závodu a originální skleněnou medaili vytvořenou pouze pro tento závod. Zkrátka nepřijdou ani handicapovaní závodníci. Na ně čeká speciální okruh, start handbiků je naplánován na 12:30. Trasa se bude skládat z vytrvalostní části a technické pasáže s překážkami, které budou mít vždy objízdnou trasu. Kromě soutěžení bude pro děti a jejich rodiče připraven bohatý doprovodný program (více čtěte zde).

HRADECKÁ V8

15. ročník srazu amerických vozů se letos přesouvá od Správčického rybníka na hradecké letiště. Areál Parku 360 se otevře dnes ve 13 hodin. V podvečer proběhne ukázková jízda Hradcem. Další program bude patřit hudbě, vystoupí Prague Rockabilly Cats a hradecká skupina Three Wild Guns. "Sraz amerik, HRADECKÁ V8, si při svém 15 ročníku v tomto roce vydobyla postavení jednoho z největších srazů amerických vozů v České republice. Každý rok je možné na VOSMIČCE vidět okolo 550 amerik, které přijíždějí nejenom od nás, ale i ze Slovenska, Polska nebo Německa," říkají pořadatelé. Součástí přehlídky amerických vozů je i zábava, bude se volit Miss V8, uvidíte Pole dance i Sound Contest - soutěž o nejbrutálnější hlas a zvuk nebo ukázky amerického fotbalu hráčů Dragons HK. Jako každoročně, bude i letos losována tombola o zajímavé ceny. Vstupné je 300 Kč.

MFF SETKÁNÍ S FOLKLÓREM

V pátek od 16 hodin začíná v Jiráskových sadech 34. ročník Mezinárodního folklorního festivalu Setkání s folklórem. Pořádá ho folklorní soubor Kvítek Hradec Králové, který vystoupí v 17 hodin. V sobotu se festivalový program přesune do areálu Státního zámku Hrádek u Nechanic, kde v rámci Zámeckých slavností začíná v 15 hodin. 

MINERAL EXPO HRADEC KRÁLOVÉ

Prodejní výstava minerálů, šperků, fosílií a přírodnin s bohatým programem pro celou rodinu se koná v hradeckém Kongresovém centru Aldis. Kdy? V sobotu od 9 do 17 hodin.

PROHLÍDKY HRADCE S DOBRÝM DIVADLEM

Hradecké Dobré divadlo zve na sobotní prohlídky Hradce Králové kombinující divadelní představení a osobní rozvoj. Tříhodinová prohlídka Historický Hradec začíná v 10 hodin u Bílé věže a stojí 390 Kč: "Objevte kouzlo starého města a jeho staveb. Pro milovníky architektury, starých staveb a zákulisních informací, které se jinde nedočtete."  Další prohlídka nazvaná Salón republiky je především pro obdivovatele moderní architektury a urbanismu, ta začíná ve 13:30 před Klicperovým divadlem a stojí 590 Kč. Prohlídka Architekt je exkluzivní prohlídka pro velké nadšence do architektury, protože trvá osm hodin! Začíná v 10:00 u Bílé věže a stojí 840 Kč. "Podívejte se na město pohledem prvorepublikového člověka. Užijte si dobovou eleganci, architekturu města, zákulisní informace z dob minulých a ochutnejte místní speciality. Uvolněte se a nechte se vtáhnout do jedinečné atmosféry architektem Gočárem."

KINDER FEST 2022

V neděli od 9 hodin začíná na hradeckém letišti v Parku 360 dětský festival Kinder Fest 2022. Nabídne tři stage a bohatý doprovodný program. Vystoupí Čiperkové, Paci Pac, Štístko a Poupěnka, Míša Růžičková, Adam Kajumi, Maxim Turbulenc, Krapet - Maxipes Fík, Michal z Kouzelné školky, Fíha Tralala, Karol a Kvído a další. Dětem se budou věnovat animátoři, těšit se můžou na skákací hrady a další atrakce.

Zobrazit všechny akce na tento víkend
 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Na farmářské trhy, noční Bílou věž nebo závody vozítek s pedály

Co se bude dít v Hradci Králové o víkendu? Malšovickou arénu zaplní vozítka s pedály, která odstartují jarním memoriálem novou sezónu. Můžete vyrazit na farmářské trhy nebo na noční prohlídku Bílé věže. V Aldisu se bude tančit, regionální kolo soutěže tam pořádá hradecká škola T…
Čtěte více

ZVEME: Na letiště se sjedou americké káry, děti budou závodit na horských kolech

O víkendu bude v Hradci Králové opět pěkně živo. Votroci vyzvou Zlín a odehrají již druhý zápas ve zbrusu nové fotbalové aréně v Malšovicích, na hradecké letiště se sjedou legendární americké vozy a v kempu Stříbrný rybník budou malí indiáni hledat poklad. Malí cyklisti budou…
Čtěte více

Hradec svou architekturou a prostředím láká pořadatele Ironmanu

Baví vás překonávat své možnosti nebo rádi sledujete borce při vytrvalostních sportech? Legendární triatlonový závod Ironman se možná bude konat i ve východočeské metropoli. Zastupitelé Hradce Králové na svém jednání na konci srpna schválili znění memoranda o spolupráci na této…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme