ZVEME: Na letiště se sjedou americké káry, děti budou závodit na horských kolech

Junior Cup v Šimkových sadech v Hradci Králové.
Junior Cup v Šimkových sadech v Hradci Králové.

O víkendu bude v Hradci Králové opět pěkně živo. Votroci vyzvou Zlín a odehrají již druhý zápas ve zbrusu nové fotbalové aréně v Malšovicích, na hradecké letiště se sjedou legendární americké vozy a v kempu Stříbrný rybník budou malí indiáni hledat poklad. Malí cyklisti budou závodit v Šimkových sadech na horských kolech, pojede se Junior Cup.

HRADECKÁ V8

Park 360 na hradeckém letišti tento víkend hostí akci Hradecká V8. Legendární sraz amerických vozů slaví již 16. ročník. Burácet motory, cvakat kontrabasy, probíhat soutěže i ukázky amerického fotbalu budou od pátečního odpoledne až do neděle, kdy akce skončí piknikovou snídaní. Obdivovat bude možné veterány i nové modely, naleštěné káry jako Cadillac, Buick, Pointiac, Mustang a další. Vystoupí kapely Screwballs Rockabilly, The Brassbound Rockets nebo TomSbilly.

SETKÁNÍ S FOLKLÓREM

Folklorní soubor Kvítek Hradec Králové pořádá MFF Setkání s folklórem. Každoroční letní akce zve všechny příznivce folklóru na dvoudenní festival. V pátek do Jiráskových sadů v HK, kde od 17 hodin začne první festivalový pořad. V sobotu se pak soubory přemístí do příjemného prostředí Státního zámku Hrádek u Nechanic. Zde se uskuteční druhý festivalový pořad, tentokrát od 15 hodin, v rámci Zámeckých slavností. 

POKLAD NA STŘÍBRNÉM RYBNÍKU

V sobotu od 12 do 18:00 se kemp Stříbrný rybník zaplní rodinami s dětmi. Další ročník oblíbeného dětského dne opět vyzve děti, aby plnily úkoly a prokázaly svoji dovednost a um na partnerských stanovištích rozmístěných v kempu a přilehlém lesním okolí. Za splnění úkolu získají vždy jeden bod na indiánskou čelenku a za 5 nasbíraných bodů si mohou vybrat odměnu v podobě některé z nabízených atrakcí. Na závěr si v malém indiánském stanu vyzvednout drobnou odměnu. Vstup je pro veřejnost zdarma.

JUNIOR CUP

V neděli od 10 do 15:45 se Šimkovy sady v Hradci Králové promění v závodní dráhu Junior Cupu. Závod na horských kolech určený pouze dětem v centru města Hradec Králové je unikátní svou koncepcí, kdy si děti během jednoho dne mohou vyzkoušet jak časovku, tak i hlavní závod s hromadným startem. Výsledek z časovky (první závod dne) spravedlivě určí startovní pozici na hlavní závod. Časovka však není povinná. Děti, které časovku vynechají, budou na startu hlavního závodu automaticky zařazeni na konec startovního pole. 

VOTROCI VYZVOU ZLÍN

V neděli dorazí na nový Malšovický stadion moravský Zlín. Bude to teprve druhé fotbalové utkání ve zbrusu nové aréně, která je vybavena turnikety snímajícími QR kódy v tištěné i mobilní verzi. Brány stadionu se otevírají dvě hodiny před úvodním výkopem duelu, tedy ve 13:00. Samotný začátek utkání je na programu v 15:00. Prozatím nejsou k dispozici uskladňovací prostory, kde by návštěvníci mohli uschovat deštníky, kočárky či batohy. Platí přísný zákaz jakéhokoliv vnášení pyrotechniky do areálu arény. Na zápas vyrazte s dostatečným časovým předstihem, očekává se vysoká návštěva. Zaparkovat můžete na východní a severní straně stadionu. Na tato parkoviště přijedete cestou od řeky Orlice. K dispozici je přibližně 300 míst určených pro automobily. Rovněž můžete využít parkoviště, které se nachází před areálem koupaliště Flošna. VIP vjezd je situován na jihozápadní straně arény s příjezdem od malšovického nadjezdu.

Zobrazit všechny akce na tento víkend

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: V Hradci se sletí čarodějnice a bude se stavět májka

Blížící se filipojakubskou noc, která je spojená s pálením ohňů a čarodějnicemi, mohou Hradečáci prožít už o víkendu. Pálit ohně se budou ve Farářství i u Biskupského gymnázia. Folklorní odpoledne v duchu lidových tradic a stavění máje uvidíte jako každý rok na…
Čtěte více

ZVEME: Na Hradecký majáles, do pravěkého archeoparku i za husity

Hradec čeká jízda na bruslích, velký majálesový průvod, volba nového krále a královny a tradiční Majáles Open-Air, letos v Parku 360 na letišti. Konají se farmářské trhy, Plavecký klub Hradec Králové pořádá Jarní pohár města, otevírá se Archeopark ve Všestarech a čeká…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme