ZVEME: Do divadla na Chlumu přijede Josef Dvořák, startuje Hradecký letní festival

Hradecký letní festival se koná na Masarykově náměstí.
Hradecký letní festival se koná na Masarykově náměstí.

Jaké akce nabídne druhý srpnový víkend? Nábřeží v Hradci Králové se už potřetí promění v břeh tropické pláže a taneční parket současně, koná se Latino náplavka. Zavítat můžete na první ročník Hradeckého letního festivalu nebo do Lesního divadla na Chlumu, kam s talk show dorazí herec Josef Dvořák. Budou pravidelné farmářské trhy a Nábřeží keramiky, skla a bižuterie.

LATINO NÁPLAVKA

Pod Pražským mostem v Hradci Králové se dnes od 18 do 23 hodin bude tančit. Letní série čtyř latino tančíren, během kterých se můžete postupně naučit základy karibských tanců, pokračuje základy tance zouku. "Přijďte zažít Karibik v srdci města Hradce Králové a roztančete s námi nábřeží Labe! Na třetí tančírně se naučíte základy zouku pod vedením hradecké lektorky Evy Stillerové a jejího tanečního partnera. Po lekci bude následovat tančírna s DJ setem, kde už se bude hrát mix latino stylů, takže si na své přijdou milovníci bachaty, salsy, kizomby i zouku," zvou pořadatelé. A aby se vám dobře vlnilo do rytmu, tak na místě budou k zakoupení tematické drinky, které pro vás připraví Mooney café & Tylovo nábřežíbar. Vstupné je 200 Kč za lekci základních kroků salsy + tančírnu, 100 Kč vstupné pouze na tančírnu s DJ bez lekce. Tančírny jsou vhodné pro začátečníky i pokročilé, jednotlivce i páry. Velkou výhodou je, že nepotřebujete svého tanečního partnera ani žádný dress code. 

HRADECKÝ LETNÍ FESTIVAL

První ročník Hradeckého letního festivalu na hradeckém Masarykově náměstí se koná v pátek a v sobotu od 10 do 20 hodin. "Přijďte ochutnat dobré víno, pivo z mini pivovarů a street food z celého světa. Čekají Vás dva dny s živou muzikou, spoustou vína, piva a dobrého jídla," lákají pořadatelé. Festival je navíc propojen se sobotním Nábřežím keramiky, skla a bižuterie na Tylově nábřeží. 

DIVADLO V AMFITEÁTRU NA CHLUMU

V sobotu zavítá do Lesního divadla na Chlumu nedaleko Hradce Králové herec Josef Dvořák s talkshow Šmátrání v paměti. Jako hosta pozval Marii Formáčkovou. "Herec Josef Dvořák je bohatý muž. Ne, nejde o peníze, ale o zážitky, které si za léta na jevištích a před kamerami nastřádal do své paměti. Odtud loví jeden příběh za druhým a baví se tím nejen diváci, ale i on sám. Je pozoruhodné, co všechno se vejde do lidské paměti a co všechno se dá zažít. Stovky divadelních, filmových rolí, moderování televizních pořadů, ale hlavně radost a laskavost, s jakou dává druhým do své paměti nahlédnout." Talkshow začíná ve 20 hodin.

FARMÁŘSKÉ VÝCHODOČESKÉ TRHY

Na hradeckém náměstí Svobody můžete v sobotu od 9 do 13 hodin zavítat na farmářské trhy, seznámit se s lokálními farmáři a podpořit je svým nákupem. "Vezměte s sebou rodinu a užijte si příjemné dopoledne, okoštujte lákavé delikatesy přímo od výrobců, vychutnejte si šálek dobré kávy s přáteli," zvou organizátoři. Zábava pro děti bude tentokrát bojovka, děti si opět zahrají na luštitele tajného kódu a prostřednictvím tajemných symbolů budou hledat indicie a postupovat všemi stanovišti. Všechny úspěšné řešitele bude čekat v cíli malý poklad.

NÁBŘEŽÍ KERAMIKY, SKLA A BIŽUTERIE

Tylovo nábřeží v sobotu od 10 do 18 hodin obsadí hrnčíři a skláři, koná se tam již 18. ročník svátku keramiky a skla. I tentokrát budou moci návštěvníci prohlížet a nakupovat výrobky sklářských a hrnčířských mistrů z celé naší republiky. Zajímavostí bude jistě i zahradní dekorativní keramika, keramika pálená, nabídka produktů tradiční bižuterie a mnoho dalšího. Zahraje Dechový orchestr města Hradec Králové, Helena Hamplová a Leontýnka, Klapeto, Art Jazz band, děti uvidí pohádku Hnečku vař. Vstup na akci je zdarma.

ARCHEOLÉTO - PRAVĚK PRO NEJMENŠÍ

Muzeum východních Čech zve na sobotní prohlídku Měnící se svět - pravěk pro nejmenší. Začíná v 10:30 a je komentovaná. Výklad je přizpůsoben mladším posluchačům a pro děti je připraveno i několik drobných hádanek a her souvisejících s tématem posledních lovců a prvních zemědělců na území naší republiky i Evropy. Vstupné pro děti do 6 let je 20 Kč, děti nad 6 let zaplatí 70 Kč, dospělí 90 Kč – nutná rezervace: https://www.archeologickeleto.cz/akce/prohlidka-menici-se-svet.


Zobrazit všechny akce na tento víkend

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: V Hradci se sletí čarodějnice a bude se stavět májka

Blížící se filipojakubskou noc, která je spojená s pálením ohňů a čarodějnicemi, mohou Hradečáci prožít už o víkendu. Pálit ohně se budou ve Farářství i u Biskupského gymnázia. Folklorní odpoledne v duchu lidových tradic a stavění máje uvidíte jako každý rok na…
Čtěte více

ZVEME: Na Hradecký majáles, do pravěkého archeoparku i za husity

Hradec čeká jízda na bruslích, velký majálesový průvod, volba nového krále a královny a tradiční Majáles Open-Air, letos v Parku 360 na letišti. Konají se farmářské trhy, Plavecký klub Hradec Králové pořádá Jarní pohár města, otevírá se Archeopark ve Všestarech a čeká…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme