Štítky: | Pozvánka | Koncert | výstava | akce | divadlo Drak | výstava růží |

ZVEME: Na koncerty, na Fesťáček pro děti

Fesťáček v Hradci Králové slibuje dětem hvězdné interprety.
Fesťáček v Hradci Králové slibuje dětem hvězdné interprety.

Víkend v Hradci Králové bude patřit především kulturním akcím. Můžete si vybrat hned z několika koncertů různých žánrů, na Kavčím plácku zahraje Galactic Heart, do Hostince u Dvořáků zavítá rocková kapela Ani Kroc, v restauraci u Letců zahraje Petr Kocman s Petrou Černockou a Jiřím Pracným. Dechovka bude opět znít Jiráskovými sady. Děti můžete vzít na Fesťáček plný známých dětských interpretů a skákacích hradů.

GALACTIC HEART NA KAVČÁKU

Léto na Kavčáku dnes přivítá kapelu Galactic Heart. Začátek koncertu na Kavčím plácku v historickém centru Hradce Králové začíná dnes v 17:30, občerstvení je na místě zajštěno.

ROCKOVÁ ZÁBAVA U DVOŘÁKŮ 

V sobotu od 18:00 zve hradecký Hostinec U Dvořáků tradiční rockovou zábavu s kapelou ANI KROC. "Přijďte se pobavit, zapařit, dát si dobré pivko a třeba i něco dobrého na zub. Těšíme se na Vás," vzkazují organizátoři.

FESŤÁČEK V SADECH

Šimkovy sady v sobotu od 9:00 přivátají druhý ročník největšího festivalu pro děti v Hradci Králové. Bývalý Kinder fest se mění na Fesťáček! Těšit se můžete opět na hvězdné vystupující, spousty skákacích hradů, nový doprovodný program, nové maskoty a plno další zábavy na jednom místě. Vystoupí například FÍHA TRALALA, KAROL A KVÍDO, KÁJA A BAMBULÁČEK, PACI PAC a MÍŠA RŮŽIČKOVÁ.

PETR KOCMAN & BAND

Restaurace U Letců zase zve na koncert Petra Kocmana a jeho Bandu. Jako host vystoupí Petra Černocká a Jiří Pracný. Kdy? V sobotu od 19:19 hodin. 

VÝSTAVA RŮŽÍ V ZAHRADĚ LÉČIVÝCH ROSTLIN

Zahrada léčivých rostlin v Hradci Králové láká na výstavu růží, která je otevřena po celé léto. "Přijďte se podívat na sbírku růží, která právě kvete v Zahradě léčivých rostlin Farmaceutické fakulty UK v Hradci Králové. Nachází se zde okolo 80 odrůd růží v 600 kusech od různých šlechtitelů," zvou organizátoři výstavy. Otevřeno je až do konce srpna, ve všední dny vždy od 7 do 16 hodin a o víkendech a svátcích od 10 do 18 hodin. Vstupné je dobrovolné.

JAVORKA V JIRÁSKOVÝCH SADECH

V neděli od 16 do 18:00 vystoupí na tradičních promenádních koncertech v královéhradeckých Jiráskových sadech na soutoku Labe a Orlice skupina JAVORKA, kterou bude dirigovat Josef Záveský. Vstupné je zdarma.

TAJEMSTVÍ DIVADELNÍCH PRÁZDNIN

Divadlo Drak připravilo na období letních prázdnin jak pro své pravidelné návštěvníky, tak pro ty, co přijdou úplně poprvé, zážitkovou hru pro děti od tří let a jejich dospělý doprovod. Program začíná a končí v Labyrintu Divadla Drak. "Věděli jste, že přes léto mají prázdniny nejenom školáci, ale i divadlo? Je to tak! Stejně jako všichni školou povinní i ono potřebuje trochu času na nabrání sil, aby mohlo dál dělat svým návštěvníkům a divákům radost. A tak si na konci divadelní sezóny zabalí kufry a vyrazí vstříc prázdninovému dobrodružství. Co se pak ale děje s inscenacemi bez těch, kteří je tvoří? A co osiřelá divadelní budova? Není jí tu tak dlouho samotné smutno?" Letos v létě mají všichni odvážlivci jedinečnou možnost hravě prozkoumat taje pěti drakovských inscenací a příběhů, které se v nich vypráví. I ti bázlivější, kteří by snad ještě váhali, nemusí mít obavy, protože na luštění, a především na hraní nebude nikdo sám. Společnicí na zážitkové cestě bude průzkumníkům kouzelná Albi tužka, do které jim drakovští herci a herečky, ještě před tím, než se rozutekli na prázdniny, nahráli instrukce k interaktivním úkolům, hádanky, písničky i vzkazy. Na zážitkovou hru Tajemství divadelních prázdnin se můžete vydat v letních měsících v otevírací době Labyrintu Divadla Drak. Poslední účastníci vychází v 15:30. Průvodkyni Albi tužku Vám zapůjčí na pokladně za zálohu ve výši 500 Kč. Záloha je nutná v hotovosti. Vstupné je 180 korun, dospělý doprovod má vstupné zdarma.

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: V Hradci se sletí čarodějnice a bude se stavět májka

Blížící se filipojakubskou noc, která je spojená s pálením ohňů a čarodějnicemi, mohou Hradečáci prožít už o víkendu. Pálit ohně se budou ve Farářství i u Biskupského gymnázia. Folklorní odpoledne v duchu lidových tradic a stavění máje uvidíte jako každý rok na…
Čtěte více

ZVEME: Na Hradecký majáles, do pravěkého archeoparku i za husity

Hradec čeká jízda na bruslích, velký majálesový průvod, volba nového krále a královny a tradiční Majáles Open-Air, letos v Parku 360 na letišti. Konají se farmářské trhy, Plavecký klub Hradec Králové pořádá Jarní pohár města, otevírá se Archeopark ve Všestarech a čeká…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme