ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Cyklistický závod Prima Cup se pojede v Hradci Králové.
Cyklistický závod Prima Cup se pojede v Hradci Králové.

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů. Koná se výstava koček, sejdou se sběratelé všeho druhu.

MEZINÁRODNÍ VÝSTAVA KOČEK

"Srdečně Vás zveme na Mezinárodní výstavu ušlechtilých koček v Hradci Králové, která se bude konat 13.4. - 14.4.2024 v Kongresovém sále hotelu Černigov, Riegrovo nám. 1494, 500 02 Hradec Králové. Těšit se můžete na kočky a koťata různých plemen," zvou pořadatelé Kočky Hradec Králové. Výstavu můžete navštívit v sobotu či neděli od 9:30 do 17 hodin. Vstupné stojí 100,- Kč, děti a důchodci zaplatí 50,- Kč.

SETKÁNÍ SBĚRATELŮ

V neděli od 7 do 12:00 hodin hostí hradecký Kulturní dům Střelnice setkání sběratelů. Česká numismatická společnost pobočka v Hradci Králové tam pořádá sběratelskou burzu všech oborů, na které můžete zakoupit a prodat sběratelské předměty všech kategorií – mince, odznaky, medaile, vyznamenání, poštovní známky, dopisy, pohlednice, autogramy, starožitnosti a sběratelské pomůcky (literaturu a ostatní potřeby). Na burze je zákaz prodeje palných zbraní a munice. Vstupné stojí 30 Kč.

VOTROCI VERSUS SLOVÁCKO

Utkání fotbalové Fortuna:ligy se na novém hradeckém stadionu odehraje v sobotu od 18 hodin. Domácí celek FC Hradec Králové vyzve 1.FC Slovácko.

PRIMA CUP

Cyklistický seriál horských kol pro širokou veřejnost PRIMA CUP zahrnuje každoročně několik závodů na území České republiky a jeden exhibiční závod v historickém centru Hradce Králové tzv. Gočárovy schody. Všechny závody se řídí platnými pravidly Českého svazu cyklistiky, mají pevné zázemí a silný mediální ohlas. Maratony na horských kolech (XCM) se odehrávají z velké části v terénu. Délka tras je stanovená od 60 kilometrů a více. Novodobé
maratonské tratě zahrnují i kratší trasy, které jsou určeny převážně pro širokou veřejnost a mládežnické kategorie. V Hradci Králové se pojede první závod seriálu Prima CUP 2024, a to v sobotu od Decathlonu, kde se sejdou stovky cyklistů z různých koutů České republiky, aby zde zahájili svojí letošní cyklistickou sezónu.

O CHALOUPCE Z PERNÍKU

Známý pohádkový příběh o čarovném lese, voňavé chaloupce, ukrutné ježibabě a statečných dětech v podání Divadla KAPSA se odehraje v neděli od 10:00 hodin v Adalbertinu - ve Studiu A. Pohádky jsou primárně určeny dětem od tří let. Pokud je divákem dítě mladší, má vstup zdarma, ovšem bez nároku na místo. Vstupenku do sálu musí mít dětský i dospělý divák. Vstupenky nejsou číslovány, v sále je volný zasedací pořádek. "Prosíme dospělé diváky, aby při výběru míst brali ohled na ty malé, kterým by případně mohli bránit ve výhledu. Děkujeme," vzkazují pořadatelé.

SOUSEDÁNÍ NA MALÉM NÁMĚSTÍ

V neděli od 14 do 18:00 hodin se na Malém náměstí v Hradci Králové koná takzvané Sousedání. V programu dubnové akce na účastníky čeká výtvarná dílna, knižní koutek, výměna květin, kterou si vzali na starosti studenti ze skupiny Sešlost, dále výroba placek nebo hudební vystoupení písničkáře a skladatele známého pod přezdívkou IBBY. Ten si na náměstí zahraje směs vlastních písniček s nádechem folku i popu. Součástí programu bude taky SOUBĚH – sousedský běh na 5 km. Start bude u kašny na Malém náměstí ve 14:30 hodin. Běžce povede zkušený sportovec Petr Martinovský, který pro zúčastněné vybral trasu, která z náměstí vede přes historické centrum, po Gočárových schodech, podél Orlice a zpět na náměstí, kde budou mít zúčastnění možnost nejen vydechnout a převléknout se, ale také se občerstvit. 

Akce SOUSEDÁNÍ na Malém náměstí i letos nabídne čtyři termíny, ve kterých půjde především o příjemně strávený čas a společná setkání. První ze série sousedských akcí proběhne už v neděli 14. dubna od 14 do 18 hodin. Přinese možnost kreativně se vyjádřit, vyměňovat pokojové květiny nebo přebytky semínek, udělat si čas na posezení s knížkou, poslech hudby nebo jen přátelský pokec. Se svým programem se může zapojit každý. Letošní SOUSEDÁNÍ se letos odehraje v termínech: 14. dubna, 19. května, 21. září a 13. října – vždy od 14 do 18 hodin na Malém náměstí.


Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: V Hradci se sletí čarodějnice a bude se stavět májka

Blížící se filipojakubskou noc, která je spojená s pálením ohňů a čarodějnicemi, mohou Hradečáci prožít už o víkendu. Pálit ohně se budou ve Farářství i u Biskupského gymnázia. Folklorní odpoledne v duchu lidových tradic a stavění máje uvidíte jako každý rok na…
Čtěte více

ZVEME: Na Hradecký majáles, do pravěkého archeoparku i za husity

Hradec čeká jízda na bruslích, velký majálesový průvod, volba nového krále a královny a tradiční Majáles Open-Air, letos v Parku 360 na letišti. Konají se farmářské trhy, Plavecký klub Hradec Králové pořádá Jarní pohár města, otevírá se Archeopark ve Všestarech a čeká…
Čtěte více

ZVEME: Na farmářské trhy, noční Bílou věž nebo závody vozítek s pedály

Co se bude dít v Hradci Králové o víkendu? Malšovickou arénu zaplní vozítka s pedály, která odstartují jarním memoriálem novou sezónu. Můžete vyrazit na farmářské trhy nebo na noční prohlídku Bílé věže. V Aldisu se bude tančit, regionální kolo soutěže tam pořádá hradecká škola T…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme