ZVEME: Do karibské tančírny pod Pražským mostem a na výstavu růží

Tančírna na hradecké náplavce.
Tančírna na hradecké náplavce.

Co se bude dít o víkendu v Hradci Králové a blízkém okolí? Na Šrámkův statek dorazí pardubická trampská kapela Marien, na náplavce pod Pražským mostem se bude tančit latina na písčité karibské pláži. V Zahradě léčivých rostlin můžete obdivovat až 80 odrůd růží, Bílou věží bude v neděli provázet sama královna. Konají se farmářské trhy, kde se tentokrát představí firma Microgreens s jejich jedinečným konceptem pěstování mikrobylinek.

VÝSTAVA RŮŽÍ V ZAHRADĚ LÉČIVÝCH ROSTLIN

Zahrada léčivých rostlin v Hradci Králové láká na výstavu růží, která je otevřena po celé léto. "Přijďte se podívat na sbírku růží, která právě kvete v Zahradě léčivých rostlin Farmaceutické fakulty UK v Hradci Králové. Nachází se zde okolo 80 odrůd růží v 600 kusech od různých šlechtitelů," zvou organizátoři výstavy. Otevřeno je až do konce srpna, ve všední dny vždy od 7 do 16 hodin a o víkendech a svátcích od 10 do 18 hodin. Vstupné je dobrovolné.

MARIEN NA ŠRÁMKOVĚ STATKU

Hudební skupina Marien z Pardubic patří k nejvýraznějším tvářím nastupující generace v žánru folkové, country a trampské hudby. Věnují se akustické kytarové muzice a vícehlasému zpívaní, hrají melodické písně převážně z dílny Víti Troníčka. Přes progresivnější vítr v plachtách skupina staví na spíše na tradičních hodnotách FCT hudby, a tím zůstává přitažlivá i pro starší generace posluchačů. Zahrají na piletickém statku dnes od 19 hodin.

LATINO NÁPLAVKA

Pod Pražským mostem se bude dnes večer tančit. Tančírnu pořádá Ekoloko z.s. od 18 do 23 hodin: "Připravili jsme pro vás sérii 4 latino tančíren, během kterých se můžete postupně naučit základy karibských tanců a na konci léta se budete vlnit víc než Labe." Na první lekci se naučíte základy bachaty pod vedením hradecké lektorky Katy Bedlivé a Radka Kubáka, který přijede až z Brna. Po lekci bude následovat tančírna s DJ, kde už se bude hrát mix latino stylů, takže si na své přijdou milovníci bachaty, salsy, kizomby i zouku. A aby se vám dobře vlnilo do rytmu, tak na místě budou k zakoupení tematické drinky, které pro vás připraví Mooney café & bar. Vstupné je 200 Kč lekce pro začátečníky + tančírna, 100 Kč vstupné na tančírnu s DJ bez lekce. Velkou výhodou je, že na latino tančírny nepotřebujete tanečního partnera ani žádný dress code. Tančírny jsou příjemné, uvolněné a neformální letní akce, během kterých se seznámíte s ostatními tanečníky. U oblečení je především důležité, abyste se v něm cítili pohodlně. Akce je vhodná pro začátečníky i pokročilé, jednotlivce i páry. 

FARMÁŘSKÉ VÝCHODOČESKÉ TRHY

Tylovo nábřeží v Hradci králové bude v sobotu od 9 do 13 hodin hostit farmářské trhy. "Tentokrát bude partnerem našeho doprovodného programu Microgreens Hradec Králové, městská farma, která se zabývá pěstováním mikrobylinek. Už jste je ochutnali? Víte, že mají až 40x více živin než dospělé rostliny? Navíc jsou pěstovány udržitelně, bez zbytečné chemie a přímo ve městě. Na váš stůl se tak dostanou vzdy čerstvé. Prijďte vyzkoušet a dozvědět se něco víc k jejich produkci. Pro nás ostatní zemědělce je to tak trochu zázrak, zasít a sklízet už za pár dní. Těšíme se na povídání majitele projektu Míry Hlubučka, co všechno už tímto způsobem pěstují a jaké jsou jeho plány do budoucna. V rámci dílniček budeme s dětmi vysévat semínka. Každý si bude moci odnést domů svou vlastní malou zahrádku, ze které velmi brzy bude sklidí první úrodu." Trhy se konají pravidelně každých 14 dní. 

BÍLÁ VĚŽ S KRÁLOVNOU

V neděli můžete vzít na hradeckou dominantu své děti. Od 14 do 15 hodin bude Bílou věží provázet sama královna. "Věž přesně jako z pohádky - tak trošku tajemná, tak trošku kouzelná... zkrátka taková, jakou ji neznáte! Přijďte se projít věží společně s královnou, přeneste se do doby, kdy v Hradci stával královský hrad a vše bylo tak trochu jiné. Možná se dozvíte, kde se ukrýval městský poklad." Sraz je před Bílou věží, dítě musí jít v doprovodu dospělé osoby. Vstupenky lze zakoupit v turistickém informačním centru nebo formou eVstupenky.

 

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: V Hradci se sletí čarodějnice a bude se stavět májka

Blížící se filipojakubskou noc, která je spojená s pálením ohňů a čarodějnicemi, mohou Hradečáci prožít už o víkendu. Pálit ohně se budou ve Farářství i u Biskupského gymnázia. Folklorní odpoledne v duchu lidových tradic a stavění máje uvidíte jako každý rok na…
Čtěte více

ZVEME: Na Hradecký majáles, do pravěkého archeoparku i za husity

Hradec čeká jízda na bruslích, velký majálesový průvod, volba nového krále a královny a tradiční Majáles Open-Air, letos v Parku 360 na letišti. Konají se farmářské trhy, Plavecký klub Hradec Králové pořádá Jarní pohár města, otevírá se Archeopark ve Všestarech a čeká…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme