ZVEME: Na divadelní festival, gladiátorský závod nebo závody šlapacích vozítek

Gladiator race u obchodního centra Futurum v Hradci Králové.
Gladiator race u obchodního centra Futurum v Hradci Králové.

Poslední víkend před letními prázdninami v Hradci Králové jako každý rok startuje osmidenní mezinárodní divadelní festival Regiony. Královéhradecký kraj také pořádá festival a představí to nejlepší z regionu. U obchodního centra Futurum se konají gladiátorské závody.  Na Eliščině nábřeží zase budou závodit nejroztodivnější vozítka s pedály.

FESTIVAL KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE ANEB TO NEJLEPŠÍ Z REGIONU

V pátek od 9 až do 21 hodin pořádá Královéhradecký kraj v hradeckých JIráskových sadech festival: "Přijďte a vychutnejte si to nejlepší z celého našeho regionu. Čeká na vás celodenní program pro celou rodinu, ty nejlepší regionální potraviny a produkty, kuchařské show nebo třeba cukrářský workshop a autogramiáda s Mirkou Van Gils Slavíkovou." V podvečer vystoupí písničkář Michal Horák a hudební soubor Hradišťan s Jiřím Pavlicou. Mimo jiné uvidíte ukázky práce a techniky integrovaného záchranného systému – hasičů, policistů a záchranářů, dále ukázky tvorby a zručnosti žáků středních škol a učilišť nebo komentované prohlídky krajského úřadu. Vstup na festival je zdarma.

GLADIATOR RACE FUTURUM

Staňte se dnes Gladiátorem! Své síly mohou poměřit v hradeckém obchodním centru Futurum školy, rodiny s dětmi či parta kamarádů. Čeká vás překážkový závod, poblíž Futura bude připraven komplexní závod v délce minimálně 2 km. Souboje, samozřejmě jen ty sportovní, budou pokračovat i v sobotu 24. června. "Děti, i dospělí, si budou moci vyzkoušet ručkování, šplhání, lezení a prověřit svou zdatnost na 8 stanovištích, ktrerá naleznete v parku před naším centrem. K dispozici bude jumpbag pro skokany a horolezecká stěna pro malé i větší lezce." Vyzkoušet si atmosféru závodu Gladiator Race můžete v pátek od 9 do 18 hodin a v sobotu od 10 do 18 hodin. Překážky jsou vhodné pro malé gladiátory a gladiátorky od 4 let. Každý účastník získá na památku krásnou gladiátorskou medaili na památku a fotku do alba wink. Registrace je možná již pouze na místě.

DIVADLO NA CHLUMU

Amfiteátr na Chlumu zve v sobotu od 20:00 na představení TIKTIK. Hru napsal Laurent Baffie a režíroval ji Jakub Nvota. Do lesního divadla u Hradce Králové přijede Tereza Kostková, Kristýna Frejová, Eva Josefíková nebo Šárka Kubíková, Václav Knop, Josef Polášek a Jaromír Nosek. Komedie TIK TIK upoutá diváky hned na začátku svou neobvyklostí i živým humorem. V čekárně psychiatra se setkávají tři muži a tři ženy, různého věku, zaměstnání, osudu. Spojuje je stejný problém: trpí „tikem“, chcete-li obsedantní neurózou, s kterou se těžko žije… Autor bravurně ovládá proměny nálad, humor, který neomylně vyvolává smích, a nakonec i dojetí nad lidmi, kteří potřebují lidský vztah. Nápaditě zvládl i překvapivý závěr hry. 

DIVADELNÍ FESTIVAL REGIONY

Mezinárodní divadelní festival V HradcI Králové začíná právě dnes. REGIONY (dříve festival Divadlo evropských regionů a Open Air Program) patří mezi nejvýznamnější kulturní události města a představuje největší divadelní přehlídku v České republice. Letos pořádá Klicperovo divadlo, Divadlo Drak a kontrapunkt, z. ú. již 28. ročník. Dramaturgie festivalu nabízí průřez současnou českou divadelní scénou od amatérských souborů, přes studentská představení a nezávislé profesionální soubory po inscenace renomovaných českých scén. Mimo to každoročně přiváží do Hradce Králové originální inscenace, které rezonují na současné mezinárodní scéně, a které jsou v České republice uvedeny často vůbec poprvé. Během osmi dní festival nabídne na 300 představení.

EVROPSKÝ ŠAMPIONÁT VOZÍTEK S PEDÁLY

V sobotu budou na Eliščině nábřeží v Hradci Králové k vidění všechna možná i nemožná vozítka, která startují ve 13:30 v evropském šampionátu. Závody pořádá Česká federace klubů vozítek s pedály, z.s.

DIVADELNÍ SWAP

"První letošní swap pod širým nebem (nebo spíš divadelním šapitó?) se už blíží! Přijďte si i vy ulovit nové kousky do šatníku udržitelně a šetrně k planetě a zahajte u toho s námi dnes už legendární hradecký divadelní festival!" zvou pořadatelé do Žižkových sadů dnes od 14 do 18 hodin. "Vyberte doma HEZKÉ A NEPOŠKOZENÉ věci, které chcete poslat dál (oblečení čisté, zachovalé, bez vad) – takové, z kterého byste sami chtěli vybírat, a které udělá někomu dalšímu radost. Věci nám předejte u vstupu – my se postaráme o jejich vystavení, a vy už můžete jít klidně swapovat. Nic se neprodává, nejde o bazar. SWAP = VÝMĚNA. Cokoliv hezkého najdete si tak můžete jednoduše odnést." Maximální množství na přinesení i odnesení je 20 kusů. Swapuje se dámské, pánské a dětské oblečení, kabelky, doplňky, obuv, hračky, domácí potřeby, knížky, nevyužité dárky apod. Doporučený příspěvek na akci je 100,- Kč. V průběhu celé akce se můžete opakovaně vracet a podívat se, co přibylo.

Zobrazit všechny akce na tento víkend


 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: V Hradci se sletí čarodějnice a bude se stavět májka

Blížící se filipojakubskou noc, která je spojená s pálením ohňů a čarodějnicemi, mohou Hradečáci prožít už o víkendu. Pálit ohně se budou ve Farářství i u Biskupského gymnázia. Folklorní odpoledne v duchu lidových tradic a stavění máje uvidíte jako každý rok na…
Čtěte více

ZVEME: Na Hradecký majáles, do pravěkého archeoparku i za husity

Hradec čeká jízda na bruslích, velký majálesový průvod, volba nového krále a královny a tradiční Majáles Open-Air, letos v Parku 360 na letišti. Konají se farmářské trhy, Plavecký klub Hradec Králové pořádá Jarní pohár města, otevírá se Archeopark ve Všestarech a čeká…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme