ZVEME: Na triatlon, do Rozária, na pohádkovou Bílou věž nebo piknik s politiky

Rozárium v Hradci Králové se otevírá veřejnosti.
Rozárium v Hradci Králové se otevírá veřejnosti.

Víkend si můžete v Hradci Králové užít mnoha způsoby. Sportovci mohou poměřit své síly na Triatlonu pro každého nebo fandit tanečníkům, děti můžete vzít na Bílou věž za doprovodu královny. Milovníci růží si nenechají ujít otevřené hradecké Rozárium, hendikepovaní se mohou proletět nad Hradcem.

OPEN SKIES FOR HANDICAPPED

Letecké služby Hradec Králové pořádají na letišti charitativní akci Open Skies for Handicapped. Cílem je umožnit lidem se zdravotním znevýhodněním zážitek z vyhlídkového letu. Akce je pořádána za finanční podpory Statutárního města Hradec Králové, Královéhradeckého kraje a dalších partnerů. Vyhlídkové lety jsou zabezpečovány Vzdušnými silami Armády České republiky a Centrem leteckého výcviku Pardubice. Součástí akce je bohatý doprovodný program, který je přístupný široké veřejnosti. Vstup na akci a parkování jsou v průběhu akce zdarma. 

TRIATLON PRO KAŽDÉHO

Tradiční závod v triatlonu s rodinnou atmosférou nazvaný Triatlon pro každého začíná dnes od 17 hodin v areálu Stříbrného rybníka v Hradci Králové. Troufneš si na 300 m plavání, 9 km na kole a 3 km běhu? "Pro všechny triatlonové nadšence, sportovce od 15 do 99 let a závodníky nejrůznějších výkonnostních úrovní zveme na Triatlon pro každého, který pořádá Topsports tým tradičně v pátek odpoledne v prostoru kempu Stříbrný rybník. Prezence je v půjčovně Topsports centrum a start je v 18:00," zvou pořadatelé.

HRADECKÝ PIKNIK SE ZÁSTUPCI MĚSTA

Vedení města zve zájemce na společné setkání, popovídání a piknik v trávě, které se uskuteční v neděli od 14 do 18 hodin na Tylově nábřeží na prostranství u prádelny a ZŠ Josefa Gočára. „Rádi se s vámi potkáme, probereme, co vás zajímá a trápí, a představíme naše plány a záměry. Kdo chce, může s sebou vzít deku, na místě bude malé občerstvení. Můžeme společně piknikovat a užít si připraveného programu,“ zvou představitelé města rozprostírajícího se pod Bílou věží. Zástupci vedení města si kromě jiného zahrají fotbal se sportovci, přítomným se představí hradecký fotbalový klub, pro děti je připravena výtvarná dílna a divadelní představení. Kdo bude mít chuť, zacvičí si na trávníku, vyzkouší žonglérské dovednosti nebo se může jen tak oddat nedělnímu lenošení. Zábavu a poučení má pro přítomné připravenu i královéhradecká městská policie s různými ukázkami.

MEZINÁRODNÍ SOUTĚŽNÍ ROZÁRIUM

Rozárium Hradec Králové v Kuklenách na rohu ulic Růžové a Pardubické se otevírá veřejnosti. Dny otevřených dveří jsou v sobotu od 12 do 17 hodin. Další dny až do první červencové neděle od 9 do 17 hodin. Hradecké rozárium oslavilo loni 50 let od svého založení v roce 1972. 

BÍLÁ VĚŽ S KRÁLOVNOU

Věž přesně jako z pohádky - tak trošku tajemná, tak trošku kouzelná... zkrátka taková, jakou ji neznáte! Přijďte se projít Bílou věží na Velkém náměstí v Hradci Králové společně s královnou, přeneste se do doby, kdy v Hradci stával královský hrad a vše bylo tak trochu jiné. Možná se dozvíte, kde se ukrýval městský poklad. Kdy? V neděli od 14 hodin. Sraz je před Bílou věží. Dítě musí jít v doprovodu dospělé osoby. Vstupenky lze zakoupit v turistickém informačním centru nebo formou eVstupenky.

FESTIVAL DĚTSKÉHO TANCE - FLOORMASTER

Taneční studio T-BASS zve v neděli od 13 až do 19:00 na FLOORMASTER - mezinárodní soutěž v Break Dance - Crew Battle. Na akci dorazí breakři z celé České republiky a nebudou chybět ani zahraniční hosté z Francie, Polska, Slovenska a Německa. V prostorách tanečního studia Strop na adrese Gagarinova 844, 500 03 Hradec Králové. Vítězná crew v profi kategorii si odveze odměnu ve výši 10 000 Kč. Odpolednem bude provázet DJ Jasty a Mc. Klassik. Vstupné je 150 Kč.

 Zobrazit všechny akce na tento víkend

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: V Hradci se sletí čarodějnice a bude se stavět májka

Blížící se filipojakubskou noc, která je spojená s pálením ohňů a čarodějnicemi, mohou Hradečáci prožít už o víkendu. Pálit ohně se budou ve Farářství i u Biskupského gymnázia. Folklorní odpoledne v duchu lidových tradic a stavění máje uvidíte jako každý rok na…
Čtěte více

ZVEME: Na Hradecký majáles, do pravěkého archeoparku i za husity

Hradec čeká jízda na bruslích, velký majálesový průvod, volba nového krále a královny a tradiční Majáles Open-Air, letos v Parku 360 na letišti. Konají se farmářské trhy, Plavecký klub Hradec Králové pořádá Jarní pohár města, otevírá se Archeopark ve Všestarech a čeká…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme