ZVEME: Na burgery, sportovní hry, folklorní festival a dětský den

Víkend bude v Hradci Králové a okolí opět bohatý na kulturní i sportovní akce. S dětmi můžete vyrazit na dětský den na Chlum nebo na mašinky do Domu dětí a mládeže. Na Bílou věž můžete i po tmě, koná se folklorní festival, Hradecké sportovní hry a ve Furutu můžete ochutnat nejrůznější druhy burgerů.

BURGER STREET FESTIVAL

"Burgery se valí do Hradce! Letos to zase rozjedeme a věříme, že to bude s největší burgernáloží, jakou pamatujete!" zvou pořadatelé na Burger festival do parku u hradeckého Futura v pátek a v sobotu od 10 do 21 hodin a v neděli do 20 hodin. Burgery přivezou například JJ Grill Bill, Don Corleone Pizza, BurgerLand, Burger Saloon-Jezdci a mnoho dalších. Sladkou tečku zajistí Los Churros CZ, Makronky Judyth sweet art, Bubble waffle nebo Frozen - Rolovaná zmrzlina. Těšit se můžete i na míchané nápoje a domácí limonády. 

HRADECKÉ SPORTOVNÍ HRY

Smetanovo nábřeží v Hradci Králové v sobotu hostí Hradecké sportovní hry, které se zaměřují na rozvoj sportovní činnosti. "Rovněž usilujeme o zvýšení povědomí a budování dobrého jména východočeského regionu, města Hradec Králové a místního sportu," říkají organizátoři. Součástí je i Multisport dětský den, a to od 10 do 17 hodin. Akce je zdarma a v krásném prostředí parku - náměstí 5. května a celé náplavky. Každý soutěžící obdrží hrací kartu na 20 atraktivních stanovišť. Odměna pro každého, kdo projde okruhem dětského dne. 

FOLKLORNÍ FESTIVAL PARDUBICE - HRADEC KRÁLOVÉ

Jeden z nejvýraznějších českých folklorních festivalů, který spojuje dvě východočeská města, Pardubice a Hradec Králové. Již po jednatřicáté si tak podají ruce dobří sousedé a přátelé folkloru z Čech, Moravy, Slovenska a ze Srbska a nabídnou prestižní přehlídku lidového tanečního umění. V pátek a v neděli se program odehrává v Pardubicích, v sobotu v Hradci. V sobotu od 14 do 15 hodin se můžete těšit na pořad dětských folklorních souborů v Žižkových sadech. Účinkují dětské folklorní soubory Kvítek, Červánek a Peciválek z Hradce Králové, Zornička ze Zvolena – Slovensko. Od 15 hodin startují vystoupení hostujících folklorních souborů v  Žižkových sadech, takzvané Roztančení sady. Účinkují soubory Dupák Hradec Králové, Kohoutek Chrudim, Formani Slatiňany, Gaudeamus VŠE Praha, Vrtek Opava, srbský soubor. Od 16:30 začíná dvouhodinový pořad scénického folkloru na hlavní scéně Klicperova divadla. Účinkují soubory Gaudeamus VŠE Praha, Taneční uskupení Pražan Praha, Veselá Partyja Boršice, Vrtek Opava. Večer pak je v plánu setkání s folklorními soubory na Šrámkově statku v Pileticích. "Sobotní večerní zastavení na Šrámkově statku představuje tradiční a jedinečnou tečku za královéhradeckou částí festivalu. Setkání „na dvoře i zahradě či ve světnici i stodole“ dvoupatrového pavlačového roubeného stavení z počátku 19. století mají od počátku jedno společné. Jde především o zábavu, zpěv a tanec. A také o dobré jídlo a pití. Nejinak tomu bude i letos, kdy se můžete těšit na písně a tance z Čech, Moravy, Slezska ale třeba i ze Srbska. Nezbývá než pozvat tradičním: Přijďte pobejt!"

DĚTSKÝ DEN V MUZEU VÁLKY 1866

Muzeum války 1866 na Chlumu zve v sobotu na děstký den. Od 13 do 16 hodin tam Muzeum východních Čech pořádá Muchomilovu dílnu. Připravena bude zábavná trasa za pokladem, na jejímž konci bude čekat účastníky sladká odměna. V tvořivé dílně si pak děti vlastnoručně vyrobí plyšového mušího kamaráda od našeho muzejního maskota Muchomila. Sada k výrobě bude k zakoupení na místě. Vstup je zdarma.

NOČNÍ PROHLÍDKA NA BÍLÉ VĚŽI

Hradecká kulturní a vzdělávací společnost pořádá celoročně, a to vždy první sobotu v měsíci, nekomentovanou noční prohlídku Bílé věže. Návštěvníkům se tak naskýtá příležitost pokochat se pohledem na zapadající slunce z renesanční dominanty Hradce Králové. Na vlastní oči se mohou přesvědčit, že ani rouška tmy městu na kráse neubírá a že světélky rozzářený Hradec dýchá jedinečným romantickým kouzlem. V sobotu od 20 hodin do půlnoci. Poslední vstup bude umožněn vždy 60 minut před koncem otevírací doby. Netřeba rezervací ani dopředu zakoupených vstupenek. Z bezpečnostních důvodů je počet návštěvníků věže v jednom okamžiku omezen na maximální počet 30 osob. Toto omezení platí i pro organizované hromadné návštěvy. Na ochozu jsou umístěny dalekohledy, které fungují po vhození 10 a 20 korunové mince.

ODPOLEDNE S MAŠINKAMI

V neděli od 14 do 17 hodin zve Dům dětí a mládeže, Rautenkrancova na Odpoledne s mašinkami na modelovém kolejišti: "Máme pro vás připravené různé ukázky a také si sami budete moct vyzkoušet, jak se vláčky ovládají. Uvidíte také drobnou expozici s železniční tématikou, na své si tak přijdou malí i velcí." Poplatek za akci je dobrovolný.

Zobrazit všechny akce na tento víkend

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: V Hradci se sletí čarodějnice a bude se stavět májka

Blížící se filipojakubskou noc, která je spojená s pálením ohňů a čarodějnicemi, mohou Hradečáci prožít už o víkendu. Pálit ohně se budou ve Farářství i u Biskupského gymnázia. Folklorní odpoledne v duchu lidových tradic a stavění máje uvidíte jako každý rok na…
Čtěte více

ZVEME: Na Hradecký majáles, do pravěkého archeoparku i za husity

Hradec čeká jízda na bruslích, velký majálesový průvod, volba nového krále a královny a tradiční Majáles Open-Air, letos v Parku 360 na letišti. Konají se farmářské trhy, Plavecký klub Hradec Králové pořádá Jarní pohár města, otevírá se Archeopark ve Všestarech a čeká…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme