ZVEME: Hradec o víkendu pohltí festivaly hudby, divadla, jídla i piva

Letní divadelní představení v Amfiteátr na Chlumu.
Letní divadelní představení v Amfiteátr na Chlumu.

O víkendu můžete v Hradci Králové jíst, pít, poslouchat hudbu, sledovat filmy i divadelní představení. Do Amfiteátru na Chlumu zavítají slavní čeští herci s kusem Víš přeci, že neslyším, když teče voda. Letní kino Širák zve na film Buď chlap! V Žižkových sadech bude Pivní rozjímání, v Jiráskových sadech Food festival s mezinárodní kuchyní. A konečně na letišti festival Rock for People.

ROCK FOR PEOPLE

Největší hudební událost léta začala na hradeckém letišti v Parku 360 a potrvá čtyři dny až do neděle. Letos pořadatelé čekají až 40 tisíc fanoušků a lákají na 130 interpretů. Mezi nejzvučnější jména letošního 27. ročníku patří kapely Muse, The 1975, Slipknot, Billy Talent, rapper Machine Gun Kelly či český matador Václav Neckář.

BUĎ CHLAP! V LETNÍM KINĚ

Letní kino Širák v Hradci Králové zve v pátek od 21:30 na dobrodružnou českou komedii v režii Michala Samira Buď chlap! "Pavlovi (Jakub Prachař) sice táhne na čtyřicet, ale stále ještě úplně nedospěl. Bydlí s mámou a chybí mu odvaha dělat v životě to, co by ho skutečně naplňovalo. Tu získá až ve chvíli, kdy potká svou dětskou lásku Terezu (Tereza Ramba) a prožije s ní dobrodružnou noc. Tereza však není připravena opustit svůj dosavadní život pro někoho, kdo podle ní není opravdový chlap. Pavel se tedy rozhodne se přesně takovým chlapem stát. Přihlásí se na výcvikový tábor v Tatrách vedený Weisnerem (Ondřej Sokol), který vyučuje vše od sekání dříví po svádění žen. Podaří se Pavlovi překonat sama sebe a stát se chlapem, po kterém Tereza touží?"

PIVNÍ ROZJÍMÁNÍ

Spolek Hradecké rozjímání zve v sobotu od 10 až do 23 hodin do hradeckých Žižkových sadů na akci Pivní rozjímání. Na tradičním festivalu dobrého piva večer zahrají kapely Volant a Brutus.

1. MEZINÁRODNÍ FOOD FESTIVAL

Jiráskovy sady se zase v sobotu stanou dějištěm festivalu jídla. Od 10 do 22 hodin tam d.EVIL production s.r.o. pořádá 1. mezinárodní Food festival: "Přijďte ochutnat to nejlepší ze světových kuchyní. Těšit se můžete například na mexickou, švýcarskou, americkou, italskou a mnohé další. Chybět nebudou ani mořské plody. Samozřejmostí bude i výtečná káva, alko či nealkoholické koktejly. Mysleli jsme také na naše nejmenší, ať už je to dětské hřiště s doprovodným programem nebo zmrzlina :) Celým dnem vás bude provázet moderátor. V altánu je připraven nabitý celodenní program, v rámci kterého proběhnou taneční a hudební vystoupení, kulinářská show a další překvapení." 

DIVADLO V AMFITEÁTRU

V neděli ve 20 hodin začíná divadelní léto v Amfiteátru na Chlumu, a to inscenací Víš přeci, že neslyším, když teče voda. Tři příběhy (Poznání šokem, Stopy holubic, Já jsem Herbert), které autor hry Robert Anderson líčí, jsou velice směšné, ale velice lidské. V jistých obměnách mohou potkat každého z nás. Hraje Petr Nárožný, Jiří Ptáčník, Václav Vydra a Eva Janoušková. Režie se ujal Pavel Háša.

VÝSTAVA KAKTUSŮ

Na náměstí 28. října v Hradci Králové pořádá místní Klub kaktusářů ve spolupráci se SŠSOG Hradec Králové (obor zahradník) na Výstavu kaktusů. Ve čtvrtek a v pátek bude stan otevřen 7 do 19 hodin, v sobotu pak od 7 do 16 hodin. Vstupné je dobrovolné.

VÍKEND OTEVŘENÝCH ZAHRAD

Zahrada léčivých rostlin Farmaceutické fakulty Univerzity Karlovy otevírá své brány široké veřejnosti, a to v sobotu a v neděli od 8 do 18 hodin. Vstup je zdarma, zahradu najdete v ulici Botanická vedle Pajkrovy flošny v Hradci Králové. V průběhu víkendu se budou pro zájemce konat komentované prohlídky skleníku i venkovního areálu, kde najdete např. kolekce pivoněk a růží, výukové systémy – poznávací botanický systém, fytoterapeutický systém, toxikologický systém. Můžete si také projít Naučnou stezku farmacie a seznámit se s jednotlivými vědními oblastmi farmacie. Pro lepší orientaci v areálu zahrady budou k dispozici studenti Farmaceutické fakulty UK, kteří návštěvníkům podají informace.

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Na Hradecký majáles, do pravěkého archeoparku i za husity

Hradec čeká jízda na bruslích, velký majálesový průvod, volba nového krále a královny a tradiční Majáles Open-Air, letos v Parku 360 na letišti. Konají se farmářské trhy, Plavecký klub Hradec Králové pořádá Jarní pohár města, otevírá se Archeopark ve Všestarech a čeká…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více

ZVEME: Na farmářské trhy, noční Bílou věž nebo závody vozítek s pedály

Co se bude dít v Hradci Králové o víkendu? Malšovickou arénu zaplní vozítka s pedály, která odstartují jarním memoriálem novou sezónu. Můžete vyrazit na farmářské trhy nebo na noční prohlídku Bílé věže. V Aldisu se bude tančit, regionální kolo soutěže tam pořádá hradecká škola T…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme