ZVEME: Na Opaťák fest, Kára Day nebo do Divadla Drak

Malina Brothers zahrají na statku v Pileticích.
Malina Brothers zahrají na statku v Pileticích.

Co čeká Hradečáky o víkendu? Na Opatovickém rybníku se koná festival, na Šrámkově statku v Pileticích zahrají Malina Brothers, na Polygonu se chystá takzvaný Kára Day. S dětmi můžete vyrazit do Divadla Drak nebo na pohádku do kempu Stříbrný rybník.

OPAŤÁK FEST 

Tři dny nabité hudbou, doprovodným programem, řemeslným pivem a street foodem! Na pláži na Opatovickém písníku u Hradce Králové se od čtvrtka až do soboty uskuteční letní festivalové dny. "Každý den bude pořádná jízda!" slibují pořadatelé. Vstup je zdarma.

TAJEMSTVÍ DIVADELNÍCH PRÁZDNIN

Divadlo Drak připravilo na období letních prázdnin jak pro své pravidelné návštěvníky, tak pro ty, co přijdou úplně poprvé, zážitkovou hru pro děti od tří let a jejich dospělý doprovod. Program začíná a končí v Labyrintu Divadla Drak. "Věděli jste, že přes léto mají prázdniny nejenom školáci, ale i divadlo? Je to tak! Stejně jako všichni školou povinní i ono potřebuje trochu času na nabrání sil, aby mohlo dál dělat svým návštěvníkům a divákům radost. A tak si na konci divadelní sezóny zabalí kufry a vyrazí vstříc prázdninovému dobrodružství. Co se pak ale děje s inscenacemi bez těch, kteří je tvoří? A co osiřelá divadelní budova? Není jí tu tak dlouho samotné smutno?" Letos v létě mají všichni odvážlivci jedinečnou možnost hravě prozkoumat taje pěti drakovských inscenací a příběhů, které se v nich vypráví. I ti bázlivější, kteří by snad ještě váhali, nemusí mít obavy, protože na luštění, a především na hraní nebude nikdo sám. Společnicí na zážitkové cestě bude průzkumníkům kouzelná Albi tužka, do které jim drakovští herci a herečky, ještě před tím, než se rozutekli na prázdniny, nahráli instrukce k interaktivním úkolům, hádanky, písničky i vzkazy. Na zážitkovou hru Tajemství divadelních prázdnin se můžete vydat v letních měsících v otevírací době Labyrintu Divadla Drak. Poslední účastníci vychází v 15:30. Průvodkyni Albi tužku Vám zapůjčí na pokladně za zálohu ve výši 500 Kč. Záloha je nutná v hotovosti. Vstupné je 180 korun, dospělý doprovod má vstupné zdarma.

KÁRA DAY 3

V sobotu od 11 do 17:00 hodin se na Polygonu v Hradci Králové koná třetí ročník akce Kára Day 2023. Návštěvníci uvidí mnoho aut, která diváci mohli vidět i v pořadu Ukaž Káru. Bude se měřit zrychlení 0 – 50 (jako v pořadu), k dispozici budou stánky s jídlem, pitím, kávou a nebo zmrzlinou. Pro návštěvníky, kteří „dorazí po svých“ je akce zdarma. K dispozici jsou vystavovací a parkovací lístky pro návštěvníky, kteří dorazí i se svým autem. Lístek se vztahuje na auto (ne na osobu).

MALINA BROTHERS

V pátek od 19 hodin zahrají v areálu Šrámkův statek Piletice bratři Malinové, tedy banjista Luboš (Druhá tráva), kytarista Pavel a houslista Josef, kteří se společně sešli na pódiu v unikátním projektu nazvaném Malina Brothers, ke kterému přizvali ještě kontrabasistu Pavla Peroutku. Hudebníci udržují živý odkaz východočeské trampské a bluegrassové hudby.

O DRAKOVI A PRINCEZNĚ

V neděli od 16:00 přiveze Dobré divadlo do hradeckého kempu Stříbrný rybník do nové Klubovny s jevištěm a barem dětské představení O drakovi a princezně. Dětem přijede dvě loutkové pohádky zahrát svérázný Ruda Hancvencl. V pohádce Malý, hubený a jednooký se princezna rozhodne, že čekání na rytíře na bílém koni už bylo dost, a tak vezme osud do vlastních rukou. Na cestě za hledáním ženicha potká spoustu zestárlých bytostí, které s věkem ztratily své kouzelné schopnosti. Dokáže jí pomoct drak, který už ztratil všechny zuby a dochází mu ohnivý dech? Ve veselém příběhu O zvířátkách se odvážný pejsek s kočičkou postaví hrozivé armádě mloků, která pochoduje na jejich farmu. Držte zvířátkům pěsti, aby se jim podařilo nad proradnými obojživelníky vyzrát! Představení je vhodné pro děti od 6 let. Vstupné na pohádku je 100 Kč v předprodeji a 150 Kč na místě. Vstupenky lze předem zakoupit na recepci kempu nebo přes vstupenkový portál SMS Ticket.

BRYS BAND V JIRÁSKOVÝCH SADECH

V neděli od 16 do 18:00 pořádá v Jiráskových sadech Hradecká kulturní a vzdělávací společnost tradiční nedělní promenádní koncert. Na soutoku Labe a Orlice tentokrát zahraje BRYS BAND pod taktovkou Martina Berdycha. Vstup je zdarma.

 Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: V Hradci se sletí čarodějnice a bude se stavět májka

Blížící se filipojakubskou noc, která je spojená s pálením ohňů a čarodějnicemi, mohou Hradečáci prožít už o víkendu. Pálit ohně se budou ve Farářství i u Biskupského gymnázia. Folklorní odpoledne v duchu lidových tradic a stavění máje uvidíte jako každý rok na…
Čtěte více

ZVEME: Na Hradecký majáles, do pravěkého archeoparku i za husity

Hradec čeká jízda na bruslích, velký majálesový průvod, volba nového krále a královny a tradiční Majáles Open-Air, letos v Parku 360 na letišti. Konají se farmářské trhy, Plavecký klub Hradec Králové pořádá Jarní pohár města, otevírá se Archeopark ve Všestarech a čeká…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme