ZVEME: S vysvědčením zdarma do muzea i do akvacentra

Na Chlumu si budeme připomínat bitvu z roku 1866.
Na Chlumu si budeme připomínat bitvu z roku 1866. | autor: muzeumhk.cz

Začátek letních prázdnin mohou školáci oslavit v hradeckém muzeu či akvacentru, kam mohou s dobrým vysvědčením zdarma. Na bojišti na Chlumu vojáci v dobových kostýmech připomenou výročí bitvy z roku 1866. Hradečáky čeká taky dětský den s opékáním buřtů či Sousedské rockování.

AQUACENTRUM ZDARMA ZA DOBRÉ VYSVĚDČENÍ

Tento víkend mohou školáci s dobrým vysvědčením využít tradiční akci Městských lázní Hradec Králové: "Děti je potřeba za vysvědčení rozhodně odměnit, proto jsme připravili akci, kde odměníme nejen jedničkáře. Všichni žáci do 10 let, kterým se zaskví na závěrečném vysvědčení výhradně známky 1 až 3 či hodnocení výborný, chvalitebný a dobrý, mají od pátku 30. 6. do neděle 2. 7. 2023 vstup do hradeckého aquacentra zdarma." Vysvědčení je nutno vzít s sebou a na recepci se s ním pochlubit. Bezplatné vstupné se netýká jejich doprovodu.

S VYSVĚDČENÍM ZDARMA DO MUZEA

Na děti dnes čeká v hradeckém Muzeu východních Čech od 10 hodin zábavný kvíz ve výstavě Doteky Afriky. Dozví se v něm spoustu zajímavostí ze života afrických zvířat. Jejich úkolem bude poznat, jakému zvířeti patří tlapka nebo srst na fotografiích. Bude možné si sáhnout třeba na srst žirafy nebo na kopyto zebry. Nakonec na děti čeká za jejich snahu malá odměna. Program je vhodný pro děti od 6 let. Vstupné dospělí 90 Kč, děti zdarma po předložení vysvědčení. 

DĚTSKÝ DEN

Osada vycházejícího slunce pořádá v sobotu od 15:00 tradičně netradiční osadní Dětský den. Tentokrát ve stylu olympijských her. Soutěže, netradiční sportovní disciplíny, bohatý doprovodný program (airbrush tetování, jízda na koních, fotokoutek), hudba i opékání buřtů. V 17:30 je v plánu závěrečný ceremoniál. Občerstvení je pro dětské účastníky zdarma.

157. VÝROČÍ BITVY U HRADCE KRÁLOVÉ

Od pátku až do pondělí je připraven bohatý program k výročí bitvy z roku 1866 na Chlumu. Dnes začíná na hradecké náplavce na Eliščině nábřeží v 16 hodin vystoupením kavalerie na koních, čeká vás historická muzika, pěchota, jezdectvo, dobová móda. V 17:30 vyjde slavnostní pochod vojáků z náplavky na Velké náměstí a v 18:00 slavnostně zazní zvon Augustin na Bílé věži. Na Bojišti Chlum 1866 začíná ve 22:15 pochodňový průvod obcí Chlum, pietní akt na pruském hřbitově. V sobotu je pak na Chlumu celodenní program, který začíná v 10 hodin dětským programem a vyvrcholí ve 14 hodin bitevní scénou „Královéhradecká osmnáctka v bitvě na Chlumu 1866“ a o hodinu později přehlídkou historických vojsk. V pondělí v 18:00 bude sloužena Zádušní mše za padlé z bitvy 3. 7. 1866 v kostele proměnění Páně na Chlumu.

SOUSEDSKÉ ROCKOVÁNÍ

Sukovy sady v Hradci Králové se v sobotu od 15 do 22 hodin promění v rockové setkání. KMS Pražské Předměstí - sever chystá ROCK N ROLLový výsadek k začátku letních prázdnin a pozvala tyto kapely: Spektrum, Na tři kusy, lues mac, Walda band a speciální host večera bude Sokol Pražské Předměstí a jejich taneční variace na téma Country&Western. Občerstvení na místě bude zajištěno.

 

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: V Hradci se sletí čarodějnice a bude se stavět májka

Blížící se filipojakubskou noc, která je spojená s pálením ohňů a čarodějnicemi, mohou Hradečáci prožít už o víkendu. Pálit ohně se budou ve Farářství i u Biskupského gymnázia. Folklorní odpoledne v duchu lidových tradic a stavění máje uvidíte jako každý rok na…
Čtěte více

ZVEME: Na Hradecký majáles, do pravěkého archeoparku i za husity

Hradec čeká jízda na bruslích, velký majálesový průvod, volba nového krále a královny a tradiční Majáles Open-Air, letos v Parku 360 na letišti. Konají se farmářské trhy, Plavecký klub Hradec Králové pořádá Jarní pohár města, otevírá se Archeopark ve Všestarech a čeká…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme