Zveme: Na cyklistické či běžecké závody, za vínem a hudbou

Na hradeckém letišti ve Festival Parku zahraje kapela Jelen.
Na hradeckém letišti ve Festival Parku zahraje kapela Jelen.

Víkend v Hradci Králové nabídne jak sportovní, tak kulturní akce. Jaké? Pojede se cyklistický závod Velká cena Hradce Králové, na Biřičce se poběží závod Haki-run. Vyrazit můžete na Food Truck Fest nebo na Burčákobraní na Novém Hradci. Ve Festival Parku zahraje kapela Jelen.

Burčákobraní na Novým

V pátek od 16 hodin začíná na Svatováclavském náměstí sousedské setkání novohradečáků při skleničce dobrého vína, drobných pochutin a poslechu příjemné hudby. "Rádi bychom založili tradici společenského setkávání občanů nejen nad sklenkou vína. Cílem projektu AKCE NA NOVÝM je založit tradici sousedského setkávání občanů z Nového Hradce na Svatováclavském náměstí, které bude vždy tematicky propojené, a to za účelem hlubšího propojení místní komunity u kulturně-společenského setkání se zaměřením na gastronomii a enologii. Kromě představení zajímavých vinařství a gastronomických specialit bychom rádi dali prostor k vystoupení místním, kteří by si chtěli zahrát. V případě, že máte zájem v rámci připravovaných akcí vystoupit s hudebním číslem, neváhejte nás kontaktovat," vzkazuje organizátorská společnost WAMAK CZ s.r.o., která stojí za Svátkem vína na soutoku nebo Vinobraní na Kuksu.

Léto v Parku: JELEN

V pátek od 20:15 vystoupí ve Festival Parku na královéhrdadeckém letišti kapela Jelen. S třetí řadovou deskou Věci a sny přichází bezmála po pěti letech, během nichž řádila hlavně na koncertních pódiích. Na předešlých albech se často obracela ke kořenům hudby, která ji formovala, čímž definovala svůj dosud typický folk-rockový zvuk. Hity Magdaléna, Jelen, Co bylo dál? nebo Klidná jako voda si zamilovaly celé generace fanoušků.

Food Truck Fest vol. 3

Hradecké náměstí 5. května bude v sobotu od 10 hodin hostit další čistě foodtruckový festival: "Přijď ochutnat jídla ze všech koutů světa na čtyřech kolech. Těšit se můžeš na různorodou kuchyni a hlavně na degustační porce, protože chceme, abyste měli možnost ochutnat toho co nejvíc. Kromě burgerů se můžeš těšit na italskou, francouzkou, asijskou kuchyni a mnoho dalšího. Vezměte děti, rodinu a přátelé a přijďte strávit příjemný den na hradecké nábřeží. Míst k sezení a odpočinku bude dostatek. Děti se vyřádí v dětském koutku," lákají pořadatelé. Vstup na akci je zdarma.

Velká cena Hradce Králové

Tradiční závod, který se koná již od roku 1964, nabídne i v letošním roce kromě profesionálního cyklistického závodu i netradiční cyklistické disciplíny spojené s bohatým doprovodným programem. Velká cena Hradce Králové vypukne v sobotu od 14 hodin na Masarykově náměstí. Tento ročník opět nabídne divácky atraktivní závodění. Jako první se představí závodnice a závodníci v koloběhu v závodu, který je také zařazen do Českého poháru v koloběhu. Následovat bude cyklistický závod v kategorii HOBBY, kde se o vítězství poperou ti nejprestižnější cyklisti-amatéři. Tradicí se stal i unikátní závod, s kořeny v Anglii, na kolech typu Brompton. Jedná se o exhibici i závody současně a to na skládacích kolech! Ty však mají od klasické „Esky“ hodně daleko. Diváci uvidí, že i na „skládačce“ se dá pořádně zazávodit. Závod se skládá ze spanilé jízdy, samotného závodu a soutěže o nejlepší kostým. Celý závodní den vyvrcholí silničním kritériem RAFKARNA Velká cena Hradce Králové ELITE s trasou dlouhou 36 kilometrů. 

4. ročník Haki-run

"Přijďte si s námi zaběhat, pobavit se a odreagovat. Vezměte s sebou rodinu, partnery, kamarády, děti... Běháme my, běží oni... běhá celá rodina!!!" Poběžé se v neděli dopoledne na Biřičce na Novém Hradci, délka tratě je 300 až 600 metrů v dětské kategorii, dospělí poběží 4 a 8 kilometrů. Od 8:45 do 09:30 proběhne prezence a přihlášení závodníků, v 9:35 startuje dětský závod, v 10 hodin pak hlavní závod, o hodinu později je plánováno vyhlášení vítězů všech kategorií.

Zobrazit všechny akce na tento víkend

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Velikonoční víkend v Hradci: malování kraslic i slevy v aquacentru

Jaké akce čekají na obyvatele Hradce Králové o prodlouženém velikonočním víkendu? Na zelený čtvrtek i velikonoční neděli zazní z Bílé věže na Velkém náměstí zvon Augustin. Tradiční velikonoční akci pořádá Šrámkův statek v Pileticích, na slevy láká hradecké aquacentrum, v…
Čtěte více

ZVEME: Na velikonoční jarmarky i workshopy nebo na karneval

První jarní víkend bude v Hradci Králové oslavou jara a blížících se Velikonoc. Můžete si vyrobit pomlázky, nabarvit kraslice, vytvořit dekorace. Velikonoční jarmark pořádá Slezská plovárna i obchodní centrum Aupark, výstavu pořádá Střední škola vizuální tvorby. Děti se…
Čtěte více

ZVEME: Zima skončí vynesením Smrtholky, koná se Velikonoční jarmark

Co podniknout v Hradci Králové o víkendu? Můžete vyrazit na některý z koncertů - v Aldisu vystoupí Leoš Mareš, Laura a její tygři zahrají v klubu LUCIE, do Filharmonie dorazí úspěšná inscenace Caveman. V Adalbertinu se koná Velikonoční jarmark a děti tam budou moci…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme