Šimkovy sady přivítají další ročník cyklistického Junior Cupu

Junior Cup je určen malým a mladým závodníkům
Junior Cup je určen malým a mladým závodníkům | autor: SPORT asistent s.r.o.

Již čtvrtý ročník prestižní cyklistické akce pro děti s názvem Junior Cup Vojenské pojišťovny 2022 přivítají předposlední srpnový víkend královéhradecké Šimkovy sady. Organizátoři ze společnosti Sport asistent připravili závodníky od nejmenších až po ty dospívající sportovní klání, při kterém si budou moci ukázat své cyklistické dovednosti. Junior Cup Vojenské pojišťovny se uskuteční v neděli 21. srpna.

Na start se mohou mladí závodnící mohou postavit dokonce dvakrát. V 10 hodin startuje nepovinná časovka pro ty, kteří si chtějí zazávodit více a současně si vyjet i výhodnou startovní pozici na hlavní závod. Ten začíná v pravé poledne. Pokud si děti na obě distance netroufají nebo mají čas jen dopoledne nebo naopak odpoledne, je možné se rozhodnout pouze pro účast v jednom ze závodů.
Na každého závodníka čeká sladká odměna a ti, kteří se pojedou hlavní závod s hromadným startem, dostanou ilustrovaná pamětní medaile. Tři nejlepší v každé kategorii získají také věcné ceny od partnerů závodu a originální skleněnou medaili vytvořenou pouze pro tento závod.
Zkrátka nepřijdou ani handicapovaní závodníci. Na ně čeká speciální okruh, start handbiků je naplánován na 12:30.

Moderátorem akce, ale i stavitelem soutěžní tratě bude Jan Hruška (vítěz etap na Giro d‘ Italia a účastník všech světových tour). Trasa se bude skládat z vytrvalostní části a technické pasáže s překážkami, které budou mít vždy objízdnou trasu. Kromě soutěžení bude pro děti a jejich rodiče připraven bohatý doprovodný program. Proběhne i tradiční tombola o unikátní cyklistický dres od firmy Kalas podepsaný cyklistickou legendou Mathieu van der Poelem, a nově bude k vyzkoušení i biketrailová show Martina Šimůnka.

Předposlední srpnový víkend si tak vyhraďte pro své děti a přijďte je podpořit na závody šité pouze pro ně a užít si Junior Cup Vojenské pojišťovny 2022! Více informací a přihlášky na závod naleznete na www.juniorcup.net

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme