Štítky: | Hokej | extraliga | HC Mountfield HK | kometa |

Rastislav Dej dvěma ranami zhasl Kometu

Po dvou venkovních zápasech v Liberci a na Spartě, kde hradečtí hokejisté nezískali ani bod, je ve středu v podvečer čekalo poslední domácí utkání tohoto roku proti brněnské Kometě. Vstupenky na pokladnách mizely ve velkém a tak nebylo pochyb, že hradecký zimní stadion zažije prima večírek. A skutečně! 6890 vstupek zmizelo a domácí tak nastoupili před vyprodanými ochozy. Hradec šel do rychlého vedení v 7. minutě po trefě Rasti Deje, což však bylo až do začátku třetí třetiny vše. Ve třetí části po pouhých 34 vteřinách hry Kometa srovnala na 1:1. Nepříliš atraktivní podívanou zakončil a tři body Hradci zajistil tři a půl minuty před koncem utkání druhou trefou hrdina večera Rastislav Dej.  

První třetina vyzněla zcela jasně lépe pro domácí hokejisty. Ti byli od první minuty aktivnějším týmem a jejich úsilí bylo korunováno v 7. minutě první brankou. Martin Pláněk přesnou přihrávkou do jízdy vyzval Rastislava Deje. Ten na nic nečekal a podél mantinelu upaloval k brněnské brance, odkud z bodu pro vhazování vyslal svižnou a přesnou ránu do protilehlého horního růžku Čiliakovy branky -1:0.

Kometa nadále působila zcela odevzdaným dojmem, větší a trvalejší tlak si nevytvořila ani v přesilových hrách. Svou první střelu vyslala na branku Adama Svobody teprve v 17. minutě. Domácí však nedokázali pasivitu Brňanů využít ke vstřelení další branky. Hradec přestřílel hosty v první třetině v poměru 9:2.

Do druhé třetiny však vstoupila Kometa aktivněji a ve 27. minutě nebezpečně zahrozila. Po závaru před brankou domácích puk sice přešel brankovou čáru, ale rozhodčí gól neuznali pro postavení hráče v brankovišti. O několik sekund později opět zahrozili hradečtí hokejisté, ale Kopta branku těsně minul.

Ještě před polovinou utkání se strhla šarvátka v prostoru u střídaček. Ondřej Kopta dohrál hostujícího Jana Hrušku a ten se po něm ohnal holí.  Rozhodčí poté na trestnou lavici odeslali Ondřeje Koptu za krosček i brněnského Hrušku za sekání. Navíc Hynek Zohorna si odseděl trest za příliš mnoho hráčů na ledě.
 
Ve druhé polovině druhé části hry tempo zápasu výrazně narostlo a to díky hostujícímu týmu, který začal lépe bruslit a mnohem častěji nebezpečněji ohrožoval doposud čisté konto Adama Svobody. Nicméně ani přes tyto vyložené šance se skóre ve druhé třetině neměnilo. O změně zůsobu hry svědčí i poměr střel na branku. Tentokrát Kometa přestřílela hradecký Mountfield 11:6.

Do poslední třetiny utkání vstoupila lépe Kometa. Po sérii chyb domácích hokejistů ve vlastním pásmu hned v prvních sekundách hry se puk dostal na hůl Hynka Zohorny. Ten šikovně přistrčil na Jana Hrušku, jenž usměrnil svou střelu do růžku hradecké branky a vyrovnání bylo na světě – 1:1. 

Po vyrovnání tempo hry upadlo a na ledě byl k vidění nepříliš atraktivní hokej postrádající pohlednou kombinaci či vzrušující závary před brankou. S remízovým stavem se však nehodlal smířit Rastislav Dej. Ten obdržel přesnou přihrávku od zadního mantinelu od Jaroslava Bednáře a z první podruhé prostřelil Čiliaka – 2:1. Brněnské Kometě již nepomohla ani závěrečná power-play a domácí hokejisté si před vyprodanou Fortuna arénou připsali plný bodový zisk. Jaroslav Bednář tak asistencí okořenil své šestisté utkání v extralize. 

Vladimír Kýhos, hlavní kouč Hradce Králové utkání okomentoval slovy: "První třetinu jsme měli ve své moci, ale myslím, že jsme se tím uspokojili. Kometa samozřejmě taky změnila hru a ve druhé třetině se hra přelévala nahoru dolů. Začali jsme víc myslet do útoku a na to, abychom dali gól, než abychom bránili. Kometu jsme pouštěli do šancí. Musím pochválit Adama Svobodu, který má hlavní zásluhu na tom, že jsme zápas vyhráli. Na začátku třetí třetiny jsme udělali chybu, nechali jsme jim volný puk a dali gól. Potom byla hra z obou stran opatrná, i když se tam nějaké šance objevily. Vítězství je víceméně dost šťastné."

Zdroj foto: mountfieldhk.cz

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, bleší trh nebo za elektřinou na Hučák

Závěr jarních prázdnin v Hradci Králové mohou děti strávit v Technologickém centru nebo na Velké kostičkové výstavě, kde na ně čeká velké množství kostiček LEGA. V IC Hučák se mohou dozvědět vše o elektřině. O víkendu se bude hrát fotbal, hokej v historických dresech a na…
Čtěte více

ZVEME: Velká kostičková výstava zaujme dospělé i děti

Na víkend navážou týdenní jarní prázdniny. Co můžete s dětmi v Hradci Králové podniknout? V sobotu jim v Adalbertinu divadlo PUK zahraje loutkové pohádky, v neděli se mohou stát malými muzejníky. Po celý týden se koná velká výstava stovek stavebnic a tisíců figurek LEGO. Dospělí…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme