Štítky: | Pozvánka | Hokej | Hučák | výstava | vernisáž | akce | víkendové akce |

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Bílá věž na Velkém náměstí v Hradci Králové v noci.
Bílá věž na Velkém náměstí v Hradci Králové v noci.

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.

MOUNTFIELD VERSUS ŠKODA PLZEŇ

Dnešní utkání hokejové Tipsport extraligy začíná v 17:30 v ČPP Areně, tedy na hradeckém zimním stadionu. Domácí hokejisté Mountfield HK poměří síly s HC Škoda Plzeň. 

ČTYŘI VERNISÁŽE

Při pátku si přijdou na své především milovníci umění a fotografie, protože začíná trojice různých výstav. Další je v plánu na sobotu.

ALTERNA MAGICA

První páteční vernisáž začíná v 16:30 v Turistickém informačním centru - Galerie Suterén (Eliščino nábř. 626). Centrum uměleckých aktivit tam pořádá výstavu skupiny pěti fotografů, kteří se dlouhodobě zabývají historickými fotografickými technikami a navazují na tvůrčí činnost fotografů z 19. a 20. století. Na výstavě jsou zastoupeny ukázky významných technik, které jsou založeny na trpělivé práci a pečlivém výběru námětu. Autoři využívají propojení digitálního světa a techniky starých řemeslných dovedností ke svým tvůrčím záměrům. Alterna Magica tímto odkazuje na svou výstavu v Národním archivu v Praze v roce 2023, kde seznámila veřejnost s historickým vývojem fotografických technik a jejich alternativním využitím v moderním pojetí současné výtvarné fotografie. Seznam vystavujících: Anna Benešová (Hradec Králové), Dagmar Jílková (Praha), Petr Jílek (Praha), Ivan Nehera (Kvasiny), Petr Ulrich (Brandýs nad Labem – Stará Boleslav).

ASILI WATU - PŘÍRODNÍ NÁRODY AFRIKY

Muzejní kavárna v Muzeu východních Čech zve v 17 hodin na vernisáž fotografií z cesty Petra Penišky za tradičně žijícími kmeny rovníkové Afriky zachycují původní a divoký svět dosud ne zcela pohlcený civilizací. Fotky jsou spojeny s příběhy a životem přírodních národů, kterých je v Africe kolem dvou tisíc, majících svou kulturu, náboženství, tradice, svébytný způsob života, který postupně a nenávratně mizí.

MIŠMAŠ

Střední škola vizuální tvorby v Hradci Králové organizuje od 19:00 hodin volnou výstavu domácích prací studentů čtvrtého ročníku. Výstavu zorganizovala Adéla Šatavová - studentka 4. A. Výstava potrvá až do 31. 3. 2024 v restauraci PAVIJA´n Pub na Eliščině nábřeží 777 v Hradci Králové.

PETRA SMUTKOVÁ - OBRAZY

Galerie U Klicperů v sobotu ukáže od 18:15 hodin výstavu obrazů Petry Smutkové. Vernisáž uvede herec František Staněk, výstava potrvá do 16. května.

PROHLÍDKY MVE HUČÁK NEJEN PRO SENIORY

V neděli od 11:00, 13:00 a 15:00 zve Infocentrum Obnovitelné zdroje Hučák jako každou první neděli v měsíci do historie Malé vodní elektrárny Hučák, a to nejen pohledem na doborvé fotografie, ale také do stále plně funkční historické strojovny. Na prohlídky není potřeba se registrovat, zváni jsou nejen senioři.

NOČNÍ PROHLÍDKA NA BÍLÉ VĚŽI

Hradecká kulturní a vzdělávací společnost pořádá celoročně, a to vždy první sobotu v měsíci, nekomentovanou noční prohlídku Bílé věže. Návštěvníkům se tak naskýtá příležitost pokochat se pohledem na zapadající slunce z renesanční dominanty Hradce Králové. Na vlastní oči se mohou přesvědčit, že ani rouška tmy městu na kráse neubírá a že světélky rozzářený Hradec dýchá jedinečným romantickým kouzlem. Sobotní prohlídka se koná od 18 do 22 hodin. Poslední vstup bude umožněn 60 minut před koncem otevírací doby. Vstupenky se kupují na místě, bez rezervací. Z bezpečnostních důvodů je počet návštěvníků věže v jednom okamžiku omezen na maximální počet 30 osob. Toto omezení platí i pro organizované hromadné návštěvy. Na ochozu jsou umístěny dalekohledy, které fungují po vhození 10 a 20 korunové mince.

ROTUNDĚNÍ: KYTAROVÝ A DIVADELNÍ PODVEČER

Rotundou Lounge Café v Hradci Králové se v neděli od 16:00 rozezní kytara a divadelní přednes mluveného slova. Na Rotundění je vstup zdarma.

 Zobrazit všechny akce na tento víkend

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: V Hradci se sletí čarodějnice a bude se stavět májka

Blížící se filipojakubskou noc, která je spojená s pálením ohňů a čarodějnicemi, mohou Hradečáci prožít už o víkendu. Pálit ohně se budou ve Farářství i u Biskupského gymnázia. Folklorní odpoledne v duchu lidových tradic a stavění máje uvidíte jako každý rok na…
Čtěte více

ZVEME: Na Hradecký majáles, do pravěkého archeoparku i za husity

Hradec čeká jízda na bruslích, velký majálesový průvod, volba nového krále a královny a tradiční Majáles Open-Air, letos v Parku 360 na letišti. Konají se farmářské trhy, Plavecký klub Hradec Králové pořádá Jarní pohár města, otevírá se Archeopark ve Všestarech a čeká…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme