ZVEME: Na masopustní hodování, valentýnský běh, hokej a fotbal

Masopust na Šrámkově statku v Pileticích.
Masopust na Šrámkově statku v Pileticích.

Masopustní veselice čeká obyvatele Hradce Králové i o tomto víkendu. Tentokrát pořádá tradiční masopust plný zvyků a tradic Šrámkův statek Piletice, masopustní průvod projde i Březhradem. Sportovci mohou vyběhnout do hradeckých lesů a závodit na 11 a 5,7 kilometrů, fanoušci mohou podpořit hradecké hokejisty či fotbalisty.

 

CHARITATIVNÍ HOKEJOVÝ TURNAJ VETRÁNŮ

6. ročník charitativního hokejového turnaje veteránů Retro Hockey Cup se koná v pátek a v sobotu v ČPP Areně. "Pevně věříme, že po sportovní, společenské i charitativní stránce překonáme 5. ročník, kdy se nám podařilo vybrat neuvěřitelných 491 880,- Kč, které byly prostřednictvím Sport Hradec Cup věnovány na pomoc hendikepovaným dětem. Celkem se nám tak už podařilo získat skvělých 1 519 460,- Kč," říkají organizátoři. 

VALENTÝNSKÝ RELAX VEČER

Městské lázně Hradec Králové lákají zamilované páry v sobotu večer na romantiku, hýčkání a rozmazlování. Valentýnský relax večer je připravený pro návštěvníky od 15 let, a to od 20:30 do 23 hodin. Za jednotnou cenu 200 Kč na 2,5 hodiny se můžete těšit na welcome drink, příjemnou relaxační hudbu, romantickou atmosféru, vstup do Sauna & SPA zóny a ochutnávky thajských masáží salónu Thai Touch. Navíc v baru u vody při zakoupení sklenky sektu dostanete druhou zdarma. 

VALENTÝNSKÝ BĚH

V sobotu od 9:00 pořádá Sportvisio zimní běžecký závod. Poběží se 11 km a 5,7 km uprostřed hradeckých městských lesů, závodit mohou nejen zamilované dvojice. Speciální valentýnská medaile pro každého. Letošní novinkou je závod canicross na 5 km.

BŘEZHRADSKÝ MASOPUST

Jako každý rok i letos se koná Březhradský masopust. KMS srdečně zve občany a návštěvníky Březhradu, aby se v sobotu zůčastnili březhradského masopustního průvodu masek v doprovodu známých hudebníků. Sraz účastníků masopustního průvodu Březhradem je jako obvykle v 10:00 hodin u místní pošty. "Je nutné si vzít s sebou dobrou náladu nebo masku a sledovat či přímo se zapojit do masopustního reje masek," vzkazují organizátoři. Zakončení průvodu je v odpoledních hodinách ve Staré hospodě. Občerstvení této akce je dostatečně zajištěno. Přijďte v hojném počtu a započněte rok 2024 vesele a s radostí života.

MASOPUST NA STATKU

Šrámkův statek Piletice zve na tradiční masopustní akci. V neděli od 10 do 16 hodin za 50 Kč. „Masopustní čas, tedy doba od Tří králů do Popeleční středy, byla dříve spojována s bujarými radovánkami, hodováním a průvodem maskovaných lidí. Vzhledem k tomu, že Popeleční středou počínal čtyřicetidenní půst, uměli si naši předkové masopustní období náležitě užít“.  Dvorek statku ožije 10. hodinou venkovním trhem s nabídkou masopustních dobrot, ukázkou bourání prasátka s komentářem mistrů řezníků, prodejem zabijačkových pochutin a následným příchodem a obchůzkami masopustních maškar. Děti si užijí pohádky, povozí se na oslících či na dřevěném kolotoči. V roubence předvedou tetičky Kateřinky lidové tvoření tradičními i současnými technikami a výroba jednoduchých masopustních masek z papíru. Cech řezbáře Karla dá nahlédnout do tajů svého řemesla a provoní vzduch dřevěnými hoblinkami. Tetičky Apolenky příchozím povědí o masopustních zvycích dávného venkova, přičemž připraví smažené Boží milosti a jistě dají i ochutnat. K prohlédnutí budou řemeslnické, hospodářské, kuchyňské a další zařizovací předměty denní potřeby vztahujících se k životu venkovského lidu na počátku 20. století.

VOTROCI SE UTKAJÍ S BOHEMKOU

Jarní části fotbalové ligy startuje tuto neděli. Hradečtí Votroci v Malšovické aréně přivítají od 15 hodin Bohemians Praha. Počasí by mělo být s ohledem na stávající roční období víc než příznivé. Teploty by měly vystoupat nad 10 stupňů Celsia, což je na únor z pohledu fotbalu velmi pozitivní stav. V rámci možností je připraven i trávník, který je už téměř měsíc vyhříván, aby byl v dobré kondici (více čtěte zde).

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: V Hradci se sletí čarodějnice a bude se stavět májka

Blížící se filipojakubskou noc, která je spojená s pálením ohňů a čarodějnicemi, mohou Hradečáci prožít už o víkendu. Pálit ohně se budou ve Farářství i u Biskupského gymnázia. Folklorní odpoledne v duchu lidových tradic a stavění máje uvidíte jako každý rok na…
Čtěte více

ZVEME: Na Hradecký majáles, do pravěkého archeoparku i za husity

Hradec čeká jízda na bruslích, velký majálesový průvod, volba nového krále a královny a tradiční Majáles Open-Air, letos v Parku 360 na letišti. Konají se farmářské trhy, Plavecký klub Hradec Králové pořádá Jarní pohár města, otevírá se Archeopark ve Všestarech a čeká…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme