ZVEME: Děti čekají pohádky, dospěláky masopust či závod horských kol

Pohádky pro děti v hradeckém Adalbertinu.
Pohádky pro děti v hradeckém Adalbertinu.

Jaké akce nabídne poslední lednový víkend v Hradci Králové? Bude se závodit v lesích na horských kolech, Svinary zaplní masopustní masky, živá kapela a dětský folklorní soubor Červánek. Děti se mohou těšit na pohádky i show Kája a Bambuláček, dospěláci na Simonu Stašovou v její životní roli.

SHIRLEY VALENTINE VE FILHARMONII

Přeložené divadelní představení se Simonou Stašovou ve své životní roli z loňského září (vstupenky zůstaly v platnosti) začíná dnes v 19 hodin v sále hradecké Filharmonie. Shirley Valentine je jméno dívky, kterou ta současná, čtyřicetiletá matka rodiny a manželka počestného občana, už dávno není. I když se musí starat hlavně o to, aby život její rodiny žijící v Liverpoolu běžel ve vyježděných kolejích, sny a touhy té dívky, kterou kdysi byla, v ní zůstávají. Snad proto podlehne návrhu své kamarádky a udělá něco, co se od ní neočekává - odjede na dovolenou do míst, kde se pěstuje vinná réva, do Řecka. A tam začíná nový život, nové dobrodružství, všechno to, co už považovala za ztracené. Bravurní komedie o hledání vlastní identity z dílny známého britského komediografa Willy Russella, jehož muzikál Pokrevní bratři obletěl celý svět, je určena nejen všem ženám středního věku, které pomalu ztrácejí životní elán, ale i všem divákům, kteří mají rádi dobrou zábavu. Navíc je skvěle napsané monodrama, v němž herečka ztvárňuje nejen Shirley, ale zároveň všechny postavy jejího mikrosvěta, přímo stvořené pro hvězdu Městských divadel pražských Simonu Stašovou. Sama se vyjádřila, že tahle hra je právě o tom, co touží říct teď v tuto chvíli.

HRADECKÝ WINTER RACE

V sobotu startuje v 11:00 u rybníku Biřička Hradecký Winter Race - jeden z největších a nejstarších cyklistických závodů v Hradci Králové. Zimní závod horských kol v hradeckých lesích má mnohaletou tradici. Závodníci mají na výběr trať o délce 40 km nebo 20 km. Ta vede většinou po lesních cestách, ale je na ní i pár techničtějších úseků. Převýšení je přijatelných 500 metrů.

PIDIŽVÍCI LOUPEŽNÍCI

Veselá výpravná pohádková inscenace o tom, jak skřítkové Pidižvíci vyzráli nad zlou čarodějnicí Bahnolínou, která se usídlila v jejich Pomněnkovém království. Pro děti od čtyř let zahraje hradecký činoherní soubor Studio PH Pohádka.
V sobodu od 10:00 v hradeckém Adalbertinu - Studio A. "Vstupenku do sálu musí mít dětský i dospělý divák. Vstupenky nejsou číslovány, v sále je volný zasedací pořádek. Prosíme však dospělé diváky, aby při výběru míst brali ohled na ty malé, kterým by případně mohli bránit ve výhledu. Pokud je divákem dítě mladší dvou let, má vstup zdarma, ovšem bez nároku na místo," vzkazují pořadatelé.

VESELÁ ZIMA S VEPŘÍKEM A KŮZLETEM

Další pohádku uvedí děti ve Studiu A v neděli od 10:00: "Venku mrzne až praští a Vepřík ztratí čepici se šálou. Kůzle by mu rádo upletlo novou, ale Vepřík se vydá pátrat po svých ztracených věcech a sám zabloudí. Zda-li Kůzle najde svého ztraceného kamaráda? O tom vypráví maňásková pohádka Divadla ÚSMĚV." Pohádky jsou primárně určeny dětem od tří let.

KÁJA A BAMBULÁČEK

V neděli od 11 do 12:00 vystoupí ve Velkém sále hradeckého Adalbertina Kája a Bambuláček s Bambulkovou show 2024. Show plná tance, zpěvu a zábavy je zpět! Kája a Bambuláček si pro své fanoušky připravili zcela nový program, nabitý veselými písničkami, soutěžemi, bláznivými kostýmy a barevnými světly. Zazní nejen známé hity, jako například Lama Dance, Dalmatin nebo Kulička, ale i písničky úplně nové. 

MASOPUSTNÍ PRŮVOD

Rodiče v akci pořádají ve Svinarech tradiční masopustní průvod. Vyrazí v neděli ve 14:00 od hasičárny ve Svinarech a dětský folklorní soubor Červánek požádá pana Koška a povolení průchodu obcí. Průvod se vydá do dvou  stavení, která pohostí celou vesnici koblihami. Rodiny, které zvou masopust k sobě v ulici K Lesu: ve 14:30 první zastávka rodina Jiřího Kačera a ve 14:45 druhá zastávka rodina Cackova a Markova. U lesa bude průvod uzavřen a Červánek opět zahraje a zazpívá. Sebou: kostýmy/masky/dobrou náladu. 

NÁBLEŠÍ

Pod Pražským mostem v Hradci Králové se koná první letošní bleší trh. Od 9:00 do 12:00 na náplavce: "Začněte nový rok se starými věcmi ~ ať už tím, že se jich zbavíte, nebo že si od někoho pořídíte něco, co jemu už se nehodí a vám to projasní den a snad i celý následující rok. To totiž věci z Nábleší umí. Přines-prodej-potkej se-měj radost s náma."

 Zobrazit všechny akce na tento víkend 

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: V Hradci se sletí čarodějnice a bude se stavět májka

Blížící se filipojakubskou noc, která je spojená s pálením ohňů a čarodějnicemi, mohou Hradečáci prožít už o víkendu. Pálit ohně se budou ve Farářství i u Biskupského gymnázia. Folklorní odpoledne v duchu lidových tradic a stavění máje uvidíte jako každý rok na…
Čtěte více

ZVEME: Na Hradecký majáles, do pravěkého archeoparku i za husity

Hradec čeká jízda na bruslích, velký majálesový průvod, volba nového krále a královny a tradiční Majáles Open-Air, letos v Parku 360 na letišti. Konají se farmářské trhy, Plavecký klub Hradec Králové pořádá Jarní pohár města, otevírá se Archeopark ve Všestarech a čeká…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme