ZVEME: Pod rouškou tmy na Bílou věž nebo na festival Cyklocestování

Noční výhled z Bílé věže v Hradci Králové.
Noční výhled z Bílé věže v Hradci Králové.

Jaké akce nabídne první lednový víkend v Hradci Králové? Bude se hrát hokej, koná se festival Cyklocestování, můžete do kina na přenos z Metropolitní opery nebo na koncert Richarda Müllera. Bílá věž se otevře i v noci.

MOUNTFIELD VS. KARLOVY VARY

Dnes v 18:00 začíná zápas hokejové Tipsport extraligy na hradeckém zimním stadionu (ČPP Arena). Domácí Mountfield HK vyzve celek HC Energie Karlovy Vary.

FESTIVAL CYKLOCESTOVÁNÍ

V sobotu v 9:00 začíná na Úřadu práce ve Wonkově ulici specializovaná přehlídka cestopisných besed a promítání o „cyklocestování“ a cykloturistice. Tato nevšední akce je určena nejen pro všechny „cyklocestovatele“, kteří vyrážejí na své cesty po světě s kolem, ale i pro všechny příznivce nenáročné cykloturistiky, cestování a pohybu v přírodě. Hlavním programem bude projekce švýcarského dálkového dobrodruha Davida Brandenbergera o jeho pětileté cyklocestě kolem světa na tříkolce poháněné solární energií. Za tahák festivalu lze určitě považovat projekci šoumena Petra Macourka z jeho mnoha cest po světě. Pro milovníky alpských cyklostezek je tu pak beseda Martina Stillera, který s dětmi a kamarády povypráví o horském okruhu skrz čtyři alpské země – Rakousko, Itálie, Švýcarsko a Německo. O zážitky nebude nouze ani v besedě cyklocestovatele Ladislava Eliáše, který na kole procestovatel kanadskou divočinu. Velmi zajímavé bude také povídání Ondřeje Ježka o dálkovém přejezdu Rusko-Gibraltar. Tradičně nesmí chybět rodina Vackova, která vás vezme tentokráte na kolech do Japonska.

OPERA NABUCCO V BIO CENTRAL

Hudební ředitel Metropolitní opery James Levine bude řídit Nabucca – Verdiho rané drama z dávného Babylonu. Titulní postavu ztvární Plácido Domingo, který tím obohatí svůj repertoár o další roli. Liudmyla Monastyrska se představí v náročné roli Abigail, Nabuccovy neústupné dcery, Jamie Barton bude zpívat Fenenu, Russell Thomas Ismaele a Dmitrij Beloselskij kněze Zachariáše, což je role, s níž v Met v roce 2011 debutoval. Bio Central promítne operu v sobotu od 18:45 hodin ve velkém sále, vstupenky stojí 390 korun.

NOČNÍ PROHLÍDKA NA BÍLÉ VĚŽI

"Zpříjemněte si první soboty v měsíci pohledem noční Hradec Králové," lákají organizátoři nočních prohlídek na hradecké dominantě na Velkém náměstí. Tuto sobotu bude Bílá věž otevřená od 18 do 22 hodin. Poslední vstup je možný 60 minut před koncem otevírací doby. Z bezpečnostních důvodů je počet návštěvníků v jeden okamžik omezen na 30. Vstupenky se kupují na místě.

RICHARD MÜLLER – VEČERY TŘÍKRÁLOVÉ

Petrof Gallery v Hradci Králové hostí v neděli od 20:00 koncert Richarda Müllera. Zpěvák s nezapomenutelným hlasem, hudebník, skladatel a textař, který za svou čtyřicetiletou hudební kariéru natočil více než 20 alb, na kterých spolupracoval s mnoha zvučnými jmény, jakými jsou například Petr Hapka, Michal Horáček, Milan Lasica, Michal Pavlíček nebo Ondřej Brzobohatý. V Česku a na Slovensku se prodalo celkem více než 1 milion jeho desek. Získal řadu hudebních ocenění, mezi nimi osmnáct cen Aurel, dvanáct umístění mezi nejlepšími zpěváky v anketě Slávik nebo ceny Grand Prix Rádio. Během Večerů tříkrálových zazní písně nejen z jeho nejnovějšího alba Čierna labuť, biela vrana, ale i největší hity jeho čtyřicetileté hudební kariéry.

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: V Hradci se sletí čarodějnice a bude se stavět májka

Blížící se filipojakubskou noc, která je spojená s pálením ohňů a čarodějnicemi, mohou Hradečáci prožít už o víkendu. Pálit ohně se budou ve Farářství i u Biskupského gymnázia. Folklorní odpoledne v duchu lidových tradic a stavění máje uvidíte jako každý rok na…
Čtěte více

ZVEME: Na Hradecký majáles, do pravěkého archeoparku i za husity

Hradec čeká jízda na bruslích, velký majálesový průvod, volba nového krále a královny a tradiční Majáles Open-Air, letos v Parku 360 na letišti. Konají se farmářské trhy, Plavecký klub Hradec Králové pořádá Jarní pohár města, otevírá se Archeopark ve Všestarech a čeká…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme