ZVEME: Na vánoční trhy, procházku adventním Hradcem a koncert Dalibora Jandy

Vánoční trhy na Velkém náměstí v Hradci Králové.
Vánoční trhy na Velkém náměstí v Hradci Králové.

Druhý adventní víkend bude v Hradci Králové opět nabitý předvánočními akcemi. Dnes startují v historickém centru města vánoční trhy, Velké náměstí se zaplní stánky i kulturním programem, který potrvá až do Vánoc. Dalibor Janda v Hradci oslaví 70. narozeniny velkolepým koncertem, zažít můžete svítání na Bílé věži nebo procházku adventním městem s průvodcem. Hrát se bude fotbal i hokej.

VÁNOČNÍ TRHY NA VELKÉM NÁMĚSTÍ

Prostory Velkého náměstí se ve dnech od 8. do 22. prosince zaplní prodejními stánky, atrakcemi a scénami s bohatým kulturním programem. S ohledem na předpokládaný velký počet návštěvníků vánočních trhů a jejich bezpečnost, bude omezen vjezd na náměstí pro všechna vozidla mimo zásobování. Dopravu na trhy bude zajišťovat dopravní podnik mimořádnou linkou a vláčkem. Linka pojede téměř každou půlhodinu od Terminálu na Velké náměstí a zpět. Doprava na lince "Vánoční trhy" je pro cestující zdarma.

DALIBOR JANDA - 70 LET

Je to až neuvěřitelné: hudební skladatel, zpěvák s nezaměnitelným hlasem, textař, trojnásobný Zlatý slavík (1986, 1987, 1988), držitel mnoha hudebních ocenění, autor hitů jako Hurikán, Žít jako kaskadér, Kde jsi nebo Oheň, voda, vítr oslaví v roce 2023 své 70. narozeniny. Dalibora Jandu na nedělním galakoncertu doprovodí už jeho takřka kultovní kapela Prototyp, exkluzivním hostem bude Jiřina Anna Jandová a další. Koncert začíná v neděli ve 20 hodin v kongresovém centru Aldis v Hradci Králové. Vstupenky stojí od 790 až do 1190 korun.

PROCHÁZKA ADVENTNÍM HRADCEM

Hradecká kulturní a vzdělávací společnost zve na komentovanou procházku s průvodcem, se kterým můžete prožít vánoční atmosféru krajské metropole. Navštívíte vánočně nazdobená místa na obou březích řeky Labe a možná se dozvíte i něco o historii Vánoc v našem kraji. "Začneme na Pivovarském náměstí, projdeme některé uličky historického centra, zastavíme se u vánočního stromu na Masarykově náměstí. Po nábřeží se vrátíme zpět na staré město, kde prohlídku zakončíme v kapli Městské hudební síně, za zvuků varhan, vůně svářeného vína a vánočního cukroví." V sobotu od 15 do 17:30 hodin, sraz účastníků v 15:00 na Pivovarském náměstí. Trasa není bezbariérová. Délka prohlídky 120 minut. Vstupenky k zakoupení v informačním centru nebo jako eVstupenky. Nelze zakoupit na místě před prohlídkou.

SVÍTÁNÍ NA BÍLÉ VĚŽI 2023

Výjimečnou příležitost prožít svítání z ochozu Bílé věže a vychutnat neopakovatelnou atmosféru probouzejícího se města budou mít nejen Hradečané opět v sobotu v 7:44 hodin. Sraz účastníků vždy nejméně 15 minut před časem svítání - východu slunce před Bílou věží. Počet účastníků je omezen na 30.

VOTROCI VERSUS BANÍK

Utkání fotbalové ligy mezi FC Hradec Králové a FC Baník Ostrava se koná v sobotu od 18 hodin na novém Multifunkčním stadionu v Hradci Králové.

HOKEJISTI VERSUS KOMETA

Hradečtí hokejisté Mountfield HK se v neděli utká s brněnskou Kometou, a to na zimním stadionu v Hradci Králové (ČPP Arena). Utkání hokejové Tipsport extraligy začíná v 17 hodin.

BRUSLENÍ NA ZIMNÍM STADIONU

Veřejné bruslení na zimním stadionu v Hradci Králové probíhá v době zimní sezóny vždy o víkendech, tentokrá v neděli od 14:30 do 16 hodin. Cena vstupného je 60 korun pro děti a mládež, doprovod zaplatí desetikorunu. Bruslení pro veřejnost provozuje v malé hale zimního stadionu královéhradecký hokejový klub. 

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: V Hradci se sletí čarodějnice a bude se stavět májka

Blížící se filipojakubskou noc, která je spojená s pálením ohňů a čarodějnicemi, mohou Hradečáci prožít už o víkendu. Pálit ohně se budou ve Farářství i u Biskupského gymnázia. Folklorní odpoledne v duchu lidových tradic a stavění máje uvidíte jako každý rok na…
Čtěte více

ZVEME: Na Hradecký majáles, do pravěkého archeoparku i za husity

Hradec čeká jízda na bruslích, velký majálesový průvod, volba nového krále a královny a tradiční Majáles Open-Air, letos v Parku 360 na letišti. Konají se farmářské trhy, Plavecký klub Hradec Králové pořádá Jarní pohár města, otevírá se Archeopark ve Všestarech a čeká…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme