Štítky: | trhy | vánoční trhy | MHD | Velké náměstí |

Vánoční trhy omezí dopravu a parkování. Pojede na ně speciální autobusová linka

Trhy začnou v pátek.
Trhy začnou v pátek. | autor: MMHK

Prostory Velkého náměstí se ve dnech od 8. do 22. prosince zaplní prodejními stánky, atrakcemi a scénami s bohatým kulturním programem. S ohledem na předpokládaný velký počet návštěvníků vánočních trhů a jejich bezpečnost, bude omezen vjezd na náměstí pro všechna vozidla mimo zásobování. Dopravu na trhy bude zajišťovat dopraví podnik mimořádnou linkou a vláčkem.

Parkovací místa na ploše náměstí a v krčku jsou zrušena. Mohou zde parkovat pouze vozidla invalidů, kterým značka umožnuje příjezd na náměstí. Návštěvníci trhů mohou využít některá z blízkých parkovišť. Jde o parkovací domy Jana Gayera či Regiocentrum (bývalý pivovar), popřípadě venkovní parkoviště před koupalištěm Flošna. Po celou dobu konání akce budou hlídky městské policie dohlížet na veřejný pořádek, dodržování zákazu vjezdu a parkování.

Speciální linka a vláček

Na základě objednávky od pořadatelů akce "Vánoční trhy 2023" zajišťuje hradecký dopravní podnik mimořádnou dopravu na Velké náměstí, kde budou vánoční trhy od 8. 12. 2023 do 22. 12. 2023 probíhat. Linka pojede téměř každou půlhodinu od Terminálu na Velké náměstí a zpět. Doprava na lince "Vánoční trhy" je pro cestující zdarma.

Kromě mimořádné Vánoční linky bude jezdit speciální vláček. Vláček bude jezdit v provozní době trhů od pátku do neděle v intervalech cca 20 minut nebo dle vytíženosti. Stanoviště vláčku bude u budovy radnice. Jízdenky budou k zakoupení na místě.

Historické centrum města Hradce Králové se již podruhé stane dějištěm vánočních trhů. Prostory Velkého náměstí se ve dnech od 8. do 22. prosince zaplní prodejními stánky, atrakcemi a scénami s bohatým kulturním programem.

Provozní doba stánků:

Po - 12:00 – 18:00 hodin
Út, St, Čt - 11:00 – 18:00 hodin
Pá, So - 10:00 – 20:00 hodin
Ne - 10:00 – 18:00 hodin
Pá (22.12.) - 10:00 – 16:00 hodin

Provozní doba občerstvení se v případě zájmu návštěvníků může každý den prodloužit až do 22:00 hodin (kromě pátku 22. 12. 2023).

Venkovní kluziště

O vánočních trzích se mohou návštěvníci těšit na novinku v podobě venkovního kluziště o rozměrech 24 x 10 metrů, které bude umístěno mezi morovým sloupem a kašnou. Instalace vyrovnávací podesty proběhne 4. prosince, o den později se začne se samotnou instalací umělé plochy na bruslení. Ta bude v provozu od 8. až do 26. prosince denně od 10 do 20 hodin. U kluziště, které bude pravidelně v ranních hodinách procházet údržbou, umístí organizátoři také speciální osvětlení a lavičky s gumovou pochozí plochou. Provoz kluziště přístupného zdarma se bude řídit provozním řádem. V jeden moment ale může na led z bezpečnostních důvodů maximálně 35 osob.

Každý den od čtyř hodin odpoledne bude trhy doprovázet kulturní program. Podrobné informace najdete na webových stránkách vanocevhradci.cz.

 


Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Hradecký dopravní podnik stále modernizuje svůj vozový park. Vozidla mládnou

Ačkoliv si hradecký dopravní podnik vloni připomněl už pětadevadesáté výročí své existence, jiné podstatné číslo v jeho statistikách neustále klesá. Je jím průměrné stáří vozového parku. To je 7,75 roku. Ve srovnání s posledním známým údajem ze sousedních Pardubic je hradecký…
Čtěte více

Přes Miletu už nebudou jezdit trolejbusy. Opravy se dotknou všech linek MHD

Stavba, která na dlouhé měsíce ochromí dopravu v Hradci, už se blíží. Jedná se o rekonstrukci křižovatky Mileta. V místě už nyní probíhají přípravné práce. Dopravní omezení, která v první etapě uzavřou severní část městského okruhu a Hradeckou ulici směrem do centra, na…
Čtěte více

Další řidiči hradecké MHD získalil ocenění v Jízdě bez nehod

Dnes proběhlo tradiční slavnostní vyhodnocení soutěže Jízda bez nehod, kdy v jeho rámci další řidiči královéhradecké MHD převzali z rukou dopravně technického ředitele Dopravího podniku města Hradce Králové Vladimíra Pejřila diplom a jednorázovou finanční odměnu za…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme