ZVEME: Na vánoční trhy, půlmaraton nebo procházku adventním Hradcem

Vánoční trhy v Hradci Králové.
Vánoční trhy v Hradci Králové.

Třetí adventní víkend v Hradci Králové můžete strávit na vánočních trzích na Velkém náměstí nebo se projít vánočně vyzdobeným městem s průvodcem. Poběží se Vánoční půlmaraton, konají se farmářské trhy. Filharmonie zve na pohádku S čerty nejsou žerty, v Aldisu zazpívá Lucie Bílá společně s hradeckým sborem Boni Pueri. 

VÁNOČNÍ TRHY

Na Velkém náměstí najdete tržiště, nebudou chybět výrobky řemeslné a rukodělné tvorby s vánoční tématikou i občerstvení. Dnes a v sobotu je otevřeno až do 20 hodin, v neděli prodejní stánky otevírají od 10 do 18 hodin, ovšem provozní doba stánků se v případě zájmu prodejců může každý den prodloužit až do 22:00 hodin. Novinkou letošního roku bude také venkovní kluziště. Kulturní program bude začínat každý den vždy od 16:00 hodin, dnes vystoupí CIRKUS JUNG - artistické vystoupení a workshopy pro děti, od 17:30 zpěvačka a akordeonistka ROZÁLIE, poté bude následovat v 18:15 OHNIVÁ SHOW / Erik Jung a multižánrové vokální těleso BOHEMIA VOICE. V sobotu se můžete těšit na Vánoční program Českého rozhlasu Hradec Králové - vystoupí dětský folklorní soubor ČERVÁNEK, HELENA HAMPLOVÁ A LEONTÝNKA, LUCIE EISENREICHOVÁ a od 18:00 KAMILA NÝVLTOVÁ A TOMÁŠ TRAPL. V neděli v 16:00 zazpívá GYBON a od 17:00 DAVID DEYL.

BÍLÉ VÁNOCE LUCIE BÍLÉ

V sobotu od 18:00 bude mít koncert v Kongresovém centru Aldis jedna z největších českých zpěvaček Lucie Bílá. Na klavír ji doprovodí Petr Malásek, zpívat bude také chlapecký sbor Boni Pueri.

FARMÁŘSKÉ VÝCHODOČESKÉ TRHY

V sobotu od 9:00 do 13:00 budou na Tylově nábřeží v Hradci Králové pravidelné farmářské trhy. "Přijďte se seznámit s lokálními farmáři a podpořit je svým nákupem, vezměte s sebou rodinu a užijte si příjemné dopoledne, okoštujte lákavé delikatesy přímo od výrobců a vychutnejte si šálek dobré kávy s přáteli," zvou pořadatelé. Tentokráte se místo tvořivé dílničky můžete těšit na hudební program s vánoční tématikou. K příjemnému poslechu vám bude zpívat Helena Machová Hamplová se svou dcerkou Leontýnkou. Nebude chybět ani něco teplého na zahřátí. 

ŘEMESLNÉ VÁNOCE V AUPARKU

Obchodní centrum Aupark zve na sobotní Řemeslné Vánoce. Od 14:00 do 18:00 hodin. Čeká vás kouzelnické vystoupení Jirky Hadaše - KOUZELNÉ VÁNOCE. Předvánoční čas je obdobím plným očekávání a příprav, a právě pro tyto chvíle je připraven zvláštní doprovodný program pro děti. Jedná se o sérii zábavných a edukativních aktivit, které děti provedou krok za krokem, až se na závěr stanou hrdými nositeli Tovaryšského listu. Budou odvážet dárky na speciálních sáních, odříznou větev 100letou pilou, vyrobí jmenovky na dárek a po zdolání předešlých výzev se děti přesunou do písařské dílny, kde na základě předlohy vytvoří vlastní Tovaryšský list. Zde si procvičí kaligrafii a umění písma, což přispívá k rozvoji jemné motoriky a soustředění.

VÁNOČNÍ PŮLMARATON

Vánoční půlmaraton se poběží v sobotu od 11:00, startuje se v královéhradeckých lesích vedle bugetu U Vlka. POběží se 21km/ štafety 3x7km/ kategorie Santa Claus (100kg+). Více informací na webu http://neflakejse.cz/vanocni-pulmaraton.

S ČERTY NEJSOU ŽERTY

Filharmonie Hradec Králové zve v sobotu od 16:00 na projekci klasické pohádky s živou hudbou. S čerty nejsou žerty je česká filmová pohádka režiséra Hynka Bočana natočená v roce 1984 na motivy pohádek Boženy Němcové. Je považována za jednu z nejoblíbenějších a nejkrásnějších českých pohádek. Diriguje Stanislav Vavřínek.

PROCHÁZKA ADVENTNÍM HRADCEM

V neděli od 15:00 do 17:30 si můžete zpříjemnit adventní čas a vyrazit společně se svými blízkými prožít vánoční atmosféru krajské metropole. Během komentované procházky s průvodcem navštívíte vánočně nazdobená místa na obou březích řeky Labe a možná se dozvíte i něco o historii Vánoc v našem kraji. Začneme na Pivovarském náměstí, projdeme některé uličky historického centra, zastavíme se u vánočního stromu na Masarykově náměstí. Po nábřeží se vrátíme zpět na staré město, kde prohlídku zakončíme v kapli Městské hudební síně, za zvuků varhan, vůně svářeného vína a vánočního cukroví. Sraz účastníků v 15:00 na Pivovarském náměstí. Trasa není bezbariérová. Délka prohlídky 120 minut. 
Vstupenky k zakoupení v informačním centru nebo jako eVstupenky, nelze na místě.

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: V Hradci se sletí čarodějnice a bude se stavět májka

Blížící se filipojakubskou noc, která je spojená s pálením ohňů a čarodějnicemi, mohou Hradečáci prožít už o víkendu. Pálit ohně se budou ve Farářství i u Biskupského gymnázia. Folklorní odpoledne v duchu lidových tradic a stavění máje uvidíte jako každý rok na…
Čtěte více

ZVEME: Na Hradecký majáles, do pravěkého archeoparku i za husity

Hradec čeká jízda na bruslích, velký majálesový průvod, volba nového krále a královny a tradiční Majáles Open-Air, letos v Parku 360 na letišti. Konají se farmářské trhy, Plavecký klub Hradec Králové pořádá Jarní pohár města, otevírá se Archeopark ve Všestarech a čeká…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme