ZVEME: Do Hradce přijede Martin na bílém koni. Konají se trhy i výstava vláčků

Martin na bílém koni v Hradci Králové.
Martin na bílém koni v Hradci Králové. | autor: MmHK

V sobotu odpoledne bílý kůň coby symbol přicházející zimní turistické sezóny doveze Martina pod Bílou věž na Velké náměstí v Hradci Králové. V neděli se konají Martinské trhy, celý týden můžete obdivovat výstavu železničních modelářů na hradeckém nádraží. Bude se hrát fotbal, filmoví nadšenci si nenechají ujít festival Cinema open se spoustou dílen a workshopů, rodiny mohou podpořit své vztahy díky unikátní pohybové hře. 

VÝSTAVA ŽELEZNIČNÍCH MODELŮ

Klub železničních modelářů v Hradci Králové zve na tradiční podzimní – letos už 38. výstavu. Jedná se o výstavu s mezinárodní účastí, na které bude letos vystaveno 7 kolejišť různých velikostí. Jako hlavní je klubové kolejiště modelové velikosti TT. Další zajímavostí je kolejiště H0 US s tématem americké železnice. O víkendech budou mít děti možnost si v dílničce vyrobit domeček, který si na památku odnesou domů. K tomu obdrží u pokladny i malou pozornost. Kromě toho je připraven i hrací koutek s mašinkami pro nejmenší děti. Pokud budou chtít návštěvníci více klidu na prohlídku, doporučujeme návštěvu ve všední dny, kdy budou také slosovatelné vstupenky. Každý kdo ve všední den odevzdá při odchodu vstupenku se svým telefonním číslem, může vyhrát stolní kalendář našeho klubu na rok 2024. Otevřeno bude od soboty 11. listopadu až do příští neděle 19. listopadu. Ve všední dny od 14 do 18 a o víkendech a svátcích od 9 do18 hodin na královéhradeckém nádraží. Vstupné 90,- dospělí a 50,- děti.

MARTIN NA BÍLÉM KONI POD BÍLOU VĚŽÍ

Letošní jedenáctý listopad bude znovu dnem, kdy bílý kůň coby symbol přicházející zimní turistické sezóny doveze v 16:30 Martina pod Bílou věž na Velké náměstí v Hradci Králové. Od 14 hodin budou ve stáncích k prodeji i ochutnávce svatomartinské rohlíčky, svatomartinské víno a mnoho dalších tradičních lahůdek i adventních inspirací. Pohled nejen na historické centrum města z Bílé věže bude možný od dvou do osmi hodin za poloviční vstupné (poslední prohlídka se uskuteční v sedm hodin). V rámci doprovodného programu budou od dvou hodin volné prohlídky kaple sv. Klimenta a katedrály sv. Ducha, kde v průběhu odpoledne proběhnou koncerty žáků z hradeckých uměleckých škol. O půl čtvrté zahájí v katedrále koncert žáci ZUŠ Střezina v doprovodu varhan, na závěr programu od půl šesté hod vystoupí v Kapli sv. Klimenta děti ze ZUŠ Habrmanova. Program na pódiu pro všechny věkové generace odstartuje v 16:00 hod sborový zpěv. Pro děti bude možnost svézt se na bílém koni. Každoroční vítání Martina na bílém koni má v podtextu slogan, že zimou turistická sezóna v Hradci Králové a na Hradecku nekončí. Důkazem toho budou mnohá pozvání na akce a zajímavosti nejen v Hradci Králové, na Hradecku, ale i v Královských věnných městech a městech České inspirace.

RODINNÉ POHYBOVÉ HRY A SPOLEČNÝ PIKNIK

V sobotu od 10 do 13:00 se můžete v hradeckém Adalbertinu, respektive v tělocvičně, zúčastnit unikátní pohybové hry podporující rodinné vztahy. "Srdečně zveme děti všeho věku, mámy, táty, babičky a dědy užít si společně sobotní dopoledne plné pohybových her a zábavy. Jedná se o nesoutěžní formu her, které posilují a prohlubují vzájemný vztah rodičů a dětí. V rámci her si děti a celé rodiny osvojují a rozvíjí hodnoty jako důvěra, spolupráce, odvaha, vůle a cílevědomost. Hry probouzí přirozenou radost ze života, inspirují k větší hravosti a zvídavosti. Propojují mladší a starší generaci." Hry jsou vhodné pro děti od 3 do 18ti let. Vítané jsou i mladší děti, které se mohou zapojit za podpory rodičů. Hry jsou doprovázené na hudební nástroj a vede je MARCEL JAKUBOVIE, instruktor Rodinných her, muzikant, facilitátor transparentní kruhové komunikace, otec syna, v minulosti muzikálový zpěvák (Johanka z Arku, Excalibur). S sebou: pohodlné oblečení na pohyb, boty do tělocvičny, láhev na vodu, deku. Na společný piknik: něco dobrého pro sebe a něco pro další lidi. Přihlášky: Lenka Laštovičková, tel.: 605 853 060, email: . Cena: 690 Kč za rodinnou jednotku (rodiče + děti). Platbu prosím uhraďte předem na účet číslo 1353257113/0800.

CINEMA OPEN

14. ročník Festivalu audiovizuální tvorby a vzdělávání CINEMA OPEN se koná dnes a zítra v kině Bio Central v Hradci Králové. V pátek ve Velkém sále bude projekce a vyhlášení filmové soutěže pro studenty středních škol – STUDOKO – škola očima studentů, beseda s kameramanem Václavem Tlapákem, soutěžní projekce krátkých filmů z celé ČR (filmy nejrůznějších žánrů – hraný, dokumentární, animovaný, experimentální, reportážní i videoklipy), diskuze s porotci a lektory. Od 9 do 16:00 můžete navštívit praktické filmové a animační dílny a workshopy. Ruchová a dabingová dílna, práce redaktora s mikrofonem, kamera ve zpravodajství. V sobotu od 9 do 17 hodin workshopy pro filmové nadšence pokračují, praktický workshop ve studiu s kameramanem Václavem Tlapákem, konzultace scénáře s režisérem, podrobná příprava na natáčení, volba objektivů, kamer pro určitý projekt, moderní styl svícení postavy, klasické svícení postavy v interiéru nebo dosvicování exteriérových lokací, postav (svícení, stínění) – ulehčení práce v postprodukci (barevné korekce).

MARTINSKÉ TRHY

V neděli od 9 do 16:00 se konají Martinské trhy. Letošní jarmark se opět uskuteční jak v budově Adalbertina, tak v přilehlé části Žižkových sadů. Budou tam stánky s pestrou nabídkou zboží vánoční tématiky od prodejců místních i vzdálených, budete moci ochutnat všelijaké pochutiny a třeba i nakoupit vánoční dárečky pro své blízké. Tento předvánoční jarmark lidové tvorby a uměleckých řemesel opět pořádá Hradecká kulturní a vzdělávací společnost za přispění statutárního města Hradec Králové.

VOTROCI VYZVOU SLOVAN LIBEREC

Nový multifunkční stadion v Hradci Králové bude v sobotu od 15 hodin místem dalšího utkání fotbalové ligy. FC HRADEC KRÁLOVÉ vyzve FC SLOVAN LIBEREC.

Zobrazit všechny akce na tento víkend

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: V Hradci se sletí čarodějnice a bude se stavět májka

Blížící se filipojakubskou noc, která je spojená s pálením ohňů a čarodějnicemi, mohou Hradečáci prožít už o víkendu. Pálit ohně se budou ve Farářství i u Biskupského gymnázia. Folklorní odpoledne v duchu lidových tradic a stavění máje uvidíte jako každý rok na…
Čtěte více

ZVEME: Na Hradecký majáles, do pravěkého archeoparku i za husity

Hradec čeká jízda na bruslích, velký majálesový průvod, volba nového krále a královny a tradiční Majáles Open-Air, letos v Parku 360 na letišti. Konají se farmářské trhy, Plavecký klub Hradec Králové pořádá Jarní pohár města, otevírá se Archeopark ve Všestarech a čeká…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme