ZVEME: Na farmářské trhy, Flermarket, tvořivé dílny nebo hokej

| autor: Bojiště Chlum 1866

Co se bude dít v Hradci Králové o víkendu? Na nádraží dorazí vlak Lemkin s výstavou, která připomene hrůzy genocidy. Vzpomínková akce se bude konat na královéhradeckém bojišti. Vyrazit můžete na Flermarket nebo farmářské trhy, děti můžete vzít na tvořivé dílničky nebo na párty s Kájou a Bambuláčkem.

 

 

FLERMARKET

Kulturní dům Střelnice v sobotu hostí takzvaný Flermarketu. Od 9 do 15:30 si tam mohou příznivci ruční tvorby nakoupit originální výrobky a vánoční dárky. 

VLAK LEMKIN

Na Hlavní nádraží v Hradci Králové dnes dorazí vlak Lemkin, což je souprava čtyř speciálně upravených nákladních vagonů, která od dubna na železničních stanicích v Česku nabízí veřejnosti zdarma výstavní a vzdělávací aktivity k tématu historie a prevence genocidního násilí a významu mezinárodního práva pro budoucnost Evropy a lidstva. Ve vlaku se prostřednictvím multimediální výstavy seznámíte s neobyčejným životním příběhem Rafaela Lemkina, po kterém je vlak je pojmenován. Byl to polský právník židovského původu, autor právní a vědecké koncepce pojmu genocida a hlavní iniciátor Úmluvy o zabránění a trestání zločinu genocidy, kterou Valné shromáždění OSN přijalo před 75 lety. Otevírací doba pro veřejnost je v dnes od 14 do 19:00 a o víkendu od 11 do 19:00 hodin.

DUŠIČKY NA KRÁLOVÉHRADECKÉM BOJIŠTI

Muzeum východních Čech v Hradci Králové, Komitét pro udržování památek z války roku 1866 a Königgrätz 1866 vás zvou na pietní akci k pomníku Kuhnovy baterie a k mauzoleu nad Lípou, která bude završena bohoslužbou a slavnostním vysvěcením opravených křížů z války roku 1866 v Dohaličkách. Ve 12:45 se shromáždí účastníci u Muzea války 1866, ve 13 hodin pak vyjdou v průvodu k pomníku Khunovy baterie a k mauzoleu nad Lípou, ve 13:20 začíná pietní akt a bohoslužba u mauzolea. Po skončení bohoslužby budou v Dohaličkách slavnostě vysvěceny opravené křížů z války roku 1866. Vstup je zdarma.

FARMÁŘSKÉ VÝCHODOČESKÉ TRHY

V sobotu od 9 do 13:00 se na Tylově nábřeží v Hradci Králové konají tradiční farmářské trhy. "Přijďte se seznámit s lokálními farmáři a podpořit je svým nákupem, vezměte s sebou rodinu a užijte si příjemné dopoledne, okoštujte lákavé delikatesy přímo od výrobců a vychutnejte si šálek dobré kávy s přáteli," zvou pořadatelé a dodávají, že ve spolupráci s cukrárnou Pink Roses se tentokrát budou vyrábět "zákusky" z přírodní modelíny.

TVOŘIVÁ DÍLNA PRO RODINY S DĚTMI

Středisko ekologické výchovy SEVER na Pražské třídě zve na tvořivé dílny. V sobotu od 9:30 do 11:30 si tam můžete spolu se svými dětmi vyrobit peněženku nebo stojánek na tužky. "Naším tématem bude tentokrát využití zdánlivě nepotřebných věcí, především obalů, které by se jinak po jednom použití vyhodily."

KÁJA A BAMBULÁČEK - BAMBULKOVÁ PÁRTY

Bambulková Párty čeká na děti v sobotu od 14:00 na Střelnici. "Kdo rád tančí, zpívá, skáče a dovádí, ten na Bambulkové párty nesmí chybět! Párty plná barev, světel a hlavně tance a zábavy nenechá sedět žádného malého, ani velkého fanouška Káji a Bambuláčka. Můžete se těšit na program, jehož součástí jsou soutěže, bláznivé kostýmy, oblíbené písničky (jako například Kulička, Lama dance a Dalmatin), ale i písničky úplně nové." Délka představení je zhruba jedna hodina.

MOUNTFIELD HK - HC VÍTKOVICE RIDERA

Hradečtí hokejisté vyzvou Vítkovice, v neděli začíná v 16:00 utkání hokejové extraligy na hradeckém zimní stadionu (ČPP Arena).

 Zobrazit všechny akce na tento víkend

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: V Hradci se sletí čarodějnice a bude se stavět májka

Blížící se filipojakubskou noc, která je spojená s pálením ohňů a čarodějnicemi, mohou Hradečáci prožít už o víkendu. Pálit ohně se budou ve Farářství i u Biskupského gymnázia. Folklorní odpoledne v duchu lidových tradic a stavění máje uvidíte jako každý rok na…
Čtěte více

ZVEME: Na Hradecký majáles, do pravěkého archeoparku i za husity

Hradec čeká jízda na bruslích, velký majálesový průvod, volba nového krále a královny a tradiční Majáles Open-Air, letos v Parku 360 na letišti. Konají se farmářské trhy, Plavecký klub Hradec Králové pořádá Jarní pohár města, otevírá se Archeopark ve Všestarech a čeká…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme