ZVEME: Zažít můžete Noc vědců, pohádkovou či hororovou bojovku v lesích

| autor: nocnibojovka.cz

Kam vyrazit v Hradci o víkendu? Třeba do Dopravního podniku, který u příležitosti 95. výročí založení městské hromadné dopravy v Hradci Králové pořádá den otevřených dveří. Univerzita a další vědecké instituce lákají na Noc vědců. Vyrazit můžete do hradeckých lesů na Pohádkovou bojovku s dětmi nebo na Noční bojovku pro dospělé. Votroci vyzvou v neděli Spartu.

NOC VĚDCŮ

"Chcete odhalit veškerá tajemství, která ukrývá věda? Navštivte významné vědecké instituce v Hradci Králové, které v rámci tradiční Noci vědců otevřou svoje brány a nechají vás nahlédnout pod pokličku svého celoročního bádání." Těšit se můžete na workshopy, soutěže, vědecké show či přednášky pro děti i dospělé. Na královéhradecké Noci vědců se dnes od 17 hodin kromě Univerzity Hradec Králové podílí hned několik dalších institucí: Studijní a vědecká knihovna v Hradci Králové, Knihovna města Hradce Králové, Hvězdárna a planetárium Hradec Králové, Lékařská fakulta Univerzity Karlovy v Hradci Králové, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové Univerzity Karlovy.

DOPRAVNÍ PODNIK OTEVŘE BRÁNY

Hradecký dopravní podnik  pořádá u příležitosti 95. výročí založení městské hromadné dopravy v Hradci Králové Den otevřených dveří. Kdy? V sobotu od 9 hodin (slavnostní zahájení) do 15 hodin v prostorách areálu Dopravního podniku města Hradce Králové v Pouchovské ulici 153 a Terminálu hromadné dopravy v blízkosti železniční stanice na Riegrově náměstí. Vstup je zdarma.

FARMÁŘSKÉ VÝCHODOČESKÉ TRHY

V sobotu dopoledne, přesněji od 9 do 13 hodin, se Tylovo nábřeží v Hradci Králové zaplní lokálními farmáři. Tentokrát bude jako doprovodný program výroba přírodních mýdel - ve spolupráci s Mýdlárnou Venuše čeká na děti velmi voňavá zábava. Trhy se konají zpravidla pravidelně každých 14 dní. 

POHÁDKOVÁ BOJOVKA

Noční bojovka s.r.o. pořádá v hradeckých lesích v sobotu od 17:00 Pohádkovou bojovku. Dětská stezka plná zážitků dětem nabídne lesní trasu, na které se setkají s postavami z moderních i tradičních pohádek. Jedná se o zhruba půlhodinovou procházku po vyznačené stezce. Na trase čekají živé postavy v kostýmech, které mají pro děti připravené různé hry a úkoly a nebudou děti nijak strašit. S každou postavou je možné se vyfotit. "Pomozte Sněhurce najít trpaslíky, setkejte se se Shrekem, hledejte ztracený pirátský poklad, poraďte Karkulce, jak se vypořádat s vlkem," lákají pořadatelé a vzkazují, že na trasu budou vysílat skupinky v intervalech 3 - 5 minut. Děti mohou jít samotné, nebo můžete vyrazit s nimi. Minimální počet osob ve skupině je 2, maximální 7. Vaši skupinku zaregistrujte v rezervačním systému, ve kterém si také vyberete čas vašeho startu. Po registraci provedete platbu vstupného, dle uvedených instrukcí a obdržíte kód, kterým se prokážete na startu. Dítě zaplatí 180,- Kč, do tří let neplatí. Doprovod zaplatí stovku. Startuje se od Bufetu U vlka v Hradci Králové.

NOČNÍ HOROROVÁ BOJOVKA

V sobotu večer pak začíná bojovka pro dospělé za svitu svíček. "Setkejte se s největšími hvězdami kultovních hororů a zažijte na vlastní kůži situace, které jste dosud znali pouze z filmů. Dokážete odehnat síly zla, obětovat se pro záchranu ostatních, vymýtit ďábla z posedlé holčičky, tančit s šíleným klaunem, nebo uniknout maskovaným vrahům, které vyvrhlo samotné peklo? Užijte si napětí, akci, boj o přežití, a především spoustu zábavy," lákají organizátoři z Noční bojovka s.r.o. Registrace je opět nutná. 380 korun zaplatíte předem, 440 korun stojí vstupné na osobu v den akce na místě, pokud zbylo volné místo. Startuje se v 19 hodin od Bufetu U vlka v Hradci Králové. Účast na vlastní nebezpečí, akce je vhodná pro starší 12 let.

ODPOLEDNE S MAŠINKAMI

V neděli od 14 do 17:00 pořádá Dům dětí a Mládeže - Rautenkraucova Odpoledne s mašinkami: "Zveme vás do Domu dětí a mládeže k našemu modelovému kolejišti. Máme pro vás připravené různé ukázky a také si sami budete moct vyzkoušet, jak se vláčky ovládají. Uvidíte také drobnou expozici s železniční tématikou, na své si tak přijdou malí i velcí." Poplatek za akci je dobrovolný.

VOTROCI VERSUS SPARTA

Nový multifunkční stadion v Hradci zažije další ligové utkání, tentokrát se FC HRADEC KRÁLOVÉ utká s AC SPARTA PRAHA. Fotbalový zápas začíná v neděli v 15 hodin v Malšovicích.

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: V Hradci se sletí čarodějnice a bude se stavět májka

Blížící se filipojakubskou noc, která je spojená s pálením ohňů a čarodějnicemi, mohou Hradečáci prožít už o víkendu. Pálit ohně se budou ve Farářství i u Biskupského gymnázia. Folklorní odpoledne v duchu lidových tradic a stavění máje uvidíte jako každý rok na…
Čtěte více

ZVEME: Na Hradecký majáles, do pravěkého archeoparku i za husity

Hradec čeká jízda na bruslích, velký majálesový průvod, volba nového krále a královny a tradiční Majáles Open-Air, letos v Parku 360 na letišti. Konají se farmářské trhy, Plavecký klub Hradec Králové pořádá Jarní pohár města, otevírá se Archeopark ve Všestarech a čeká…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme