ZVEME: Na přehlídku pivovarů, hokej, fotbal a tanečně hudební show

Tanečníci obsadí garáže ve Futuru v Hradci Králové.
Tanečníci obsadí garáže ve Futuru v Hradci Králové.

Víkend v Hradci Králové nabídne hned dvě velké sportovní události, hokejisté zabojují o prvenství v extralize a hradečtí fotbalisté se utkají s Boleslaví. Na Stříbrném rybníku se koná přehlídka malých i velkých pivovarů, v obchodním centru Futurum tradiční tanečně hudební show Streetmania.

PRAŽSKÝ VÝBĚR

Sál Filharmonie Hradec Králové dnes od 19:30 přivítá legendární skupinu Pražský výběr. Koncert je součástí Hradeckého memoriálu, připomene čtyři dekády od koncertů v Hradci Králové, které pomohly k zákazu Pražského výběru. Jazzrock s prvky punku a nové vlny v nejsilnější sestavě Pavlíček-Kocáb-Hrubeš-Čok. Průřez alby Straka v hrsti (1982/88), Výběr (1988), Běr (1997) i novější úpravy.

FARMÁŘSKÉ VÝCHODOČESKÉ TRHY

V sobotu od 9 do 13:00 obsadí hradecké Tylovo nábřeží farmářské trhy. Lokální farmáři nabídnou svoje produkty, tentokrát s doprovodným programem: Cesta ochránce přírody. "Ve spolupráci s EKOKARAVANEM čeká na děti spousta zajímavých informací a aktivit. Dozví se, jak můžou sami co nejlépe chránit přírodu, vyzkouší si, jaké to je podojit kozu, žít v kleci jako slepice nebo pracovat na záchranné stanici. A zjistí třeba i to, jak v nadcházejícím chladnějším období zvířátkům v lese přilepšit," uvádí organizátoři.

STREETMANIA

Obchodní centrum Futurum v sobotu opět roztančí skupina T-BASS. V 15:00 se v garážích,  tentokrát v přízemí za stánkem Trdlokafe, opět rozezní Streetmania – tanečně hudební show, kde se předvedou nejen všichni tanečníci T-BASS od nejmenších dětí až po ty nejzkušenější matadory, ale i hosté z řad dalších špičkových českých tanečníků nebo hudebníků. Hlavními hosty letošní Streetmanie budou vítězové prestižní hudební ankety Anděl 2023 za hip hop, kapela 58G, kteří ukončí celou show svým koncertem. Vstupné je zdarma a akce je vhodná i pro rodiny s dětmi.

ČESKÉ ZLATO NA STŘÍBRŇÁKU 

Přehlídka velkých i malých pivovarů v Kempu Stříbrný rybník se koná v sobotu od 14 až do  21:00. „Zatímco mnichovský OKTOBERFEST začíná v září, královéhradecké pivní slavnosti jsou skutečný český SEPTEMBERFEST,“ říkají pořadatelé. Těšit se můžete na nabídku produktů pivovarů, tradiční i netradiční pokrmy, zábavný koutek pro děti a hudební doprovod. Vstupné se nevybírá. Zahraje DJ, Country dohoda, Spektrum a večer od 20 hodin Teplá Buchta.

HOKEJISTI SE UTKAJÍ S BOLESLAVÍ

Hradečtí se po dvou úvodních výhrách v hokejové extralize připravují na svůj třetí zápas. Do hradecké ČPP Arény přijede soupeř z Mladé Boleslavi. Zápas začne na zimním stadionu v pátek od 18:00.

FOTBALISTÉ VYZVOU JABLONEC

V neděli se hradečtí Votroci střetnou s FK Jablonec. Duel začání v 15 hodin na novém Malšovickém stadionu, který je vybaven turnikety, které snímají QR kódy na vstupenkách v tištěné i mobilní verzi. Brány stadionu se otevírají dvě hodiny před úvodním výkopem duelu – ve 13:00. "Na zápas se vydejte s dostatečným časovým předstihem, očekává se vysoká návštěva. Vřele doporučujeme dorazit na utkání hromadnou dopravou či na kole. S MHD můžete od 13:00 do 18:00 cestovat zdarma, bicykl uzamknete u stojanů, které jsou rozmístěné podél stadionu. Pakliže přijedete autem, můžete zaparkovat na východní a severní straně stadionu. Na tato parkoviště přijedete cestou od řeky Orlice. K dispozici je přibližně 300 míst určených pro automobily. Rovněž můžete využít parkoviště, které se nachází před areálem koupaliště Flošna," vzkazují pořadatelé.

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: V Hradci se sletí čarodějnice a bude se stavět májka

Blížící se filipojakubskou noc, která je spojená s pálením ohňů a čarodějnicemi, mohou Hradečáci prožít už o víkendu. Pálit ohně se budou ve Farářství i u Biskupského gymnázia. Folklorní odpoledne v duchu lidových tradic a stavění máje uvidíte jako každý rok na…
Čtěte více

ZVEME: Na Hradecký majáles, do pravěkého archeoparku i za husity

Hradec čeká jízda na bruslích, velký majálesový průvod, volba nového krále a královny a tradiční Majáles Open-Air, letos v Parku 360 na letišti. Konají se farmářské trhy, Plavecký klub Hradec Králové pořádá Jarní pohár města, otevírá se Archeopark ve Všestarech a čeká…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme