Štítky: | Pozvánka | Hokej | akce |

ZVEME: Na krajské dožínky a na ochutnávku burčáků

Burčákobraní na Novém Hradci Králové.
Burčákobraní na Novém Hradci Králové.

Tradiční Královéhradecké krajské dožínky o víkendu zaplní Šimkovy sady v Hradci Králové, můžete ochutnávat, nakupovat nebo přihlížet závodům v ručním stříhání ovcí. Bude se hrát hokej, na Novém Hradci se bude ochutnávat burčák a tichá vína, u Biřičky se poběží Modroběh na podporu autismu.

KRÁLOVÉHRADECKÉ KRAJSKÉ DOŽÍNKY

Šimkovy sady o víkendu hostí tradiční Královéhradecké krajské dožínky, které jsou každoroční oslavou sklizně v regionu. Je připraven bohatý hudební, kulturní i vzdělávací program. "Přijďte se bavit, ochutnat regionální výrobky a nakoupit si od pěstitelů. Podívat se na ukázky práce s hospodářskými zvířaty a Mistrovství České republiky v ručním stříhání ovcí. A prostě posedět a oslavit úrodu v našem kraji!" zvou pořadatelé. 

BURČÁKOBRANÍ

V pátek mezi 16. a 21. hodinou se v Hradci Králové koná Burčákobraní. Sousedské setkání nejen novohradečáků u sklenky dobrého vína najdete na Svatováclavském náměstí, kde najdete hned několik stánků s tichými víny a burčáky z vinařské oblasti Čechy a Morava. Chybět nebude drobné občerstvení a hudební vystoupení. Konzumace vína pouze se zakoupenou skleničkou - cena 70 Kč. Cenu vzorku vín si určuje vinař.

SOUSEDÁNÍ - ZAŽÍT MALÉ NÁMĚSTÍ JINAK

Malé náměstí v Hradci Králové ožije v sobotu od 14 do 18:00. Divá bába tam totiž pořádá sousedské setkání a program pro místní i kolemjdoucí (pojízdná knihovna Divá bába, výtvarná dílna s Káčou a Dominikou, swap květin, semínek a sadby, malování na chodníku, hry, blešák, mobilní cykloservis & občerstvení Bajkazyl, lingvistický koutek Stammtish (ČJ, NJ, AJ), stánky lokálních výrobců, tvůrců a sociálních podniků.

SVÍTÁNÍ NA BÍLÉ VĚŽI 

Ranní ptáčata mohou v sobotu zažít svítání v Hradci Králové z ochozu Bílé věže. V 6:33 svítá, sraz účastníků je vždy nejméně 15 minut před časem východu slunce před Bílou věží. Počet účastníků je omezen na 30.

BÁJEČNÝ MODROBĚH

Akce na podporu osvěty o autismu a k potěšení rodin pečujících o "modré" dítě je v plánu na nedělní dopoledne. U rybníku Biřička se od 9:15 do 11:30 bude chodit či běhat na trase dlouhé zhruba dva kilometry. Děti se svými rodiči budou nacházet kontroly z orientačního běhu a značit si je do připraveného průkazu. Trasa vyznačená na cestách nebo i v lehkém terénu modrými fáborky, kontroly umístěné viditelně vedle trasy. "Dítě si samo označí příslušné políčko v průkazu, který pak bude i jeho diplomem - i s vyznačeným časem. Tolik malých úspěchů po sobě jen tak nezažije! Přijďte všichni v modrém, pořiďte pěkné fotky a pošlete nám je na adresu ! Nic nám z toho nekápne, ale na chvilku propojíme odlišné světy, které budou chvíli mít stejný směr, projdou stejným cílem a prožijí stejnou radost," říkají organizátoři.

MOUNTFIELD HK - BÍLÍ TYGŘI LIBEREC

Hokejisté se tuto neděli utkají s libereckými Bílými tygry. Utkání hokejové ligy začíná v neděli úderem 16. hodiny na zimním stadionu v Hradci Králové (ČPP Arena).

Zobrazit všechny akce na tento víkend
 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: V Hradci se sletí čarodějnice a bude se stavět májka

Blížící se filipojakubskou noc, která je spojená s pálením ohňů a čarodějnicemi, mohou Hradečáci prožít už o víkendu. Pálit ohně se budou ve Farářství i u Biskupského gymnázia. Folklorní odpoledne v duchu lidových tradic a stavění máje uvidíte jako každý rok na…
Čtěte více

ZVEME: Na Hradecký majáles, do pravěkého archeoparku i za husity

Hradec čeká jízda na bruslích, velký majálesový průvod, volba nového krále a královny a tradiční Majáles Open-Air, letos v Parku 360 na letišti. Konají se farmářské trhy, Plavecký klub Hradec Králové pořádá Jarní pohár města, otevírá se Archeopark ve Všestarech a čeká…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme