ZVEME: Na novém stadionu se bude slavit, sezonu zahájí i hokejisté

Na hradecké Velké náměstí v sobotu přijede královna Eliška Rejčka.
Na hradecké Velké náměstí v sobotu přijede královna Eliška Rejčka.

První zářijový víkend bude v Hradci Králové opravdu nabitý. Těšit se můžete na tradiční Slavnosti královny Elišky, festival Hradec sobě i bejbypankový festival pro děti Kefír. Mountfield HK před ČPP arenou oslaví začátek sezony a slavit se bude i v nové Malšovické aréně, která se oficiálně otevře v neděli. Příznivci Harryho Pottera pak v sobotu určitě zamíří do obchodního centra Futurum.

 

ZAHÁJENÍ SEZONY MOUNTFIELD HK

Konec letních prázdnin je spojen se začátkem nové hokejové sezony. Dnes čeká hokejisty Mountfieldu HK poslední domácí přípravné utkání před startem nového ročníku Tipsport extraligy. Od 17:00 přivítají svěřenci Tomáše Martince na svém ledě Eisbären Berlín. Avšak program před ČPP Arénou odstartuje již před samotným utkáním, pokračovat bude i po něm. Již dvě a půl hodiny před zápasem se tam otevře fanzona, ve které si budou moci hradečtí fanoušci vychutnat tisíc piv od Radegastu zdarma za stříbrné medaile Mountfieldu HK v sezoně 2022/23. Ve fanzoně bude probíhat také bohatý doprovodný program od partnerů akce. Partner utkání – Hitrádio Černá Hora si pro fanoušky kromě hudebního doprovodu připravilo několik speciálních soutěží, třeba o dvě vstupenky na první domácí utkání 2. kola Tipsport extraligy proti Liberci. Pro prvních sto příchozích fanoušků do fanzony ve 14:30 budou k dispozici již před zápasem podepsané kartičky hráčů A-týmu, a to v kompletních balíčcích. Po skončení zápasu, absolvování nezbytných mediálních povinností a pozápasového strečinku dorazí všichni hráči A-týmu do fanzony před ČPP Arénu na velkou předsezonní autogramiádu. Hráči a trio trenérů budou fanouškům k dispozici pro podpis, pokec nebo společnou fotku.

VE FUTURU SI DĚTI UŽÍJÍ SVŮJ DEN VE STYLU HARRYHO POTTERA

V sobotu od 13 hodin se bude konat v hradeckém Futuru den dětí s názvem Zpátky do Bradavic. Děti si tak užijí spoustu zábavy i soutěží o ceny. Program bude probíhat v horním patře obchodního centra.

FESTIVAL NA KONCI PRÁZDNIN POD BABYKOU

Lodivadlo pořádá Festival Hradec sobě pod babykou. Letos to budou dva dny plné hudby, tance a divadla. V pátek od 18:00 začíná taneční show a karibská tančírna: lekce bachaty a salsy, ve 21:30 pak koncert kapely Celest & Charles. V sobotu od 16:00 bude pohádka O kouzelných dudách, od 18:30 koncert kapely Alice Rain, od 20:00 koncert RAZAM a Iva Marešová a od 21:30 koncert kapely Hakel Band. 

KEFÍR

Bejbypankový festival pod širým nebem pro děti a jejich rodiče. Festival se koná v sobotu v Parku 360 na královéhradeckém letišti. Nabídne koncerty kapel Vypsaná fixa, Visací zámek, Kašpárek v rohlíku a dalších, divadelní představení a spoustu osvědčených kefírovských blbin jako obří houpačka na jeřábu, svezení na popelářském fáru či bagrování opravdovým bagrem. Nejvěrnější přespí v kempu, kde se v pátek večer a v neděli dopoledne mohou těšit na bonusový program. Více informacích na webových stránkách festivalu. Děti, které ještě v den Kefíru neoslavily 4. narozeniny, jdou zdarma na festival i do kempu.

SLAVNOSTI KRÁLOVNY ELIŠKY

Velké náměstí v Hradci Králové bude v sobotu patřit tradičním Slavnostem královny Elišky, a to od 10:00 až do 20:55. Město ve svých zdech přivítá královnu Elišku Rejčku, na jejíž počest propukne velkolepá podívaná. Historické centrum oživí středověká řemesla, průvody, rytířská klání, středověké hry a zábavy, rej komediantů, kejklířů a jiných kumštýřů. Chybět nebude lidově-řemeslný jarmark. V 10 hodin otevře tržiště hradecký primas, v Žižkových sadech bude celý den lidově-řemeslný jarmark, netradiční hry pro malé i velké, rytířské ležení, sokolnictví, ukázky jezdeckého a loveckého umění. V 16:00 začne rytířský turnaj na koních – Štvanci. Na Velkém náměstí ve 14:00 zazní zvon Augustin a přijede královna Eliška a její družina od Mýtské brány. V 19.30 začíná večerní koncert skupiny Arcus, poté bude ohňová show IN FLAMENUS a slavnostní ohňostroj. 

HRADECKÉ NÁBŘEŽÍ GURMÁNŮ CHUŤ PODZIMU

V sobotu od 10 do 19:00 pořádá Agentura Butterfly na Smetanově nábřeží v Hradci Králové tradiční akci Nábřeží gurmánů, tentokrát opět s podtitulem Chuť podzimu.

MALŠOVICKÝ STADION SLAVÍ

Velkolepé slavnostní otevření nového fotbalového stadionu s názvem Zpátky pod lízátky se koná v neděli od 10 do 23 hodin. Návštěvníky čeká bohatý doprovodný program pro děti i dospělé, světelná show, vystoupí řada kapel včetně známých hudebních hvězd jako Xindl X nebo Monkey Business. Od 20 hodin se navíc rozehraje už třetí utkání na domácí půdě, FC Hradec Králové bude hostit SK Sigmu Olomouc. Od 16 hodin budou moci cestující směřující na nový fotbalový stadion využít hradeckou MHD zdarma.

Program akce Zpátky pod lízátky, kdy dojde ke slavnostnímu otevření nové arény, bude zahájen v 10 hodin. Do 16 hodin si návštěvníci budou moci prohlédnout část zázemí stadionu, v okolí arény bude připravena řada kulturních vystoupení a představení hradeckých sportovních klubů formou dětské sportovní akademie, při které si budou moci budoucí sportovci vyzkoušet nejrůznější sporty, a ještě vyhrát zajímavé ceny. Pro návštěvníky je také na programu dětská show a soutěže včetně kouzelníka Pavla Kožíška či ukázky složek integrovaného záchranného systému. Od 15 do 20 hodin se na hlavním pódiu uskuteční několik hudebních vystoupení, představí se Xindl X, Factorial orchestra či Martin Brunner. Ve 20 hodin se pak na hradeckém stadionu odehraje ligové utkání mezi FC Hradec Králové a SK Sigma Olomouc. Po fotbalovém zápase bude na pódiu před arénou na veřejnost čekat ještě vystoupení skupiny Monkey Business, večer pak kolem 23. hodiny zakončí světelná show. K dispozici bude po celou dobu široká nabídka občerstvení. Pro fotbalovou část programu je nutné mít platnou vstupenku, program v okolí arény je pro všechny návštěvníky zdarma. Od 16 hodin budou moci návštěvníci areálu fotbalového stadionu využít MHD zdarma. Na vybraných linkách budou nasazeny kloubové vozy. Na lince č. 7 pak přibydou také posilové spoje. Řidiči mohou využít parkoviště před koupalištěm Flošna, které bude rozšířené o travnatou plochu směrem k silničnímu okruhu. Další záchytné parkoviště bude k dispozici u kampusu Univerzity Hradec Králové, odkud bude od 16. hodiny návštěvníky ke stadionu a případně zpět vozit speciální okružní linka. Podrobné informace k akci jsou zveřejňovány a pravidelně aktualizovány na webové stránce www.arenapodlizatky.cz.

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: V Hradci se sletí čarodějnice a bude se stavět májka

Blížící se filipojakubskou noc, která je spojená s pálením ohňů a čarodějnicemi, mohou Hradečáci prožít už o víkendu. Pálit ohně se budou ve Farářství i u Biskupského gymnázia. Folklorní odpoledne v duchu lidových tradic a stavění máje uvidíte jako každý rok na…
Čtěte více

ZVEME: Na Hradecký majáles, do pravěkého archeoparku i za husity

Hradec čeká jízda na bruslích, velký majálesový průvod, volba nového krále a královny a tradiční Majáles Open-Air, letos v Parku 360 na letišti. Konají se farmářské trhy, Plavecký klub Hradec Králové pořádá Jarní pohár města, otevírá se Archeopark ve Všestarech a čeká…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme