ZVEME: Bloudění kukuřičným polem či klání gladiátorů na písníku Marokánka

Na písníku Marokánka se utkají gladiátoři.
Na písníku Marokánka se utkají gladiátoři.

Vybírat můžete tento víkend z kulturních i sportovních akcí. Na Šrámkově statku v Pileticích budou hrát Nadoraz, v Jiráskových sadech si můžete vychutnat Recitál pod hvězdami. V noci můžete bloudit kukuřičným polem nebo na písníku Marokánka změřit síly na závodu gladiátorů.

NADORAZ NA STATKU 

Dnes od 19 hodin bude na Šrámkově statku v Pileticích hrát královéhradecká kapela NADORAZ, která postupně oblékla dixielandový kabát a dnes po více než čtyřiceti letech, s ironií sobě vlastní, hraje nejen swing, dixieland, country, ale i rap, funky a rock v nenapodobitelném provedení.

RECITÁL POD HVĚZDAMI

V Jiráskových sadech můžete od 19:30 slyšet komorní koncert. V kouzelném prostředí soutoku Labe a Orlice zazpívá Martin Růža za klavírního doprovodu Karla Koldinského pop-soulové, šansonové i filmové písně. Vstupné je 200 Kč, děti do 15 let mají vstup zdarma. "V případě nevlídného počasí zvažujeme variantu upozadění se v rámci zdejšího (jinak podiového) altánu a vpuštění návštěvníků dovnitř. Takže hrát by se mělo," vzkazují pořadatelé.

NOČNÍ BLOUDĚNÍ V KUKUŘICI

Kukuřičáci zvou dnes večer do hradeckého Kukuřičného bludiště: "Přijďte se bát s Kukuřičáky již podruhé! Opět pro vás chystáme oblíbené noční bloudění společně se strašidly a speciální tajenkou. Můžete přijít od 21:00 do 1:00. Do 23:00 je především pro děti s rodiči, poté vypukne zábava pro odvážnější." Noční bloudění má odlišnou tajenku než je na denním bloudění (a jiná než byla na 1. termínu nočního bloudění). Přesnou polohu bludiště zkontrolujte na webu: https://kukuricaci.cz/bludiste/hradec-kralove. "Doporučujeme s sebou baterku a pořádnou dávku odvahy. Ačkoliv máme rádi Vaše čtyřnohé kamarády, tak je s sebou neberte z důvodu bezpečnosti, nebudou vpuštěni do bludiště. Návštěvníci ve strašidelném kostýmu mají slevu na vstupném!"

GLADIATOR RACE: MAROKÁNKA

Písník Marokánka se v sobotu a v neděli promění v klání gladiátorů. Bývalý lom nabízí neskutečný terén na závod, který vás bude bavit! Přehledná, malebná přírodní aréna obklopená borovicovým lesem. Výběhy v písku jemném ale i hrubším. Krásné lesní traily a cesty. Po úspěšném, kratším Runu si můžete vychutnat delší a zajímavější Original s nahuštěnou porcí překážek včetně “Tarzaního“ skoku do vody.

NÁBLEŠÍ

Pod Pražským mostem v Hadci Králové se v neděli od 9 do 12 hodin koná oblíbené Nábleší. Volný bleší trh v centru Hradce je otevřený všem bez předchozí rezervace či poplatků za místo. "Dones věci z druhé ruky nebo vlastnorůčo vyrobené, rozbal si deku či stoličku a prodávej, seznamuj se a nasávej nedělní pohodu do obou nosních dírek. Všechny půdní poklady připlouvají po Labi vždy poslední neděli v měsíci od 9 do 12 hodin na náplavce pod Pražským mostem."  

FARMÁŘSKÉ VÝCHODOČESKÉ TRHY

V sobotu od 9 do 13 hodin můžete na hradeckém Tylově nábřeží navštívit farmářské trhy, které se konají pravidelně každých 14 dní. Výjimečné jsou nejen skvělou nabídkou lokálních produktů, ale i tím, že vždy je připraven zajímavý doprovodný program pro děti. Necháme dětem i jejich doprovodu nahlédnout do života farmářů, ukážeme, jak se staráme o půdu, pěstujeme zeleninu, květiny, chováme dobytek. Děti si budou moci vyzkoušet některé činnosti a třeba si i něco vyrobit nebo zasadit a odnést domů. 

Zobrazit všechny akce na tento víkend

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Do kukuřičného bludiště s baterkou nebo na latinu pod most

Poslední červencový víkend nabídne v Hradci Králové kulturu i sport. V sobotu a v neděli se v Parku 360 odehraje jeden z největších koncertů jedné z největších světových hvězd - Eda Sheerana. V pátek se bude tančit latina pod Pražským mostem, v restauraci Na Soutoku zahraje…
Čtěte více

Hradec čeká náročný víkend. Počet obyvatel zdvojnásobí koncert Eda Sheerana

Hradec Králové čeká víkend, který město ještě nezažilo. Do města přijede dvakrát 50 tisíc návštěvníků z celé Evropy. 27. a 28. července přijede na letiště Ed Sheeran a jeho Mathematics Tour. Jestli město a Park 360 zvládnou oba monstrkoncerty, nemusí se už bát žádné světové…
Čtěte více

ZVEME: Víkend ve znamení letních koncertů, nočního koupání, sladkostí a zmrzliny

Víkend v Hradci Králové slibuje pravé letní radovánky. Můžete vyrazit na Festival sladkostí a zmrzliny nebo na noční koupání na hradecké koupaliště Flošna. Bude se hrát fotbal - Votroci vyzvou Teplice, bude se koncertovat i ochutnávat víno. Do historického centra můžete vyrazit…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme