ZVEME: V Hradci se bude jezdit na kolech, závodit, běhat i ochutnávat

Skauti připravují dětský den na Hradišti v hradeckých lesích.
Skauti připravují dětský den na Hradišti v hradeckých lesích.

Druhý zářijový víkend se bude v Hradci Králové především sportovat. Čeká nás akce Město na kolech, mistrovství republiky v canicrossu se psy, cyklisté se utkají o Velkou cenu Hradce a běžci se chystají na Hradeckou pětku. Děti budou mít díky skautům vyžití na rytířském hradišti, kdo neholduje sportu, může vyrazit na farmářské trhy nebo na Food truck fest ochutnávat cizokrajné speciality.

CANICROSS OKOLOHRADCE 

Mistrovství ČR v canicrossu, tedy závody lidí se psy, se koná v sobotu a v neděli na královéhradecké Biřičce. "Přijďte a objevte kouzlo tohoto sportu určeného milovníkům psům a nadšeným sportovcům. Zažijte nevšední sportovní zážitek v dokonalé souhře člověka a psa v krásném prostředí Královéhradeckých lesů v okolí rekreačního areálu Biřička v Hradci Králové," zvou organizátoři. Těšit se můžete na disciplíny canicross, bikejöring, scooter. V sobotu dětské závody a závody dospělých příchozích v canicrossu, též závody předškolních dětí na odrážedlech. V neděli již tradičně Vlastíkovo plavání - plavecký závod se psy.

DĚTSKÝ DEN NA HRADIŠTI

Rytířské hradiště v hradeckých lesích v sobotu přivítá děti. Od 10 do 16:00 tam Skauti z Hradce Králové pořádají dětský den: "Pravé dobrodružství číhá venku! Pojď ho s námi zažít!" Kromě rukodělných činností, lanových aktivit a spousty dalšího se můžete také těšit na dobývání samotného hradu.

FARMÁŘSKÉ VÝCHODOČESKÉ TRHY

Tylovo nábřeží v Hradci Králové v sobotu opět ožije farmářskými trhy. Od 9 do 13:00 můžete vybírat z lokálních produktů, doprovodný program tentokrát ve spolupráci s kavárnou a pekárnou NOKAFE. Těšit se můžete na informace o poctivé cukrařině i pečení kváskového pečiva. Děti si zahrají na cukráře a ve tvořivé dílničce si vyrobí vlastní linecká lízátka. "Vždy bude připraven zajímavý doprovodný program pro děti. Necháme dětem i jejich doprovodu nahlédnout do života farmářů, ukážeme, jak se staráme o půdu, pěstujeme zeleninu, květiny, chováme dobytek. Děti si budou moci vyzkoušet některé činnosti a třeba si i něco vyrobit nebo zasadit a odnést domů," slibují pořadatelé. 

FOOD TRUCK FEST

Tradiční čistě foodtruckový festival opět míří do Hradce Králové. V sobotu od 10 až do 18:00 můžete na náměstí 5. května v Hradci Králové ochutnat jídla ze všech koutů světa na čtyřech kolech. "Těšit se můžeš na různorodou kuchyni a hlavně na degustační porce, protože chceme, abyste měli možnost ochutnat toho co nejvíc. Kromě burgerů se můžeš těšit na italskou, francouzkou, asijskou kuchyni a mnoho dalšího. Vezmi děti, rodinu a přátele a přijď strávit příjemný den na hradecké nábřeží. Míst k sezení a odpočinku bude dostatek. Děti se vyřádí v dětském koutku," lákají pořadatelé. Vstup na akci je zdarma.

MĚSTO NA KOLECH

V neděli v 10:00 a v 11:00 startuje u plaveckého bazénu v Hradci Králové XXII. ročník jízdy královéhradeckých občanů a jejich přátel na všem, co má kola je poháněno lidskou silou. Prezentace se spouští v 9:00, poslední dojezd bude registrován v 11:30. Start a cíl bude u plaveckého bazénu, projet musí účastníci směrem k Šimkovým sadům přes ulici Akademika Bedrny a Šimkovy sady hlavní cestou k Rotundě do Buzulucké ulice až k budově magistrátu, odbočit na třídu ČSA a po ní projet přes světelnou křižovatku, kolem hotelu Grand až na semafory, zde odbočit na Pražský most do ulice Švehlova, úřes Masarykovo náměstí, dále pokračovat Čelakovského ulicí na Baťkovo náměstí, Mánesovou ulicí, pokračovat do ulice Klumparova, poté K. H. Máchy na Ulrichovo náměstí zabočit do Mánesovy ulice, projet Ambrožovou ulicí až na Tylovo nábřeží, po nábřeží rovně kolem Pražského mostu, po stezce po Tylově nábřeží podjet Tyršův most a pokračovat po cyklostezce po nábřeží až k nové lávce, přes lávku, doprava a projekt zpět až k plaveckému bazénu. Účastnický poplatek je 70 Kč, děti zaplatí 50 Kč.

VELKÁ CENA HRADCE KRÁLOVÉ A HRADECKÁ PĚTKA

Na Masarykově náměstí bude zase startovat cyklistický závod, pojede se tradiční Velká cena Hradce Králové. Novinkou letošního ročníku jsou běžecké závody s názvem Hradecká pětka, jejichž součástí budou i dětské běžecké závody. Následovat bude tradiční Český pohár na koloběžkách a celá akce vyvrcholí cyklistickým závodem Velká cena Hradce Králové v kategorii mužů do 40 let a masters. Program je v letošním roce připraven pro každého nejen cyklistického nadšence! Pro děti bude připraven program v rámci dětského dne. Kromě dětských závodů (dětský běh, charitativní jízda) bude připraveno množství atrakcí včetně skákacího hradu. Celá akce bude od 16:00 doprovázena koncertem skupiny Elektrophonix.


Zobrazit všechny akce na tento víkend

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: V Hradci se sletí čarodějnice a bude se stavět májka

Blížící se filipojakubskou noc, která je spojená s pálením ohňů a čarodějnicemi, mohou Hradečáci prožít už o víkendu. Pálit ohně se budou ve Farářství i u Biskupského gymnázia. Folklorní odpoledne v duchu lidových tradic a stavění máje uvidíte jako každý rok na…
Čtěte více

ZVEME: Na Hradecký majáles, do pravěkého archeoparku i za husity

Hradec čeká jízda na bruslích, velký majálesový průvod, volba nového krále a královny a tradiční Majáles Open-Air, letos v Parku 360 na letišti. Konají se farmářské trhy, Plavecký klub Hradec Králové pořádá Jarní pohár města, otevírá se Archeopark ve Všestarech a čeká…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme