ZVEME: Víkend ve znamení dýní, draků, jazzu, myslivců a Pilsneru

Dlabání dýní v zahradnictví.
Dlabání dýní v zahradnictví.

Až do soboty žije Hradec Králové hudebním festivalem Jazz Goes to Town. Co dalšího se bude o víkendu dít? Budou se dlabat dýně, pouštět draci, děti si zatancují s Tlapkovou patrolou, dospělí budou ochutnávat Pilsner Urquell a na Stříbrňáku si můžete užít Den s myslivci.

JAZZ JDE MĚSTEM / JAZZ GOES TO TOWN

29. ročník mezinárodního hudebního festivale Jazz Goes to Town začal už v úterý a pokračuje až do soboty. Dnes je na programu Emil Viklický & Pavel Hrubý, kteří zahrají v 17 hodin v PETROF Gallery. V 19 hodin pak uslyšíte Marek Pospieszalski Oktet - Concept Art Orchestra & Helge Sunde v Bio Central. Večer se program přesune do Klubu č. p. 4 na Velkém náměstí, kde zahrají ve 22:30 Rusty Cowboys. V sobotu se můžet těšit na Kaja Draksler ve Sboru kněze Ambrože a The Shape of Jazz to Come, Vol. 4 - Trondheim Jazz Orchestra & Ole Morten Vågan v Bio Central. Dramaturgicky neotřelý program s heslem "Vlny radosti" letos nabízí celkem 14 hudebních vystoupení a přes 80 hudebníků z České Republiky a ze zahraničí. 

PILSNER URQUEL NA CESTÁCH

Pilsner Urquell Hladinka na cestách, vyráží na roadshow a v rámci své další zastávky zavítá do Hradce Králové. Hladinka je speciálně upravený a rozložitelný kamion, který v sobě přiváží plzeňské bohatství. "Chcete si vyzkoušet být výčepním na vlastní kůži a načepovat si perfektní hladinku, šnyt nebo mlíko? Nebo to raději necháte na nás a finalistech soutěže Master Bartender, kteří jsou nejlepší ve svém oboru? Doražte do Hladinky a rozhodněte se na místě. Servírovat budeme i Pilsner Urquell nefiltrovaný, běžně dostupný jen jednou v roce," vzkazují organizátoři z Pilsner Urquell. Kamion zaparkuje na Smětanově nábřeží v pátek ve 14 hodin a otevřen bude až do 22 hodin. V sobotu od 11 do 22 hodin a v neděli od 11 do 21 hodin. K dispozici bude i interaktivní zábava na dotykové obrazovce, která vás zavede do samotného Plzeňského pivovaru, kde se budete moci dozvědět více o značce Pilsner Urquell a pivovaru jako takovém. 

DÝŇOVÁ DLABAČKA

Zahradnictví Šťastný ve Věkošské ulici zve tento víkend na tradiční dlabání dýní. Zábava pro děti, ale i celou rodinu. Připraveny budou dýně, ale i malování na obličej, opékačka špekáčků, dýňová polévka a další dobrůtky. Dnes je otevřeno od 8 do 18 hodin, o víkendu od 8 do 17 hodin.

PLOVÁRNA SE OTEVŘE

Areál Slezská plovárna pořádá v neděli Den otevřených dveří. Od 13 až do 17:00 si můžete plovárnu prohlédnout a těšit se na svatební obřad, krásnou výzdobu, příjemnou hudbu a nebude chybět ani kvalitní občerstvení přímo z grilu. Každou celou hodinu budou probíhat komentované prohlídky areálu, včetně finské sauny na vodě a ubytovacích altánů. Během návštěvy můžou návštěvníci zavítat i do nového stylového baru, kde budou mimo jiné v exkluzivním předprodeji vstupenky na Adventní koncert v podání Martina Růži. "Dne otevřených dveří se můžete zúčastnit zdarma, ať už plánujete svatbu, speciální událost nebo jen chcete strávit příjemné odpoledne," vzkazují organizátoři.

DEN S MYSLIVCI

V sobotu od 10:00 se kemp Stříbrný rybník zaplní myslivci. Letošní ročník Dne s myslivci nabídne zajímavý program na pódiu, bohatý doprovodný program, kulinářské speciality a hudební program na závěr. Těšit se můžete na kapely Markazíni, Radosta a Hardmok. Na pódiu i mimo něj na váš čeká soutěž ve vaření zvěřinového kotlíkového guláše, dále ukázky sokolnictví a lovecké kynologie, dětská stezka s odměnou, umělečtí řezbáři, ukázky vábení zvěře a mysliveckých signálů, ukázky pravěkých nástrojů k lovu i práci, laserové střelnice včetně brokové střelnice na letící terče, hasičská a zdravotnická technika a mnoho dalšího.

DRAKIÁDA

KRC Sedmikráska pořádá v neděli od 15 do 17:00 na louce u panelky na Nový Hradec Králové drakiádu: "Zveme vás na zábavné rodinné odpoledne na louce u „panelky“ z Moravského Předměstí na Nový Hradec Králové. Čeká nás pouštění draků a zajímavé úkoly s dračí tematikou. Místo je v dosahu MHD (konečná zastávka autobusů č. 20, 23, 24, 33 a trolejbusů č. 4 a 27 Pod Strání nebo zastávka trolejbusů č. 1 a 2 Nový Hradec Králové), cesta bude vyznačena letáčky. Vstupné 50 Kč/rodina." 

PÁRTY PRO DĚTI VE STYLU TLAPKOVÉ PATROLY 

Kulturní dům Střelnice se v neděli promění ve stylu Tlapkové patroly. Pátry pro děti začíná v 15:00 a končí v 18:00. Čeká vás nabitý program, tematické dekorace, hudba z pohádek, malování na obličej a hned několik pohádkových postaviček, které vaše děti milují a se kterými se budou moci i vyfotit. Nejen, že si zatančí s Tlapkovou patrolou v čele s Chasem, Skye, Marshallem & Rubblem Ale i si zazpívají z Kouzelnou Beruškou (LadyBug) a nebude chybět ani kocour Tom A těm nejhodnějším dá Mimoň i nějaké sladkosti. Diskotéka a tancování s postavičkami, malování na obličej, focení s maskoty.

Zobrazit všechny akce na tento víkend

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: V Hradci se sletí čarodějnice a bude se stavět májka

Blížící se filipojakubskou noc, která je spojená s pálením ohňů a čarodějnicemi, mohou Hradečáci prožít už o víkendu. Pálit ohně se budou ve Farářství i u Biskupského gymnázia. Folklorní odpoledne v duchu lidových tradic a stavění máje uvidíte jako každý rok na…
Čtěte více

ZVEME: Na Hradecký majáles, do pravěkého archeoparku i za husity

Hradec čeká jízda na bruslích, velký majálesový průvod, volba nového krále a královny a tradiční Majáles Open-Air, letos v Parku 360 na letišti. Konají se farmářské trhy, Plavecký klub Hradec Králové pořádá Jarní pohár města, otevírá se Archeopark ve Všestarech a čeká…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme