ZVEME: Hradec navštíví Mikuláš i Krampusové. Koná se adventní trh

Krampus čerti navštíví Hradec Králové.
Krampus čerti navštíví Hradec Králové.

Začíná advent a Hradcem Králové se poprvé rozeznějí koledy. Těšit se můžeme na adventní trhy, Mikulášské slavnosti, čertovské jízdy na dětské železnici, Krampusáky, Andělské zpívání u vánočního stromu nebo Mikulášský vodácký půlmaraton...

MIKULÁŠSKÉ SLAVNOSTI

"Přijďte s námi oslavit Mikulášské slavnosti konané v termínu od 30. 11. do 2. 12. na krásném Masarykově náměstí. Čeká vás nabitý program ve znamení vánočních koled se závěrečnou sobotní Krampus show," lákají pořadatelé na Mikulášské slavnosti. Nebude chybět ani zajímavý výběr občerstvení od klasických jídel až po street food a teplých nápojů. Program se koná až do soboty od 10 do 19 hodin.

ANDĚLSKÉ ZPÍVÁNÍ U VÁNOČNÍHO STROMU

V pátek od 12 až do 16:00 se na Pivovarském náměstí v Hradci Králové bude zpívat. "Srdečně Vás zveme na setkání u vánočního stromu! Společně si zazpíváme a popřejeme si krásný Advent, děti budou moci v tvořivé dílně vyrobit drobné dárky, dospělí nakoupit mikulášské a vánoční výrobky nebo si popovídat u něčeho dobrého," zvou pořadatelé Andělského zpívání u vánočního stromu. V poledne se otevře jarmark mikulášsských a vánočních výrobků, od 13 hodin pak tvořivá dílna pro děti v Bistru u dvou přátel.

VÁNOČNÍ TĚŠENÍ ANEB MALÝ ADVENT

Šrámkův statek Piletice také již tradičně zve na adventní zastavení, a to v sobotu od 10 do 16 hodin. Součástí akce bude lidová tvorba, povídání o lidových zvycích, Pohádky za pecí, pečení chleba a ochutnávka sirobových buchtiček.

ČERTOVSKÁ JÍZDA

Dětská železnice v Hradci Králové pořádá v sobotu od 15 do 18:00 čertovské jízdy. Čeká vás nazdobený park a čerti v akci, pro děti malá nadílka. 40Kč / 1 jízda / 2 kola ....a možná přijde i Mikuláš!

KRAMPUS PEKLO

Orlice Bar & Club zve v sobotu na Krampus peklo. Příchod čertů v děsivých maskách je očekáván v 16:30, dorazí i Mukuláš, anděl a baba Jaga.

MUZEJNÍ ADVENTNÍ TRH

Muzeum východních Čech na Eliščině nábřeží v Hradci Králové zve na tradiční XXXIV. Muzejní adventní trh, který se koná od pátku až do neděle. Poslechněte si koledy, zastavte se s přáteli a zapomeňte na předvánoční shon. Potěšte se zručností poctivých a oceněných lidových řemeslníků z celé republiky nabízejících široký sortiment kvalitních výrobků z přírodních materiálů v podobě adventních věnců, dekorací, perníků, šperků, svíček z včelího vosku, mýdla či perličkových ozdob z Poniklé a mnoho dalších produktů. "Na sobotu a neděli připravujeme workshopy s oceněnými řemeslníky. Bude možné vyzkoušet si například techniku modrotisku, drátování, tkaní, ale také objevit kouzlo zdobených perníčků či výroby figurek z kukuřičného šustí nebo nahlédnout pod ruce tkadleny. Připravujeme také komentované prohlídky aktuálních výstav a stálé expozice. V dětském ateliéru pak nabídneme samoobslužné tvoření a výrobu perličkových ozdob z Rautisu."

MIKULÁŠSKÝ VODÁCKÝ PŮLMARATON

V sobotu od 10:00 začíná na Eliščině nábřeží už 47. ročník Mikulášského běhu. Start bude u Labe blízko budovy Sokola Hradec Králové. Pravidla, podmínky a způsob registrace zůstavají stejné jako v minulých letech - podle výběru délky tratě: 5, 10, 21 kilometrů (muži, ženy, vodáci), štafety (smíšené - podmínka účasti): 4 x 5 km, dětský závod: cca 400 a 800 metrů - trať bude přizpůsobena počasí, všechny děti startují dohromady.


Zobrazit všechny akce na tento víkend

 
 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: V Hradci se sletí čarodějnice a bude se stavět májka

Blížící se filipojakubskou noc, která je spojená s pálením ohňů a čarodějnicemi, mohou Hradečáci prožít už o víkendu. Pálit ohně se budou ve Farářství i u Biskupského gymnázia. Folklorní odpoledne v duchu lidových tradic a stavění máje uvidíte jako každý rok na…
Čtěte více

ZVEME: Na Hradecký majáles, do pravěkého archeoparku i za husity

Hradec čeká jízda na bruslích, velký majálesový průvod, volba nového krále a královny a tradiční Majáles Open-Air, letos v Parku 360 na letišti. Konají se farmářské trhy, Plavecký klub Hradec Králové pořádá Jarní pohár města, otevírá se Archeopark ve Všestarech a čeká…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme