ZVEME: Na hokej, fotbal, divadlo, bleší trh a podzimní koncert

Šípková Růženka v hradeckém divadle Drak.
Šípková Růženka v hradeckém divadle Drak.

Co se bude dít o víkendu v Hradci Králové? V hotelu Černigov se budou koštovat ta nejlepší česká a moravská vína, Královéhradecký komorní orchestr zve na svůj podzimní koncert. Zápasy o víkendu odehrají hradečtí fotbalisté i hokejisté, děti mohou do divadla Drak na Šípkovou Růženku. Koná se i bleší trh.

PODZIMNÍ KONCERT KRÁLOVÉHRADECKÉHO KOMORNÍHO ORCHESTRU

Královéhradecký komorní orchestr zve na svůj podzimní koncert, který se uskuteční v pátek od 19:00 v kostele Českobratrské církve evangelické (vedle krajského soudu v Hradci Králové). Vstupné je dobrovolné.

KRÁLOVSKÝ KOŠT

Dnes úderem 18. hodiny začne také Královský košt těch nejlepších českých vín v hotelu Černigov: "Přijďte se s námi pobavit a ochutnat lahodná česká a moravská vína na naší degustaci. Otevřeme pro vás skvosty, které vám poskytnou jedinečný pohled na naši vinohradnickou tradici." Pultová degustace vín je organizována systémem all inclusiv, který umožňuje návštěvníkům ochutnat maximální množství vzorků. Součástí degustace je i prezentace kvalitních sýrů, uzenin či paštik. Všechna prezentovaná vína získala medaile v jedné z největších soutěží v ČR. Vstupné od 500 Kč.

HOKEJISTÉ VYZVOU KLADNO

Mountfield HK dnes na zimním stadionu přivítají Rytíře Kladno. Utkání hokejové Tipsport extraligy začíná v hradecké ČPP Areně od 18 hodin.

VOTROCI VERSUS VIKTORKA

Utkání fotbalové ligy mezi domácím celkem FC Hradec Králové a FC Viktoria Plzeň se uskuteční v sobotu od 15 hodin na novém Multifunkčním stadionu Hradec Králové.

ŠÍPKOVÁ RŮŽENKA V DRAKU

V Divadle DRAK v Hradci Králové mohou děti starší šesti let zhlédnout představení Šípková Růženka. V sobotu od 16 hodin na hlavní scéně. "Zlá sudička nedostala od královského páru pozvánku na křtiny jejich dcery Růženky. Protože je to ale sudička vytrvalá, nenechá se tím odradit a snaží se za každou cenu dostat dovnitř jinak. Podaří se jí to? Kdo zná tento staletími prověřený pohádkový příběh, ten dobře ví, že ano. Naše inscenace jej vypraví jako maňáskovou grotesku o neodbytnosti osudu, který když vyhodíte dveřmi, vrátí se vám oknem. A to doslova. Vedle sudiček zlých jsou ale naštěstí také sudičky hodné. A po světě se navíc potuluje spousta princů hledajících štěstí, kteří jsou připraveni zakleté princezny ve vhodnou chvíli vysvobodit." Inscenace vycházející z klasických pohádkových námětů jsou nedílnou součástí dramaturgie Divadla Drak. Po úspěšné a oceňované inscenaci O bílé lani či novější O zlaté rybce se nyní na repertoáru Draku po dlouhých letech znovu objevuje také inscenace inspirovaná jednou z vůbec nejslavnějších klasických pohádek, Šípkovou Růženkou. Tento známý příběh o krásné královské dceři stižené kletbou se dočkal bezpočtu zpracování od nejrůznějších tvůrců, které provokuje svou metaforičností a obrazivostí, a pro loutkové divadlo je jako stvořený. Díky své vrstevnatosti navíc dokáže oslovit jak diváky v raně školním věku, tak i ty starší.

NÁBLEŠÍ

V neděli od 9 do 12:00 se pod Pražským mostem v Hradci Králové koná další Nábleší - volný bleší trh v centru Hradce otevřený všem bez předchozí rezervace či poplatků za místo. "Dones věci z druhé ruky nebo vlastnorůčo vyrobené, rozbal si deku či stoličku a prodávej, seznamuj se a nasávej nedělní pohodu do obou nosních dírek. Všechny půdní poklady připlouvají po Labi vždy poslední neděli v měsíci od 9 do 12 hodin na náplavce pod Pražským mostem." Organizátoři si vyhrazují právo nemít na Nábleší komerční prodejce. 

Zobrazit všechny akce na tento víkend

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: V Hradci se sletí čarodějnice a bude se stavět májka

Blížící se filipojakubskou noc, která je spojená s pálením ohňů a čarodějnicemi, mohou Hradečáci prožít už o víkendu. Pálit ohně se budou ve Farářství i u Biskupského gymnázia. Folklorní odpoledne v duchu lidových tradic a stavění máje uvidíte jako každý rok na…
Čtěte více

ZVEME: Na Hradecký majáles, do pravěkého archeoparku i za husity

Hradec čeká jízda na bruslích, velký majálesový průvod, volba nového krále a královny a tradiční Majáles Open-Air, letos v Parku 360 na letišti. Konají se farmářské trhy, Plavecký klub Hradec Králové pořádá Jarní pohár města, otevírá se Archeopark ve Všestarech a čeká…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme