Štítky: | Pozvánka | Hokej | Běh | šermíři | akce | víkendové akce | zimní běh |

ZVEME: Prohlédněte si Hučák v noci nebo navštivte šermířskou bitvu

Šermíři se utkají v Rytířském hradišti v hradeckých lesích.
Šermíři se utkají v Rytířském hradišti v hradeckých lesích.

Co přinese druhý lednový víkend? V Hradci Králové se bude hrát hokej, poběží se zimní běh, šermíři budou bojovat na Rytířském hradišti v městských lesích. Můžete si prohlédnout elektrárnu Hučák v noci nebo vyrazit na show světoznámého uskupení Glenn Miller Orchestra.

NOČNÍ PROHLÍDKA NA HUČÁKU

IC Obnovitelné zdroje Hučák pořádá dnes od 17 a od 18 hodin noční prohlídky: "Podívali byste se rádi na Hučák ve večerních hodinách? Nic není nemožné. Průvodci si pro vás připravili večerní prohlídky krásně osvětleného Hučáku i malé vodní elektrárny" Kapacita prohlídek je omezena na 20 osob a je nutná registrace předem na tel. 492 122 660 nebo na emailu . Vstup je zdarma.

HOKEJISTI VYZVOU PARDUBICE

Utkání hokejové Tipsport extraligy začíná dnes v 18 na hradeckém zimním stadionu (ČPP Arena). Domácí Mountfield poměří síly s HC Dynamo Pardubice.

INNOGY WINTER RUN

10.ročník zimního běhu Innogy Winter Run je pro každého a za každého počasí. Start bude v sobotu v 10, 11 a ve 12 hodin na Smetanově nábřeží v centru Hradce Králové. Individuální výběh na 8km a 4km (skutečná délka trati je 8,6km a 4,3km). Štafeta 2x4km. Děti poběží cca 400m/800m dle kategorií. Registrace bude probíhat před restaurací NÁPLAVKA. Zde se můžete občerstvit.

ZIMNÍ BITVA Z CYKLU DRAČÍ SETBA

Dětský kroužek historického šermu Tesák vás zve na 19. ročník tradiční zimní bitvy z cyklu Dračí setba. V sobotu ve 14:00 v Rytířském hradišti v městských lesích. Čeká vás bitva barbarů a rytířů, souboje „kruh zrady“, občerstvení, vstupné je dobrovolné.

HRADECKÝ LEV

V sobotu od 9 do 15:00 pořádá v Kongresovém centru Aldis klub plastikových modelářů Hradec Králové soutěž Hradecký lev. Tradiční soutěž plastikových modelářů; modely letadel, ponorek, lodí, bojové techniky, figurek, kosmických lodí, motorek, aut a tahačů. Výstava replik palubných desek letounů z 2. světové války. Pro návštěvníky je určena také akce Bojíte se výšek?

THE WORLD FAMOUS GLENN MILLER ORCHESTRA

Kongresové centrum Aldis v neděku v 19:00 hostí velkou show světoznámého uskupení Glenn Miller Orchestra. Výběr toho nejlepšího z uplynulých let exkluzivně nabídne pouze v 5 českých městech.Na velkolepý návrat jednoho z nejznámějších swingových orchestrů na světě se po 3 letech mohou těšit fanoušci v Praze, Brně, Hradci Králové, Liberci a Ústí nad Labem. Glenn Miller Orchestra vás společně s vokální skupinou The Moonlight Serenaders přenesou do 40. a 50. let minulého století autentickým zvukem nadčasového swingu v tradičním hávu a písněmi jako Moonlight Serenade, In The Mood, Rhapsodie In Blue, Leroy Brown nebo Sentimental Journey. Pod taktovkou režiséra a kapelníka Wila Saldena se ukáží s novým programem „BEST OF …“. Wil Salden a jeho hudebníci tímto slaví jubilejní 35. výročí. Za svou swingovou éru uskutečnili více než 5 000 koncertů. Program výročí zahrnuje spoustu světově proslulých melodií v nezapomenutelných aranžích, které se proměnily v evergreeny a stejně jako Glenn Miller, i Wil Salden nadále staví na odkazu: něco starého, nového, půjčeného a modrého.

Zobrazit všechny akce na tento víkend

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: V Hradci se sletí čarodějnice a bude se stavět májka

Blížící se filipojakubskou noc, která je spojená s pálením ohňů a čarodějnicemi, mohou Hradečáci prožít už o víkendu. Pálit ohně se budou ve Farářství i u Biskupského gymnázia. Folklorní odpoledne v duchu lidových tradic a stavění máje uvidíte jako každý rok na…
Čtěte více

ZVEME: Na Hradecký majáles, do pravěkého archeoparku i za husity

Hradec čeká jízda na bruslích, velký majálesový průvod, volba nového krále a královny a tradiční Majáles Open-Air, letos v Parku 360 na letišti. Konají se farmářské trhy, Plavecký klub Hradec Králové pořádá Jarní pohár města, otevírá se Archeopark ve Všestarech a čeká…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme