Votrokům se příprava vydařila, v neděli přivítají Bohemku

| autor: fchk.cz

Minimální změny v kádru a výsledkově úspěšná zimní příprava. Tak lze stručně shrnout dění o zimní přestávce v fotbalovém klubu FC Hradec Králové. Zda se stabilizovaný kádr a dobré výkony v přípravných zápasech promítnou i do jarní části fotbalové ligy, se může ukázat už tuto neděli. Votroci v Malšovické aréně přivítají od 15 hodin celek Bohemians Praha.

Na tiskové konferenci před začátkem druhé poloviny sezóny zástupci klubu deklarovali, že se chtějí vyhnout skupině o udržení, která Votrokům bezprostředně hrozí. "Do jarní části vstupujeme s respektem, rozdíly jsou minimální. Kvalitu na to máme, chceme skončit ve středu tabulky," uvedl sportovní ředitel FC Hradec Králové Jiří Sabou. Jak dodal, týmu věří a mimo jiné i proto byly zimní změny v kádru minimální.

Brankařskou jedničkou bude Zadražil

Odešli stoper Ševčík a brankař Bajza, pod lízátka pak zamířili záložník Kaštánek ze Sparty, stoper Spáčil z Prostějova a zkušený brankař  Knobloch. Ten v Hradci fotbalově vyrůstal a po 15 letech se vrací zpět. Post brankařské jedničky po skončivším Bajzovi minimálně pro nedělní zápas ale trenér Václav Kotal přisoudil mladému Adamu Zadražilovi, který do klubu přestoupil loni. Hráčský kádr je až na dlouhodobě zraněného Heidenreicha v pořádku. O základní sestavu si dobrými výkony v přípravě řekl také Ondřej Šašinka. Ten se blýskl dvěma trefami proti velkoklubu Šachtar Doněck.

Výsledkově vydařená příprava

Hráči sami však tento výsledek nepřeceňují. "Výhra proti Šachtaru je cenná, ale pořád to byl jen přátelák," vrací všechny na zem kapitán týmu Petr Kodeš. Pravdou ale je, že výsledkově se Votrokům o zimní přestávce poměrně dařilo. Na soustředění na Maltě remízovali 1:1 se Sigmou Olomouc a s Admirou Vídeň hráli bez branek. Navíc zdolali 2:1 Spartak Trnava. V průběhu přípravy v Turecku minulý týden pak remízovali se severomakedonským Gostivarem 1:1 a dvakrát zvítězili. Nejprve 2:0 zdolali Oboloň-Brovar Kyjev a v sobotu stejný výsledkem přehráli i Šachtar Doněck.

Zda se podaří přenést herní pohodu z přípravy i do jarní části soutěže, se budou moci fanoušci přesvědčit na vlastní oči už v neděli v 15 hodin, kdy přijede pražská Bohemka a s ní i jejich početná skupina příznivců. Počasí by mělo být s ohledem na stávající roční období víc než příznivé. Teploty by měly vystoupat nad 10 stupňů Celsia, což je na únor z pohledu fotbalu velmi pozitivní stav. V rámci možností je připraven i trávník, který je už téměř měsíc vyhříván, aby byl v dobré kondici.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Kotal končí ze zdravotních důvodů, fotbalisty přebírá Horejš

Trenér FC Hradec Králové Václav Kotal končí ve své funkci. Důvodem však nejsou případné nevýrazné výkony Votroků z posledních zápasů, ale zdravotní stav. 71letý trenér dnes oficiálně oznámil svoji rezignaci. Hradecké fotbalisty nově přebírá David Horejš. Kotal ale zůstává i…
Čtěte více

Weber končí na lavičce Hradce, na nový stadion se vrací Kotal

Fotbalisté Hradce Králové mají nového trenéra. Po nepřesvědčivých výkonech a čtyřech prohrách v posledních pěti zápasech skončil na lavičce Votroků Jozef Weber. Novým koučem se stává Václav Kotal, který u týmu už v minulosti působil jako hráč i jako trenér, navíc žije v Hradci…
Čtěte více

ZVEME: Na novém stadionu se bude slavit, sezonu zahájí i hokejisté

První zářijový víkend bude v Hradci Králové opravdu nabitý. Těšit se můžete na tradiční Slavnosti královny Elišky, festival Hradec sobě i bejbypankový festival pro děti Kefír. Mountfield HK před ČPP arenou oslaví začátek sezony a slavit se bude i v nové Malšovické aréně, která…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme