Štítky: | Fotbal | FC Hradec Králové |

Kotal končí ze zdravotních důvodů, fotbalisty přebírá Horejš

Václav Kotal
Václav Kotal | autor: fchk.cz

Trenér FC Hradec Králové Václav Kotal končí ve své funkci. Důvodem však nejsou případné nevýrazné výkony Votroků z posledních zápasů, ale zdravotní stav. 71letý trenér dnes oficiálně oznámil svoji rezignaci. Hradecké fotbalisty nově přebírá David Horejš. Kotal ale zůstává i nadále ve spojení s klubem, okamžitě obdržel nabídku na to, aby se ujal role konzultanta ve chvíli, kdy mu to jeho zdravotní stav umožní.

Dosavadní trenér poslal fanoušků Votroků následující vzkaz. „Dobrý den, v první řadě bych chtěl poděkovat všem fanouškům za podporu mé osoby. Bohužel mě v poslední době potkaly zdravotní problémy, které musím řešit. Proto jsem se po dohodě s vedením klubu rozhodl, že skončím na pozici hlavního trenéra. Pokud bude mít klub zájem, tak po, doufám, že úspěšném vyléčení, bych se mohl vrátit do práce v klubu. Vše ale záleží na mém zdravotním stavu, který je teď pro mě rozhodující,“ loučí se Václav Kotal.

V roli hlavního trenéra A-mužstva nahradí Kotala David Horejš, který v minulosti trénoval České Budějovice nebo Jablonec. „Možnosti trénovat A-tým FC Hradec Králové si velice vážím. Tato příležitost je pro mě o to cennější, že mužstvo přebírám po Václavu Kotalovi, což je trenér, ke kterému chovám hlubokou úctu a bude mi ctí s ním spolupracovat. V první řadě mu ale přeji, aby se co nejrychleji zotavil. Poté se společně můžeme pustit do práce,“ usmívá se David Horejš.

Ukončení Kotalova působení okomentoval i sportovní ředitel FC Hradec Králové Jiří Sabou. „V první řadě děkuji trenéru Kotalovi za služby, které pro Hradec odvedl. Bohužel, fotbal někdy musí jít stranou, Vaškovi nyní přeji především co nejrychlejší zotavení, v klubu na něj budeme všichni myslet a těšíme se na to, že co nejdřív začne vykonávat svou funkci konzultanta u A-týmu,“ vyhlíží budoucí spolupráci Kotalem Jiří Sabou. Ten současně doplnil, že již bývalý trenér má absolutní důvěru i podporu klubu. "Bohužel mu v současné chvíli nedovolí dále pokračovat jeho zdravotní stav. Celá situace mě osobně velice zasáhla, nicméně ve své pozici musím nastalou situaci řešit. Vzhledem k okolnostem jsem byl donucen hledat nového hlavního trenéra, kterým se od dnešního dne stává David Horejš, jemuž přeji hodně štěstí,“ uzavírá sportovní ředitel klubu.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: V Hradci se sletí čarodějnice a bude se stavět májka

Blížící se filipojakubskou noc, která je spojená s pálením ohňů a čarodějnicemi, mohou Hradečáci prožít už o víkendu. Pálit ohně se budou ve Farářství i u Biskupského gymnázia. Folklorní odpoledne v duchu lidových tradic a stavění máje uvidíte jako každý rok na…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více

ZVEME: Bude se běhat, hrát fotbal, jíst čokoláda a řádit v maskách

O víkendu se bude v Hradci Králové sportovat i kulturně žít. Votroci odehrají derby s Pardubicemi, poběží se jarní běh v novohradeckých lesích. Ve Futuru můžete navštívit Čokoládový festival, děti můžete vzít na Velikonoční pohádku, karneval nebo koncert Štístka a Poupěnky.
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme