Lezecká stěna, venkovní amfiteátr či atletický tunel doplní vybavení malšovického stadionu

Stadion nebude jen o fotbale.
Stadion nebude jen o fotbale. | autor: FB stadionu

Zatímco se od letošního srpna začnou na novém fotbalovém stadionu v Hradci Králové psát nové dějiny místní kopané, stavební ruch se ani potom v areálu nezastaví. Po otevření fotbalové části se sportovní areál v hradeckých Malšovicích postupně začne měnit ve víceúčelovou arénu. Vznikne tam lezecká stěna, přibydou tělocvičny a posilovny, atletický tunel, venkovní amfiteátr i další vybavení umožňující pořádat v areálu velké kulturní akce. Pracovat se i po zprovoznění bude také na speciálním nasvětlení arény.

„Projekt stadionu, který se nyní v Malšovicích dokončuje, počítal s vybudováním jeho čistě fotbalové části. Pořízení multifunkčních součástí stávající platná smlouva nezahrnovala. Vedení města jejich doplnění ale nyní připravilo a jsou v plánu. Ten nyní začneme realizovat. Počítá se zřízením dalších víceúčelových prvků, které mají rozšířit nabídku využití hradeckého stadionu i celého areálu pro širší, třeba i nefotbalovou veřejnost. Celkově vyjde proměna fotbalového stadionu v moderní multifunkční arénu zhruba na 120 milionů korun. 100 milionů korun, zásadní finanční podporou, přispěl na rozšíření nabídky malšovického areálu pro veřejnost Královéhradecký kraj, jehož zastupitelstvo uvolnění této dotace schválilo,“ uvedl Lukáš Řádek, náměstek hradecké primátorky zodpovědný mimo jiné za rozvoj a investice města.

Díky finančnímu přispění Královéhradeckého kraje se nyní podaří nabídku využití nové fotbalové arény pro veřejnost rozšířit. „Ta totiž bude sloužit nejen Hradečákům, ale i lidem z celého regionu, který hradecký prvoligový fotbal reprezentuje. Jde o zásadní finanční podporu a projev funkčního partnerství mezi Královéhradeckým krajem a městem Hradec Králové,“ shrnula hradecká primátorka Pavlína Springerová.

Další úpravy areálu stadionu konkrétně počítají například s vybudováním parkovacího domu pro kola, s opatřeními pro recyklaci odpadů, vznikne díky nim také venkovní amfiteátr umožňující pořádat kulturní akce. Velké koncerty budou pořádány přímo na hrací ploše díky speciálním deskám, které spolehlivě ochrání trávník. Aréna bude vybavena také obnovitelnými zdroji energie, které pomůžou generovat provozní úspory. V plánovaném rozpočtu je také vybudování podchodu, který má spojit prostranství u stadionu s parkovištěm u koupaliště Flošna.

„Většinu multifunkčních prvků dokončíme nejpozději do konce příštího roku. Některé komplikovanější části tohoto plánu však budeme budovat až do roku 2028,“ uvedl Lukáš Řádek, náměstek hradecké primátorky.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Bude se běhat, hrát fotbal, jíst čokoláda a řádit v maskách

O víkendu se bude v Hradci Králové sportovat i kulturně žít. Votroci odehrají derby s Pardubicemi, poběží se jarní běh v novohradeckých lesích. Ve Futuru můžete navštívit Čokoládový festival, děti můžete vzít na Velikonoční pohádku, karneval nebo koncert Štístka a Poupěnky.
Čtěte více

Votrokům se příprava vydařila, v neděli přivítají Bohemku

Minimální změny v kádru a výsledkově úspěšná zimní příprava. Tak lze stručně shrnout dění o zimní přestávce v fotbalovém klubu FC Hradec Králové. Zda se stabilizovaný kádr a dobré výkony v přípravných zápasech promítnou i do jarní části fotbalové ligy, se může ukázat už tuto…
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, výstavu Lega nebo do hradeckého aquacentra

Podzimní prázdniny a státní svátek 28. října slibují v Hradci Králové nejen oslavy dne vzniku samostatného Československa, ale třeba i bonus v hradeckém aquacentru v podobě 20 minut zdarma. Bude se hrát hokej i fotbal, můžete vyrazit na halloweenskou party nebo na velkou…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme