ZVEME: Velká kostičková výstava zaujme dospělé i děti

Výstava stavebnic LEGO v Hradci Králové.
Výstava stavebnic LEGO v Hradci Králové.

Na víkend navážou týdenní jarní prázdniny. Co můžete s dětmi v Hradci Králové podniknout? V sobotu jim v Adalbertinu divadlo PUK zahraje loutkové pohádky, v neděli se mohou stát malými muzejníky. Po celý týden se koná velká výstava stovek stavebnic a tisíců figurek LEGO. Dospělí mohou ochutnat atmosféru Mexika nebo se třeba naučit háčkovat či paličkovat.

HOKEJISTÉ VERSUS TŘINEC

Hradecký hokejový klub Mountfield HK dnes vyzve HC Oceláři Třinec. Utkání hokejové Tipsport extraligy začíná v 18 hodin na zimním stadionu - ČPP Arena.

O PEJSKOVI A KOČIČCE

Své děti můžete vzít v sobotu od 10 hodin do Adalbertina - Studio A na loutkové představení, které zahrnuje pohádky: O pejskovi a kočičce, jak si myli podlahu, Jak si pejsek a kočička dělali k svátku dort, Jak našli panenku, která tence plakala a nakonec příběh O pyšné noční košilce. Inscenace se snaží zachovat milý "čapkovský " humor a držet se věrně předlohy. Účinkuje Divadlo PUK. Pohádky jsou primárně určeny dětem od tří let. Pokud je divákem dítě mladší, má vstup zdarma, ovšem bez nároku na místo. Vstupenku do sálu musí mít dětský i dospělý divák. V sále je volný zasedací pořádek.

MEXICKÝ VEČER

V sobotu od 18 hodin pořádá Alejandro z Mexika a jeho partnerka Martina v hradecké Petrof Gallery Mexický večer. "Pojďte se s námi vydat opět po roce do tajů Mexika. Připravili jsme pro vás další tematický večer plný hudby, skvělého jídla a pití. Poznejte kouzlo mexických chutí spojených s atmosférou této rozdílné kultury. Po příchodu vás uvítáme tradičním mexickým welcome drinkem – buď osvěžující Frozen Margaritou, nebo pravou mexickou tequilou. Pro ty, kteří preferují nealkoholickou variantu, máme připravený lahodný Aqua Fresca." Během večera se můžete těšit na výjimečné lahůdky pravého Mexika. Nebudou chybět Mexické zlaté tacos s guacamole omáčkou, různé variace mexických burrit, spolu s dalšími lahůdkami a dezerty, jako je například Arroz con leche. Provázet večerem bude živá hudba mexické kapely Mariachis, která svou autentičností přenesete všechny přítomné přímo do srdce Mexika. Nebude chybět ani taneční vystoupení mexické skupiny, která předvede národní taneční variace, přiblíží bohatou mexickou kulturu a představí nám tradiční mexické kroje a oblečení.

KURZ SPOLKU LIDOVÉ TVORBY

Spolek lidové tvorby v Hradci Králové pořádá v sobotu od 9 do 14 hodin kurz lidového tvoření. V budově Adalbertina Hradec Králové v učebně č. 69. Školné za lekci je 150 Kč pro dospělého a 80 Kč pro dítě, platí se vždy celá lekce (každou sobotu). Naučíte se háčkovat, síťovat a paličkovat. Informace o lekcích – Monika Lemberková, tel.: 604 994 913, e-mail: .

VELKÁ KOSTIČKOVÁ VÝSTAVA

Důmkostek.cz zve do hradecké SOŠ Veterinární na Pražské třídě. Po celé jarní prázdniny tam můžete navštívit Vekou kostičkovou výstavu. Otevřeno je od 17.2.2024 do 25.2.2024 o víkendech od 9:00 do 17:00 ve všední dny od 12:00 do 17:00. Uvidíte stovky LEGO® stavebnic, tisíce figurek a statisíce dílků, modely na dálkové ovládání, které si můžete sami vyzkoušet, velké herní kolejiště se spoustou vláčků, se kterými si můžete sami zajezdit, sochy pokémonů v životní velikosti, závody motorek LEGO® City Stuntz, arénu pro souboje LEGO® NINJAGO® Spinjitzu a mnoho dalšího. Na děti čeká velká herna plná výzev, aktivit a LEGO® kostiček.

MUZEJNÍ NEDĚLE 

Co všechno najdeš v depozitáři? To je podtitul Muzejní neděle, kterou pořádá dborné pracoviště Muzea východních Čech v Opletalově ulici. V neděli od 15 do 16:30 hodin. Prohlídka čtyř muzejních otevřených depozitářů je zaměřena na nejmenší návštěvníky. Děti si zahrají na malé muzejníky. Připraven pro ně bude badatelský úkol a do rukou se jim dostane i skutečný historický předmět. Vhodné pro děti pro děti od 6 let. Sraz bude na recepci Historické budovy muzea na Eliščině nábřeží.

Zobrazit všechny akce na tento víkend

 

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: V Hradci se sletí čarodějnice a bude se stavět májka

Blížící se filipojakubskou noc, která je spojená s pálením ohňů a čarodějnicemi, mohou Hradečáci prožít už o víkendu. Pálit ohně se budou ve Farářství i u Biskupského gymnázia. Folklorní odpoledne v duchu lidových tradic a stavění máje uvidíte jako každý rok na…
Čtěte více

ZVEME: Na Hradecký majáles, do pravěkého archeoparku i za husity

Hradec čeká jízda na bruslích, velký majálesový průvod, volba nového krále a královny a tradiční Majáles Open-Air, letos v Parku 360 na letišti. Konají se farmářské trhy, Plavecký klub Hradec Králové pořádá Jarní pohár města, otevírá se Archeopark ve Všestarech a čeká…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme