Štítky: | Hokej | extraliga | HC Mountfield HK |

Černá série hokejistů pokračuje

V neděli večer pokračovala dalšími zápasy nejvyšší hokejová liga a hradečtí hokejisté přivítali na zimním stadionu pod Bílou věží Piráty z Chomutova, vedené zkušeným trenérem Růžičkou. Zatímco chomutovští dokázali bodovat v předchozích sedmi utkáních, hradečtí poslední tři utkání prohráli a plný bodový zisk si naposledy připsali v utkání proti Litvínovu 1. listopadu. Není tak divu, že s výkony mužstva nepanuje aktuálně úplná spokojenost, jak ve vedení klubu, tak i v řadách fanoušků. Snaha o zvrácení nepříznivého vývoje soutěže však nevyšla ani v utkání proti Chomutovu a domácí hokejisté si připsali porážku 2:4.  Pátou v řadě!

Od první minuty se hra domácích hokejistů zcela lišila od toho, co bývalo ve většině domácích utkání zvykem. Zatímco Mountfield HK dokázal v prvních minutach vždy svého soupeře zatlačit a vytvořit si několik slibných akcí ke skórování, v dnešním utkání tomu tak nebylo. Do vedení tak šli hosté Chomutova. V 18. minutě narýsoval v útočném pásmu Vladimír Růžička mladší křižnou přihrávku na Davida Květoně a ten prudkou a přesnou střelou nad vyrážečku Adama Svobody otevřel skóre – 0:1.

Toto skóre vydrželo i díky nepřesvědčivým výkonům domácích až do 28. minuty. Individuální chybu Vydareného po které se Chomutov dostal do přečíslení dva na jednoho potrestal Hřebejk, který mířil nad Svobodovu lapačku – 0:2. Ani to však nebylo vše. Ve 29. minutě to byl opět David Květoň. Jeho střela tentokrát mířila mezi betony nejistého hradeckého brankáře – 0:3.

Po třetím gólu došlo ke změně na postu brankáře domácích. Svobodu nahradil v brankovišti Ondřej Kacetl. Tato změna jakoby nalila hradeckým nové síly. Jejich herní projev se zlepšil, hráči více bruslili a začali i aktivněji napadat, což chomutovským působilo potíže. Ve 36. minutě se Hradec konenčně dokazál gólově prosadit. Do přečíslení se dostal Adam Courchaine s René Vydareným. Courachaine poslal puk bekhendovou žabičkou přesně na hůl Vydareného, který bez větších obtížích dostal puk za záda hostujícího brankáře Strmeně – 1:3.

O minutu později bylo na hradeckém stadiónu ještě veseleji. Martin Pláněk střílel sice do tyčky, ale odražený puk dorazil Knotek do chomutovské branky – 2:3. I přes neutuchající tlak toto skóre vydrželo do konce druhé třetiny.

V poslední části hry si dokázali hradečtí hokejisté vytvořit několik slibných šancí, ale gólově se neprosadili. Naopak chomutovští využili ofenzivní hru Hradce. Do úniku se vydali Vodrka s Romanem Červenkou. Druhý jmenovaný dokázal zužitkovat přesnou přihrávku a zakončil do růžku branky bezmocného Ondřeje Kacetla – 2:4.

Zkušení hráči Chomutova pak již bez větších obtíží dokázali dvoubrankové vedení udržet a do extraligové tabuky si připisují tři body.

Peter Draisaitl (Mountfield HK):
"Stav 0:3 se samozřejmě těžko obrací, tak daleko to nesmí dojít. Je vidět, že se k nám dostavila nejistota, chybí nám sebedůvěra a klid na hokejkách. Hráči se prostě trápí, teď je to očividné. Na pořadu dne pro nás bude, abychom je dostali do pohody, aby byli schopni hrát ten hokej, který umí."

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, bleší trh nebo za elektřinou na Hučák

Závěr jarních prázdnin v Hradci Králové mohou děti strávit v Technologickém centru nebo na Velké kostičkové výstavě, kde na ně čeká velké množství kostiček LEGA. V IC Hučák se mohou dozvědět vše o elektřině. O víkendu se bude hrát fotbal, hokej v historických dresech a na…
Čtěte více

ZVEME: Velká kostičková výstava zaujme dospělé i děti

Na víkend navážou týdenní jarní prázdniny. Co můžete s dětmi v Hradci Králové podniknout? V sobotu jim v Adalbertinu divadlo PUK zahraje loutkové pohádky, v neděli se mohou stát malými muzejníky. Po celý týden se koná velká výstava stovek stavebnic a tisíců figurek LEGO. Dospělí…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme