Štítky: | Hokej | extraliga | HC Mountfield HK | litvínov |

Vánoční dárek v podobě tří bodů - Hradec porazil Litvínov 5:1

Předčasný dárek v podobě tří bodů z domácího útkání proti Litvínovu darovali hokejisté královehradeckého Mountfieldu HK téměř šesti tisícům divků, kteří zavítali úterní podvečer na královehradecký zimní stadion. Kromě bodového zisku hokejisté předvedli i parádní výkon a se svým soupeřem si doslova pohráli jako kočka s myší. Gólově se dokázali prosadit Jaroslav Bednář, Karel Pilař, Brian Ihnačák, Roman Kukumberg a Adam Courchaine. Za hosty dokázal korigovat výsledek Viktor Hýbl. Hradečtí hokejisté tak po zásluze zvítězili 5:1 a upevnili si postavení na druhém místě extraligové tabulky, kde mají náskok čtyř bodů na Plzeň.

Hradec začal pozvolna, ale během několika minut rozehrál hodně živou partii. Hra měla na extraligové poměry neskutečný pohyb, soupeř z opačného konce tabulky a loňský mistr nestíhal bránit střední pásmo. Domácí hokejisté byly v průběhu první třetiny několikrát blízko skórování. První branka utkání padla v 11. minutě. Střelu Stanislava Dietze bezchybně usměrnil do branky Jaroslav Bednář – 1:0. V 18. minutě dokázal po chybné rozehrávce u vlastní branky hradeckých šťastně skórovat Viktor Hýbl 1:1. Domácí však nechtěli odejít do kabin po první části hry za vyrovnaného stavu a nebezpečně hrozili před litvínovskou brankou. Gól padl až v samotném závěru třetiny, když odraženou střelu Petera Frühaufa uklidil do branky Karel Pilař – 2:1.

Druhá část hry opět přinesla opět atraktivní hokej s několika šancemi na obou stranách. Diváci na tribunách se skvěle bavili, ale na gól si museli počkat až do do 36. minuty. Peter Frühauf vyslal směrem na litvnínovskou branku střelu od modré čáry, kterou do sítě tečoval Brian Ihnačák – 3:1. Tento stav vydržel v královehradecké Fortuna aréně do druhé přestávky.

Vymazlené gólové kombinace

Po odehrání několika prvních minut závěrečné části hry nebyl v hale pravděpodobně nikdo, kdo by pochyboval o tom, že domácí hokejisté si dnes připíší tři body a svým věrným fanoušků dají předčasný vánoční dárek. Litvínovské akce akce postrádali nápaditost a jen těžko mohly výrazněji ohrozit Kacetlovu branku. Naopak domácí byli po reprezentační přestávce vyplněné dvoufázovou přípravou, kterou jim naordinoval nový hlavní kouč Kýhos, skvěle připraveni.

V 53. minutě domácí předvedli ťukec hodný ocenění akce měsíce. Puk putoval v rychlém sledu na jeden dotek z hole Courchaina k Bednářovi, odtud zátky na druhou stranu na hůl Kukumberga najetého u pravé tyčky odkryté litvínovské branky – 4:1.

Ani to však nebylo vše. A další akce jako ze žurnálu. V početní výhodně dokázal Jaroslav Bednář přihrát na osu branky Karlu Pilařovi, který naznačil další ze svých smrtících střel a poslal puk na hokejku zcela nepokrytého Adama Courchaina – 5:1. To již hradeckým hráčům stačilo a zbývající minuty utkání mohli vychutnávat ovace, které pro ně připravilo publikum.

Domácí trenér Vladimír Kýhos byl s výkonem svého mužstva spokojený a utkání ohodnotil slovy:„Měli jsme ze soupeře trochu obavy, protože posílil, což pro mužstvo vždycky znamená určitý impuls. Začátek byl opatrný, ale postupem času jsme převzali iniciativu. Výborně jsme sehráli přesilovky, což rozhodlo. Musím kluky pochválit za výkon a poděkovat jim.“

zdroj foto: mountfieldhk.cz

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, bleší trh nebo za elektřinou na Hučák

Závěr jarních prázdnin v Hradci Králové mohou děti strávit v Technologickém centru nebo na Velké kostičkové výstavě, kde na ně čeká velké množství kostiček LEGA. V IC Hučák se mohou dozvědět vše o elektřině. O víkendu se bude hrát fotbal, hokej v historických dresech a na…
Čtěte více

ZVEME: Velká kostičková výstava zaujme dospělé i děti

Na víkend navážou týdenní jarní prázdniny. Co můžete s dětmi v Hradci Králové podniknout? V sobotu jim v Adalbertinu divadlo PUK zahraje loutkové pohádky, v neděli se mohou stát malými muzejníky. Po celý týden se koná velká výstava stovek stavebnic a tisíců figurek LEGO. Dospělí…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme