Štítky: | Hokej | extraliga | HC Mountfield HK |

Hokejisté podlehli Mladé Boleslavi po samostatných nájezdech 1:2

Zápas, ve kterém to jak se říká „nelepí“, sehráli hradečtí hokejisté v neděli večer na domácím ledě. Opticky byl Mountfield HK lepší a celek z Mladé Boleslavi přestřílel v poměru 35:26, ale branka soupeře byla tentokrát pro domácí střelce zakletá. Přihrávky nenacházely hole spolupráčů, puky odskakovaly a střely končily mimo nebo je dokázal pokrýt brankář hostí Rittich.

Utkání tak po šedesáti minutách skončilo nerozhodně 1:1 a na řadu přišlo pětiminutové prodloužení. V něm měli ke gólu opět blíže domácí hokejisté, ale výborně chytajícího Ritticha překonat přesto nedokázali. Utkání tak rozhodovali samostatné nájezdy. V nich byl jediným úspěšným střelcem mladoboleslavský Radan Lenc. Naopak domácí hrači Jaroslav Bednář, Jaroslav Kudrna a kapitán Jiří Šimánek samostatný nájezd proměnit nedokázali.

Hosté šli do vedení v sedmé minutě ve vlastním oslabení. Puk nahozený za hradeckou branku rozehrál domácí golman Ondřej Kacetl přímo na hůl Radana Lence a ten neměl problém dopravit puk do sítě zcela nekryté hradecké branky – 0:1. Na vyrovnání si diváci museli počkat až do 38. minuty. Při dvojásobné početní výhodě našel Jaroslav Bednář přihrávkou ke střele připraveného Petera Frühaufa, který pohotově vypalil. Jeho střelu dokázal Rittich pouze vyrazit na dobře postaveného Adam Courchaina, který pohotově dorazil – 1:1.

„Přesilovky v první třetině nás mohly v zápase posunout trochu dál, možná by to vypadalo jinak. Ale  Boleslav moc neumíme. S pokorou bod beru a odplivnu si,“ konstatoval po skončení utkání Peter Draisaitl, hlavní kouč hradeckého celku.

Utkání přímo v hradecké Fortuna aréně sledovalo 5.012 diváků, kteří v průběhu zápasu přožili neobvyklý moment, když v průběhu hry vypadlo osvětlení ledové plochy a stadion se ponořil do  tmy. Diváci reagovali rozvícením displejů mobilních telefonů a zpěvem vánočních koled.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.




Přečtěte si také

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, bleší trh nebo za elektřinou na Hučák

Závěr jarních prázdnin v Hradci Králové mohou děti strávit v Technologickém centru nebo na Velké kostičkové výstavě, kde na ně čeká velké množství kostiček LEGA. V IC Hučák se mohou dozvědět vše o elektřině. O víkendu se bude hrát fotbal, hokej v historických dresech a na…
Čtěte více

ZVEME: Velká kostičková výstava zaujme dospělé i děti

Na víkend navážou týdenní jarní prázdniny. Co můžete s dětmi v Hradci Králové podniknout? V sobotu jim v Adalbertinu divadlo PUK zahraje loutkové pohádky, v neděli se mohou stát malými muzejníky. Po celý týden se koná velká výstava stovek stavebnic a tisíců figurek LEGO. Dospělí…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme