Zveme: Dětský den na mnoho způsobů. Otevírá se nové lanové centrum v korunách stromů

Dětský den se koná například ve Vysoké nad Labem.
Dětský den se koná například ve Vysoké nad Labem.

Naše pravidelná páteční pozvánka vás tentokrát zavede především na rozličné oslavy dne dětí v Hradci Králové a blízkém okolí. Dětský den si můžete s ratolestmi užít v novém parku Na Větvi, který se otevírá v Malšovicích, ale také v nedalekém Rytířském hradišti, v Lochenicích, ve Vysoké nad Labem, na Hradeckých sportovních hrách v centru města nebo na Stříbrném rybníku. Pokud děti nemáte, můžete vyrazit na Burger Street Festival do Futura, na Rockový večer do Lesního divadla na Chlumu nebo třeba na noční prohlídku Bílé věže či Bikero Cyklomaraton.

Hradecké sportovní hry na nábřeží

Smetanovo nábřeží a přilehlý park na náměstí 5. května obsadí o víkendu sportovci. V centru Hradce Králové se v sobotu od 10 do 18 hodin uskuteční druhý ročník DECATHLON Hradeckých sportovních her pro celou rodinu včetně dětského dne. Po celý den budou probíhat turnaje pro širokou veřejnost v různých sportech - v pouliční verzi basketbalu – streetballu, v kterém jsou vypsány kategorie muži 16+, ženy 16+ a děti do 16 let. Dalším sportem bude pouliční verze fotbalu - ve formátu 3 na 3 ve speciální fotbalové aréně s mantinely a umělým travnatým povrchem. Přímo na břehu Labe bude probíhat turnaj ve stolním fotbálku, kdy se bude hrát 2 na 2 na profesionálních hracích stolech. Poslední fotbalovou disciplínou a letošní novinkou je fotbal 1 na 1. Stejně jako v minulém ročníku proběhne i turnaj v petanque. Novinkou letošní akce je hokejbal, pro který budou mít organizátoři na asfaltu nainstalované mantinely a hrát se bude 3 na 3. Současně s těmito sporty se v areálu uskuteční Mistrovství České republiky ve footbagu, které se do Hradce Králové přesunulo z Tábora. Nedílnou součástí programu hradeckých her je dětský den, v jehož rámci si děti budou moci vyzkoušet nejrůznější sportovní disciplíny. Program je připravený tak, že každý návštěvník obdrží kartičku s výčtem všech stanovišť a na v cíli si vyzvedne cenu. Všichni návštěvníci budou moci prokázat svou odvahu v Adventure zóně. Po celý den bude připraveno bohaté občerstvení a několik tanečních vystoupení. 

Nový park Na Větvi

Hradecké lanové centrum v korunách stromů se slavnostně otevírá v sobotu 1. června 2019. Nový sportovně-rekreační areál v korunách stromů – park Na Větvi v Hradci Králové bude otevřen v 9 hodin, od 13 hodin bude připraven bohatý program pro děti v rámci Mezinárodního dne dětí. Těšit se můžete nejen na samotné síťové centrum, ale také další atrakce ze dřeva (letadla, vláček, pískoviště...), balónky aj. Do parku Na Větvi se dostanete veřejnou dopravou (zastávka MHD č. 9 – Zděná Bouda), autem, na kole i pěšky.

Dětský den s rytíři

Rytířské hradiště v městských lesích nedaleko Malšovic se v sobotu stane dějištěm dětského dne, který zde bude od 10 do 17 hodin pořádat dětský kroužek historického šermu Tesák. V 11, 13 a 15 hodin se zde uskuteční šermířská vystoupení, na 16. hodinu je připravena dětská hadráková bitva, chybět nebudou ani ukázky zbraní a zbrojí, střelba z luků a kuší a další program. Vstupné je dobrovolné.

XI. Poklad na Stříbrném rybníku

V sobotu od 14 hodin začíná v areálu Stříbrného rybníku v Hradci Králové již tradiční akce: "Našim cílem je posílení společného aktivního trávení volného času dětí a rodičů. Posílení etického chování a prevence rizikového chování. Podpora zdravého životního stylu. Projekt je určen zejména předškolním dětem a rodičům. V rámci projektu je připraveno, pro všechny zúčastněné zábavné odpoledne plné různých společenských aktivit (sportovní, dovednostní, vědomostní, výtvarné hry a soutěže. Dětský den je organizován na stanovištích, kde děti splní úkol a za něj dostanou hrací bod. Za tyto hrací body pak můžou zdarma využívat dětské atrakce."

Noční prohlídka na Bílé věži

"Zpříjemněte si první soboty v měsíci pohledem na do noci se probouzející Hradec. Díky jedinečné poloze v srdci města přehlédnete v nočním osvětlení nejenom stavby, jejichž zásluhou se našemu městu říká Salon republiky," lákají organizátoři nočních prohlídek na hradecké Bílé věži. Z bezpečnostních důvodů je počet návštěvníků v jeden okamžik omezen na 30. Otevírá se v sobotu ve 20 hodin, poslední prohlídka je hodinu před půlnocí. Není potřeba rezervace.

Rockový večer v Amfiteátru Chlum

Rockový večer v Lesním divadle je naplánován na sobotu od 20 hodin. V amfiteátru na Chlumu se představí kapely Vaťák, Metanol, OUT.

Burger Street Festival Hradec Králové 

OC Futurum v Hradci Králové pořádá o víkendu Burger Street Festival. "Po roce vracíme naši štaci do Hradce Králové a spolu s námi vezeme ty nejlepší burgrárny, hranolkárny, zmrzlináře a všechny, co moc dobře ví, co se k hamburgerům sluší a patří. To celé se vstupem zdarma." Ochutnat budete moci i netradiční burgery, jako třeba pštrosí, vietnamské nebo třeba mongolské. K pití bude čepovaná plzeň a pivka z malých pivovarů, to vše od pátku až do neděle.

Bikero Cyklomaraton

Všesportovní stadion v Hradci Králové v neděli poskytne zázemí tradičnímu cyklomaratonu, který se pojede v okolí města Hradec Králové na tratích 60 km a 30 km, které vedou většinou po širokých lesních cestách s převýšením přijatelných 600 metrů. Pro všechny kategorie dětí nebudou chybět dětské závody Kids Cup MTB.

Dětský den ve Vysoké nad Labem

Sportovní areál Vysoká nad Labem zve v neděli od 14 do 17 hodin na zábavné hry a soutěže o drobné ceny. Program připravili hasiči, myslivci, místní spolky a sportovní kluby. Novinkou programu bude soutěž MISS DOMÁCÍ MAZLÍČEK – děti mohou do soutěže přihlásit své domácí zvířátko a před odbornou porotou ho představit a předvést jeho dovednosti. Podrobnosti soutěže budou zveřejněny. Po celé odpoledne bude volný přístup na fotbalové hřiště, víceúčelové hřiště, skatepark a plážový volejbal. Děti se mohou těšit také na pouťové atrakce - kolotoč, houpačky, aquazorbing (dle počasí), balónky, malování na obličej.

Dětský den v Lochenicích

V neděli také od 14 hodin můžete vzít děti i na hřiště v Lochenicích. Připravena bude lukostřelba, slackline, jablečná výzva, opékání hadů, origami a spoustu dalšího.

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: V Hradci se sletí čarodějnice a bude se stavět májka

Blížící se filipojakubskou noc, která je spojená s pálením ohňů a čarodějnicemi, mohou Hradečáci prožít už o víkendu. Pálit ohně se budou ve Farářství i u Biskupského gymnázia. Folklorní odpoledne v duchu lidových tradic a stavění máje uvidíte jako každý rok na…
Čtěte více

ZVEME: Na Hradecký majáles, do pravěkého archeoparku i za husity

Hradec čeká jízda na bruslích, velký majálesový průvod, volba nového krále a královny a tradiční Majáles Open-Air, letos v Parku 360 na letišti. Konají se farmářské trhy, Plavecký klub Hradec Králové pořádá Jarní pohár města, otevírá se Archeopark ve Všestarech a čeká…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme