Smetanovo nábřeží a přilehlý park obsadí o víkendu sportovci

Nábřeží ovládnou sportovci
Nábřeží ovládnou sportovci | autor: hradeckesportovnihry.cz

Již nadcházející víkend proběhne v centru Hradce Králové druhý ročník DECATHLON Hradeckých sportovních her. Návštěvníci se mohou těšit na den plný sportovních turnajů a bohatého doprovodného programu pro celou rodinu včetně dětského dne. To vše v sobotu 1. června na Smetanově nábřeží a přilehlém parku náměstí 5. května.

Sportovní turnaje

Po celý den budou probíhat turnaje pro širokou veřejnost v různých sportech zároveň. Stále se ještě mohou přihlásit zájemci do turnaje v pouliční verzi basketbalu – streetballu, v kterém jsou vypsány kategorie muži 16+, ženy 16+ a děti do 16 let.

Dalším sportem bude pouliční verze fotbalu. Tato atraktivní a velice rychlá hra se bude hrát ve formátu 3 na 3 ve speciální fotbalové aréně s mantinely a umělým travnatým povrchem. Pro milovníky fotbalu budou připraveny ovšem ještě další disciplíny. Přímo na břehu Labe bude probíhat turnaj ve stolním fotbálku, kdy se bude hrát 2 na 2 na profesionálních hracích stolech. Poslední fotbalovou disciplínou a letošní novinkou je fotbal 1 na 1.
Stejně jako v minulém ročníku proběhne i turnaj v petanque. Novinkou letošní akce je hokejbal, pro který budou mít organizátoři na asfaltu nainstalované mantinely a hrát se bude 3 na 3.  

Současně s těmito sporty se v areálu uskuteční Mistrovství České republiky ve footbagu, které se do Hradce Králové přesunulo z Tábora.

V sportovních turnajích zbývají poslední místa, zájemci se mohou přihlásit na webových stránkách www.hradeckesportovnihry.cz

Dětský den

Hradecké sportovní hry ovšem nemají za cíl uspořádat jen „pár“ turnajů pro veřejnost. Celá akce je určena i pro rodiče s dětmi. Nedílnou součástí programu hradeckých her je celodenní dětský den, v jehož rámci si děti budou moci vyzkoušet nejrůznější sportovní disciplíny. Program je připravený tak, že každý návštěvník obdrží kartičku s výčtem všech stanovišť. Po absolvování všech stanovišť a splnění úkolů si bude moci v „v cíli“ vyzvednout cenu.

V neposlední řadě budou moci všichni návštěvníci prokázat svou odvahu v naší Adventure zóně.

Po celý den bude připraveno bohaté občerstvení a několik tanečních vystoupení. Více informací naleznete na internetových stránkách www.hradeckesportovnihry.cz, ale také na Instagramu a Facebooku. Organizátoři se na Vás těší 1. června na Smetanově nábřeží, začíná se v 10 hodin.  

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme