Štítky: | developer | výstavba | Věkoše |

Ve Věkoších roste nová ulice, budou tam rodinné a řadové domky

Vizualizace
Vizualizace | autor: CCG Stasa Motor Group a.s.

Hradecká čtvrť Věkoše bude o něco větší. Rozšiřuje se o novou ulici. Nový prostor k bydlení vzniká za restaurací U Letců. Propojí tak ulici Jana Černého s ulicí Věkošská. Projekt „Věkoše - U Vrtule“ počítá s celkem 64 stavebními parcelami. Z toho 29 stavebních parcel bude určených pro výstavbu řadových domů a pět parcel pro parkovou zeleň. Uvádí to Hradecký deník.

Chystané stavební parcely zaberou část pole, zástavba se rozroste směrem k letišti. Kvůli plánované cyklostezce, která lokalitou povede, bylo nutné pozměnit původní platné územní rozhodnutí. „V současnosti čekáme na nabytí právní moci změny územního rozhodnutí pro komunikace,“ upřesnila pro Deník Michele Stašová, spolumajitelka developerských firem CCG Stasa Motor Group a Řadové domy Věkoše. Stavební povolení na komunikace proto ještě chybí. „Výstavba jiných sítí už běží,“ doplnila spolumajitelka firem.

Stavět by se mohlo začít už letos. Firma chce s první etapou řadových domů začít koncem srpna. Další část domů by měla vzniknout příští rok, zbytek vyroste nejspíš do konce roku 2020.

Stavební pozemky se nabízejí již od loňského roku. „Co se týká pozemků pro výstavbu rodinných domů, necelé dvě třetiny už jsou předrezervované, rezervační smlouvy budeme uzavírat v měsíci březnu," informovala Michele Stašová. Lidé, kteří mají parcelu zarezervovanou, složí v průběhu března zálohy a nejpozději na podzim má dojít k podpisu kupních smluv, poté mohou žádat o stavební povolení.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Jeden z pavilonů ZUŠ Střezina půjde k zemi, město raději postaví nový

Plány na druhou etapu rekonstrukce hradecké ZUŠ Střezina se změnily. Hudební (divadelní) pavilon měl být původně opraven stejně jako ty ostatní, s ohledem na jeho stav však město nechá vystavět pavilon zcela nový. Záměr, který v tomto týdnu na svém jednání schválili…
Čtěte více

Vyroste v Kuklenách obří obchodní centrum? Musí se vyřešit doprava

Soukromý investor, který chce vystavět nové obchodní centrum s velkým parkem v hradeckých Kuklenách, musí absolvovat proces posouzení vlivu na životní prostředí, tzv. EIA. Tento dokument pak bude významným podkladem pro územní rozhodnutí a stavební povolení a stanoví případné…
Čtěte více

Epidemie koronaviru bydlení v Hradci nezlevní. Ceny nájmů i bytů dál porostou.

Epidemie koronaviru mění zaběhlé zvyklosti. Rychlým tempem se mění život řadových občanů i firem. Ačkoliv se všeobecně předpokládá, že nová situace rozhýbe trh s nemovitostmi, odborníci to vidí jinak, přinejmenším v Hradci Králové. Oslovili jsme zástupce několika realitních…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme