Štítky: | Opravy | výstavba | Střezina | zuš | rekonstrukce | zuš střezina |

Jeden z pavilonů ZUŠ Střezina půjde k zemi, město raději postaví nový

Pavilony ZUŠ Střezina projdou rekonstrukcí, jeden vyroste úplně nový.
Pavilony ZUŠ Střezina projdou rekonstrukcí, jeden vyroste úplně nový. | autor: strezina.cz

Plány na druhou etapu rekonstrukce hradecké ZUŠ Střezina se změnily. Hudební (divadelní) pavilon měl být původně opraven stejně jako ty ostatní, s ohledem na jeho stav však město nechá vystavět pavilon zcela nový. Záměr, který v tomto týdnu na svém jednání schválili radní Hradce Králové, bude v následujících měsících zapracován do projektu.

„Stále probíhá projektování druhé etapy. Ocitli jsme se ale na rozcestí u objektu SO 02, kterým je hudební, nebo lze říkat také divadelní, pavilon. Dřívější záměr byl objekt pouze rekonstruovat, ale s ohledem na stav konstrukce budovy jsme se rozhodli, že bude lepší, když tento pavilon postavíme celý nový. Navíc cenově to vychází téměř stejně, jako kdybychom prováděli jen dostavbu,“ vysvětluje náměstek primátora pro oblast městských investic Jiří Bláha.

Město předpokládá, že by cena výstavby nového hudebního pavilonu mohla vyjít na zhruba 88 milionů korun. 

„Celá druhá etapa oprav ZUŠ Střezina by zatím podle prvotních odhadů mohla vyjít na zhruba 200 milionů korun, což skutečně není malá částka. Je ale nutné zmínit, že jde o výraznou modernizaci několika budov včetně výstavby nového pavilonu a pořízení jejich vybavení,“ doplňuje Monika Štayrová, ekonomická náměstkyně primátora s tím, že ceny se budou ještě měnit, a to zejména s ohledem na výběrové řízení na zhotovitele a cenu materiálu. 

Parkoviště je hotové, první fáze začne letos

„Na stanovení přesných čísel je skutečně brzy, nyní jsme ve fázi projektování, které bude ještě několik měsíců pokračovat, poté budeme moci teprve žádat stavební úřad o změnu stavby před jejím dokončením,“ dodává náměstek Bláha.

Rekonstrukce ZUŠ Střezina pokračuje od loňského roku, kdy koncem června zde bylo dokončeno parkoviště. Nyní probíhá příprava zadávacích podmínek pro výběrové řízení na zhotovitele, které by mělo být vypsáno během jarních měsíců.

V první etapě rekonstrukce, jejíž zahájení se předpokládá ještě v tomto roce, dojde k opravě spojovací chodby, výtvarného pavilonu a tanečního pavilonu. Druhá etapa, na kterou město vloni v srpnu vysoutěžilo projektanta, je zatím ve fázi projektování. Oprav by se pak v budoucnu měla dočkat budova s kancelářemi vedení školy, hudební (divadelní) pavilon nebo pavilony klasické a populární hudby včetně inženýrských objektů.

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Opravy Střeziny budou pokračovat na jaře. Na řadu přijde zázemí pro vedení a hudebníky

Město pokračuje ve šňůře komplexních stavebních úprav jedné z největších uměleckých škol v republice ZUŠ Střezina na Slezském Předměstí. Na jaře by měla být zahájena druhá etapa, která spočívá v rekonstrukci zázemí vedení školy a pavilonů klasické a moderní hudby. Spolu s tím…
Čtěte více

Do ulice V Kopečku se opět vrátí stroje. Budou se opravovat kanalizace a vodovody

Od zítřka budou opět zahájeny práce na obnově vodovodu a kanalizace V Kopečku, které byly přerušeny zimní technologickou přestávkou. Společnost Vodovody a kanalizace Hradec Králové dokončila obnovu vodovodu a kanalizace v ulici V Kopečku s koncem listopadu a nyní bude pokračovat…
Čtěte více

Velké náměstí by mohlo mít novou podobu. Do diskuze se zapojila i veřejnost

Sdílená zóna pro chodce, cyklisty i automobily, zeleň, nové osvětlení či zázemí pro konání akcí. Nejen tyto prvky přináší nový koncept studie rekonstrukce Velkého náměstí v historickém centru Hradce Králové. Město chce původní projekt upravit a doplnit o nové přístupy a…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme