Štítky: | Střezina | zuš střezina |

Opravy Střeziny budou pokračovat na jaře. Na řadu přijde zázemí pro vedení a hudebníky

Opravy čekají budvu pro hudebníky a vedení školy.
Opravy čekají budvu pro hudebníky a vedení školy. | autor: ZUŠ Střezina

Město pokračuje ve šňůře komplexních stavebních úprav jedné z největších uměleckých škol v republice ZUŠ Střezina na Slezském Předměstí. Na jaře by měla být zahájena druhá etapa, která spočívá v rekonstrukci zázemí vedení školy a pavilonů klasické a moderní hudby. Spolu s tím bude také upraveno okolí školy včetně prostor vnitřního areálu školy. Stavební práce budou rozděleny do tří hlavních fází a trvat by měly přibližně po dobu 3,5 let. Stavební firmě STAKO za ně město zaplatí téměř 137 milionů korun bez DPH.

„Můžeme úspěšně navázat na první etapu, při níž byl zrekonstruován taneční a výtvarný pavilon a vybudována nová spojovací chodba. Na jaře chceme zahájit etapu druhou, kterou je opět třeba rozfázovat tak, aby škola mohla stále plynule fungovat a zásahy do výuky byly minimální,“ uvádí primátorka města Hradce Králové Pavlína Springerová. Vítězem výběrového řízení pro druhou etapu rekonstrukcí se stala společnost STAKO s nabídkovou cenou 137 milionů korun bez DPH. Výsledek již na svém zasedání schválili i hradečtí zastupitelé. S vysoutěženou firmou by tak město mohlo podepsat smlouvu v nejbližších dnech.

„Stavební práce budou zahájeny v objektu s hlavním vstupem. Poté se řemeslníci přesunou do pavilonů nejprve moderní a poté klasické hudby. Součástí stavby je také modernizace infrastruktury a zlepšení prostředí nejen uvnitř jednotlivých objektů. V poslední fázi proto dojde na dílčí venkovní úpravy, zejména pak v prostorách vnitřního areálu školy,“ popisuje náměstek primátorky pro oblast investic Lukáš Řádek. Součástí těchto prací bude i nové oplocení, dopravní řešení areálu, zahradní architektura, areálové kanalizace, rozvody silnoproudu a venkovní osvětlení.

Veškeré práce v rámci druhé etapy by měly být hotové ke konci roku 2027. Město také v budoucnu plánuje navázat ještě třetí etapou, která počítá s výstavbou nového koncertního pavilonu a přilehlého parkoviště.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Hradecká umělecká škola Střezina se pyšní moderními sály tanečního oboru a unikátní spojovací chodbou

Základní umělecká škola Střezina sídlí v Hradci ve třech budovách. Tu hlavní zdědila po základní škole Jih na Slezském Předměstí a je třeba říci, že ta má svá nejlepší léta už dávno za sebou. Proto v uplynulých dvou letech prošla rekonstrukcí budova výtvarného oboru a ve středu…
Čtěte více

Křižovatka Mileta, ZUŠ Střezina a příprava dvoukolejky budou hlavními investicemi města v příštím roce

Mezi největší investice hradecké radnice v roce 2024 budou patřit modernizace křižovatky Mileta, druhá etapa rekonstrukce ZUŠ Střezina, opravy dalších městských základních škol či potřebné přípravy pro zdvojkolejnění železniční trati ve směru na Chlumec nad Cidlinou. Návrh…
Čtěte více

Opravy Střeziny pokračují podle plánu. Tanečníci se budou do nové budovy stěhovat kolem Vánoc

Rozsáhlá rekonstrukce základní umělecké školy Střezina v Hradci Králové zatím pokračují podle plánu. Město nyní dokončuje stavební práce v rámci první etapy, během které se rekonstruovaly pavilony výtvarného a tanečního oboru a dostavěla se spojovací chodba. Zastupitelé města na…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme