V pátek končí ranní plavání na Flošně, aquacentrum se na tři týdny uzavře

Ilustrační snímek
Ilustrační snímek | autor: snhk.cz

Vzhledem k vývoji počasí a konci prázdnin bude upravena otevírací doba na letním koupališti Flošna, končí ranní plavání a posouvá se čas otevření. Od pondělí se zavírá aquacentrum v Městských lázních, čeká ho třítýdenní provozně technická odstávka, kdy se bude opravovat a čistit, letos se navíc dočká nového kabátu i strop v bazénové hale.

Až do pátku ještě bude možné si na Flošně zaplavat od 6 hodin. O víkendu bude otevřeno od 9 do 20 hodin a od pondělí bude otevírací doba koupaliště od 9 do 19 hodin. "Koupaliště ale svou letošní sezónu ještě nekončí, otevřeno bude i v měsíci září dle aktuálního vývoje počasí. Veškeré informace budou zveřejňovány na webu snhk.cz a taky na facebooku koupaliště Flošna," vzkazuje Jaroslava Bernhardová, ředitelka Správy nemovitostí Hradec Králové.

"Hodnotit celou letní sezónu je zatím předčasné, ale již nyní je jasné, že tato sezóna je na koupališti Flošna rekordní. Návštěvnost se blíží ke 112 tisícům návštěvníků, což je zatím nejvíc od otevření koupaliště v roce 2010," dodává.

Pro ranní plavce je k dispozici krytý bazén na Eliščině nábřeží. Padesátimetrový plavecký bazén se od září opět vrátí do klasického režimu, tedy každý všední den se otevře od 6 hodin. Večerní uzavírání bazénu pro veřejnost pak ovlivňují tréninky vodního póla. V pondělí a ve středu je možné plavat do 19 hodin, v úterý a ve čtvrtek pak do 21 hodin. V pátek se bazén pro veřejnost uzavírá již v 18 hodin, ale poté je ještě možné přijít si zaplavat na večerní plavání od 19:45 do 22 hodin. O víkendech je pak pro veřejnost bazén otevřen od 10 do 20 hodin s výjimkou dní, kdy jsou plánované plavecké závody nebo turnaje vodního póla. 

Aquacentrum se uzavře

Blíží se také každoroční provozně technická odstávka aquacentra v městských lázních. Letos začíná v pondělí 3. září a oproti předchozím letům bude tentokrát o týden delší – znovu se otevře až v sobotu 22. září. 

V průběhu odstávky projde aquacentrum sérií standardních procedur. Zkontroluje se, vyčistí a případně opraví celá technologie na úpravu vody. Proběhne kontrola elektrorozvodů a jednotek vzduchotechniky, čištění výměníků tepla a trysek u atrakcí. Opraví se rozbitá dlažba a spárování, vymalují se veřejné prostory, omyjí prosklené stěny a specializovaná firma provede preventivní deratizaci objektu. Každoroční kontrolou projde i 82 m dlouhý tobogán a historické vlnobití, které je funkční technickou památkou a chloubou aquacentra.

"Důvodem delší odstávky je ale pro letošní rok plánovaná kompletní oprava stropu bazénové haly. V plánu je nejen výměna podhledů, ale i stropních světel a výústků vzduchotechniky pod stropem. Samotná oprava stropu není zas tolik náročná na čas, ale je nutné postavit a poté zase rozebrat lešení skrz bazénovou vanu až ke stropu haly, aniž by došlo k poškození dlažby, což je možná náročnější a zdlouhavější část než samotná oprava," vysvětluje Stanislav Bydžovský, vedoucí plaveckého areálu.

Větších změn se dočká i bar u vody. Těšit se můžete na kompletně nové zastřešení slunečními plachtami a moderní vzhled celého baru. Součástí úprav baru bude i přesklení části stropu nad barem, kde došlo vlivem působení počasí k poškození těsnění skel. 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Květen v městských lázních bude ve znamení výhod a akcí

Květen bude měsíce, kdy v hradeckých městských lázních pořádají spoustu akcí pro svoje návštěvníky. Které to budou? Například za 10 návštěv jeden celodenní vstup zdarma, májové svátky a víkendy se sklenkou sektu i aquahrátky pro rodiny s dětmi. Vstupy není utné nasbírat pouze v…
Čtěte více

Na Flošně vzniknou další venkovní toalety, stávající počet nestačí

Návštěvníci koupaliště Flošna se dočkají nového sociálního zařízení. Díky úspěšné letní sezoně je možné převést z rozpočtu Správy nemovitostí Hradec Králové do rozpočtu města částku ve výši dva miliony korun. Z ní bude v příštím roce financována projektová dokumentace, zbývající…
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, výstavu Lega nebo do hradeckého aquacentra

Podzimní prázdniny a státní svátek 28. října slibují v Hradci Králové nejen oslavy dne vzniku samostatného Československa, ale třeba i bonus v hradeckém aquacentru v podobě 20 minut zdarma. Bude se hrát hokej i fotbal, můžete vyrazit na halloweenskou party nebo na velkou…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme