Na Flošnu můžete už od šesti a za dobré vysvědčení do aquacentra zdarma

Koupaliště Flošna v Hradci Králové.
Koupaliště Flošna v Hradci Králové. | autor: mmhk.cz

Za dobré vysvědčení se mohou školáci do deseti let vykoupat v hradeckém aquacentru zdarma. Stačí, že první prázdninový víkend sebou přinesou vysvědčení a nebudou na něm mít žádnou čtyřku nebo pětku. Na koupališti Flošna se toto pondělí měnila otevírací doba, nyní je prodloužena ve všední dny už od 6 do 20 hodin. Kdy se uzavře plavecký bazén a další podrobnosti letního provozu Městských lázní se dozvíte v článku.

V 6 hodin ráno bude koupaliště otevřeno od pondělí do pátku, o víkendech a ve svátky bude otevírací doba od 9 do 20 hodin. Venkovní bazény jsou stále vyhřívané na teplotu 26°C, všechny atrakce jsou v provozu každý den od 9 hodin a jsou zahrnuty v ceně vstupného.

"Koupaliště Flošna otevírá od šesti hodin již několik let především pro ranní plavce, kteří využívají vyhřívaný 50m bazén ke kondičnímu plavání. Jedná se o velmi příjemnou a oblíbenou aktivitu, která podporuje zdraví a zpříjemní zbytek celého dne. Jedno i dvou hodinové vstupné mohou využít pouze majitelé čipových hodinek. Cena vstupného pro dospělé osoby je na jednu hodinu 49 Kč a na dvě hodiny 79 Kč. Zlevněné vstupné, které platí pro děti od 120 cm, studenty do věku 26 let, seniory nad 62 let a držitele průkazu ZTP a ZTP/P je na jednu hodinu 39 Kč a na dvě hodiny 59 Kč," uvedl Michal Komárek z hradeckého magistrátu.

Koupaliště Flošna poprvé v této sezóně otevřelo již 12. května. Od té doby navštívilo venkovní bazény 16 774 osob. Koupaliště nabízí návštěvníkům plavecký bazén, relaxační bazén s divokou řekou a s masážními lehátky a dětský bazén se dvěma minitobogány. Dále si můžete užít velmi rychlý dušový tobogán, ke kterému jsou k dispozici jednoduše i dvojduše. Klasickou zábavou je tobogán sjížděný na zádech nebo vsedě. Oba tobogány obtéká líná řeka. Jedním z velkých lákadel je adrenalinová skluzavka Jump.

Školáci do 10 let s dobrým vysvědčením budou odměněni

Od pátku 29. června do neděle 1. července mohou děti mladší deseti let přijít do hradeckého aquacentra v doprovodu dospělého, ukázat své vysvědčení, na kterém nemají čtyřky a pětky, a strávit tam celý den úplně zdarma. Jedničkáři, kteří přijdou co nejdřív, dostanou dokonce hračku. 

"K dispozici je pouze 50 hraček, tak neváhejte," vzkazují z Městských lázní. Užívat si můžete atrakce, které aquacentrum nabízí - vlnobití, vířivé a masážní bazénky, podvodní sopky i průchody s protiproudem. Nebo můžete zůstat v bohatě vybaveném dětském koutku, kde kromě vodních atrakcí, jako je umělá řeka a skluzavka, najdete i různé hry, včetně nafukovacího skákacího hradu. Ti starší pak mohou zkusit i 82 m dlouhý tobogán se světelnými efekty.

V aquacentru pokračuje akce „10+1 aquacentrum zdarma“, která začala již 1. května. Pro účast na akci je potřebné vyzvednout na recepci Městských lázní sběratelskou kartu a za jednotlivé vstupy do aquacentra sbírat razítka. Po získání 10 razítek můžete vyplněnou sběratelskou kartu vyměnit za časově neomezený vstup. Akce se týká jak jednorázových návštěvníků, tak i vlastníků čipových hodinek, musí ale vstoupit do aquacentra z budovy Městských lázní. Podrobná pravidla jsou k nahlédnutí na webu SNHK i v budově Městských lázní. Akce potrvá do 31. července, ale čerpat vstup zdarma je možné až do 2. září, tedy do uzavření areálu kvůli pravidelné letní odstávce.

Sousední krytý plavecký bazén bude letos v létě uzavřen od 16. do 27. července. V letních měsících (mimo odstávku) si zde bude možné zaplavat v pondělí a v pátek již od 6 hodin, v ostatní dny od osmi ráno. Po celou letní sezónu bude otevřena i Slunná loučka vedle krytého bazénu, kam se dá zajít i bez návštěvy vnitřních bazénů. Tady můžete chytat bronz, relaxovat i sportovat.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Na Flošně vzniknou další venkovní toalety, stávající počet nestačí

Návštěvníci koupaliště Flošna se dočkají nového sociálního zařízení. Díky úspěšné letní sezoně je možné převést z rozpočtu Správy nemovitostí Hradec Králové do rozpočtu města částku ve výši dva miliony korun. Z ní bude v příštím roce financována projektová dokumentace, zbývající…
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, výstavu Lega nebo do hradeckého aquacentra

Podzimní prázdniny a státní svátek 28. října slibují v Hradci Králové nejen oslavy dne vzniku samostatného Československa, ale třeba i bonus v hradeckém aquacentru v podobě 20 minut zdarma. Bude se hrát hokej i fotbal, můžete vyrazit na halloweenskou party nebo na velkou…
Čtěte více

Flošna ve čtvrtek zavírá. Kolik letos prošlo branami návštěvníků?

Koupaliště Flošna zítra - tedy ve čtvrtek 21. září ukončí v 19 hodin letošní čtrnáctou sezónu, která začala 20. května. A letošní statistika vůbec nevypadá špatně. Celková návštěvnost byla nadprůměrná, vyšplhala se na více jak 93 tisíc lidí, což je skoro o 10 tisíc návštěvníků…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme