Štítky: | Centrál |

Na viděnou u stříbrného plátna – možná už v listopadu?

Bio Centrál je název nového sdružení, které bude provozovat královéhradecké artové kino Centrál. Kromě nového názvu provozovatele, se na původních webových stránkách kina Centrál dozvíte také to, že kino začne promítat snad už v listopadu.

Nový provozovatel Centrálu Petr Vítek dokonce slibuje náhradu za promeškaný první přímý přenos z Metropolitní opery v New Yorku. „I přes veškerou naši snahu se nám nepodařilo zrealizovat první letošní přímý přenos,“ uvedl Petr Vítek, který tím naráží na problémy ve vyjednávání s bývalým provozovatelem kina a insolvenčním správcem.

Prostřednictvím webových stránek kina však vzkazuje divákům, že o inscenaci L’elisir d’amore, v překladu Nápoj lásky, která zahájila cyklus přímých přenosů z Metropolitní opery v New Yorku, nebudou ochuzeni. Záznam opery chce Vítek uvést v listopadovém programu.

Další z operních přenosů však možná uvidíme ještě v říjnu. „Děláme vše proto, aby další opera ze série Met: Live in HD, Otello od Giuseppe Verdiho, byla již odpromítána v Bio Central dne 27. října,“ uvedl také na webových stránkách.

Vítek vzkazuje, že zájemci o zhlédnutí další opery si mohou už nyní předběžně rezervovat své místo.

Další informace o kauze kolem kina Centrál si můžete přečíst v článcích:

Čeká dnes kino Centrál bod zlomu?
Centrál končí s promítáním, prozatím
Kino Centrál povede Vítek, město oddlužilo Pro-Centrál
Kino Centrál nejspíš zůstane artové
Centrál "spolykal" za posledních pět let 7 milionů korun
Zastupitelé dali od kina Centrál znovu ruce pryč

A diskutovat o kině Centrál můžete na našem diskuzním fóru v tématu Co dál s kinem Centrál?

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Podchod u Centrálu by se letos mohl dočkat významných oprav

Podchod u Centrálu by se letos mohl dočkat rekonstrukce. V minulých letech se opravovaly pouze schodišťové přístřešky, jinak zůstalo vše při starém. Podchod vede pod Střeleckou ulicí už téměř 50 let. Navrhl ho architekt Karel Schmied. Letos by do něj radnice chtěla investovat…
Čtěte více

La Película: Jdeme po vysoké kvalitě španělských filmů

La Película znamená ve španělštině film a v Hradci Králové událost, při které se poprvé zdejším divákům představí festival španělsky mluvených filmů.  Od úterního zahajovacího večera až do čtvrtku 28. února tak patří královéhradecké atrové kino Centrál celkově už…
Čtěte více

Naslepo anebo bez placení přišlo do kina na stovku diváků

Královéhradecké artové kino Centrál v tomto týdnu poprvé promítalo naslepo, a to doslova.  Diváci, kteří ve středu večer zašli do kina, dopředu nevěděli, co se bude promítat. Čekalo je filmové překvapení a dokonce si mohli sami stanovit částku za vstupné. V případě,…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme