Kino Centrál nejspíš zůstane artové

Stál u jeho zrodu a teď se do něj možná vrátí. O art kino centrál má zájem Petr Vítek. Ten se podílel na jeho přeměně z městské organizace, podobně jako u pražského kina Aero. Dnes se Petr Vítek chce znovu pokusit o další zmrtvýchvstání hradeckého kina.

Dalším osudem Centrálu se zabývala kulturní komise města. Ta dostala tři nabídky od zájemců, kteří by kino chtěli převzít a dál provozovat. Právě nabídka zakladatele pražského art kina Aero i někdejšího spoluautora přeměny kina Centrál Petra Vítka se členům kulturní komise zamlouvá nejvíc. Doporučením se teď budou zabývat rada města i zastupitelstvo.
Podle Mladé fronty Dnes oslovila kulturní komisi především jasná představa Vítka o dalším směřování centrálu. "Určitě bych popřemýšlel o větším artovém zaměření. Mojí představou také je, že kino musí být ekonomicky soběstačné," vysvětlil MF Dnes Petr Vítek. Podmínek si ale hradecká radnice klade víc. "Musí zachovat minimálně 60 projekcí měsíčně, dále projekce pro seniory a studenty. Musí být minimálně tři roky provozovatelem kina nebo kulturní organizace a musí předložit dramaturgický plán na rok 2012 a 2013 a návrh na výši obligatorního grantu, s nímž je schopný zařízení provozovat," upřesnil Mladé frontě Dnes náměstek hradeckého primátora Martin Soukup.
Záchranu kina Centrál mezi tím v internetové petici podpořily téměř 3 tisícovky lidí. Dosavadní provozovatel kina, sdružení Pro-Centrál, skončí podle dohody s městem k 30. červnu 2012. Po sobě zanechává dluh přibližně 3,5 milionu korun, se kterým si budou muset poradit město i nový provozovatel.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme